18 / 05 / 2024

orta gelirli vatandaş konut alımı

orta gelirli vatandaş konut alımı

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, “Geçmişte vatandaştan 150 metrekarenin altındaki dairelerden KDV alınıyordu. Bu oran arttırılarak % 18’e çıktı ve orta gelirli kişiler konut almaz hale geldi” dedi.

Ev sahibi olmak artık orta gelirli için imkânsız!

Kredi maliyetlerinin artması vatandaşları çok fazla etkilediğini belirten CHP Milletvekili Türker Ateş, "Ev sahibi olmak orta gelirli için de imkânsız hale geliyor.

Esenyurt’ta konut satışlarında son 9 yılın en sert düşüşü!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen konuta erişim zorluğu ve artış gösteren fiyatlar en çok dar ve orta gelirli vatandaşları vurdu. Açıklanan rakamlara göre Esenyurt konut satışlarının en çok düştüğü ilçe oldu.

TOKİ'den İstanbullulara Şubat 2024 müjdesi! 1.781 konutluk 3 yeni proje geliyor!

Dar ve orta gelirli vatandaşların yüzünü güldürmeye devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, mega kent İstanbul'da da 1.781 konutluk 3 yeni proje inşa edecek. İşte o projeler...

Dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye 59 milyar TL borcu var!

CHP Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, dar gelirli vatandaşın TOKİ'ye olan 59 milyar liralık taksitli konut borcu olduğunu açıkladı. 

TOKİ'den iki şehre 1.062 konutluk 3 yeni proje geliyor!

Dar ve orta gelirli vatandaşları konut sahibi yapmaya devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 2 şehirde 1.062 yeni konut inşa edecek. İşte TOKİ tarafından inşa edilecek o projeler...

Yeni konut projelerine ilgi azaldı! O ilde ikinci el evler daha hızlı satılıyor...

Konut fiyatlarının artması dar ve orta gelirli vatandaşların ev sahibi olmasını zorlaştırıyor. Yeni sıfır ev alamayan vatandaşlar ikinci el konutlara yöneldi.

TOKİ’den dar gelirlilere özel 500 bin sosyal konut projesi! Başvuru şartları neler?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), 12’nci Kalkınma Planı doğrultusunda 2024 yılından 2028 yılı sonuna kadar dar ve orta gelirli vatandaşlar için 500 bin konut yapacak.

Dar gelirli vatandaşlara 1.100 TL yatırılıyor! Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın!

Dar gelirli vatandaşların hesaplarına 1.100 TL yatırılıyor. Söz konusu ödemeler Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılıyor. Paraya ihtiyacı olanlar acil bakın...

Gayrimenkul yatırımcıları dar ve orta gelirli aileleri ev sahibi yapmak için kolları sıvadı!

Gayrimenkul yatırımcıları, dar ve orta gelirli ailelerin ev sahibi olabilmesi için yeni projeler geliştirmeye başladı.

Dar gelirli vatandaşlara uygun fiyatlı konut müjdesi: Sosyal konut projeleri yolda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Orta Vadeli Plan'ı açıkladı ve bu plan kapsamında dar gelirlilere yönelik önemli bir müjde verildi. Başkan Erdoğan, Türkiye genelinde yaşayan dar gelirli vatandaşlar için TOKİ aracılığıyla uygun fiyatlarla konut satışının yapılacağını duyurdu.

Devlet, dar ve orta gelirlileri ev sahibi yapacak konut kredisi için düğmeye bastı! OVP sonrası herkes ev alabilecek!

Açıklanan Orta Vadeli Program (OVP) ile dar gelirli vatandaşlara uygun yeni konut kredisi kampanyası hayata geçirilecek. İşte detaylar...

Bakan Kurum’dan müjde! İstanbul’da aylık 7 bin 500 lira taksitle ev alma imkanı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "İstanbul Arnavutköy'de 13 bin konutluk bir proje başlattık. Orta gelirli vatandaşlarımız aylık 7 bin 500 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecekler" dedi.

Dar gelirli vatandaş müjdeli haberi bekliyor! Aile Destek paketi 1250 TL'lik yeni mayıs ayı ödemeleri hesaplara...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara 850 TL ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapıyor. Peki, Aile destek ödemeleri hesaplara yattı mı? 2023 Aile destek paketi ne zaman bitecek?

orta gelirli vatandaş konut alımı Haberi

orta gelirli vatandaş konut alımı

Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, “Geçmişte vatandaştan 150 metrekarenin altındaki dairelerden KDV alınıyordu. Bu oran arttırılarak % 18’e çıktı ve orta gelirli kişiler konut almaz hale geldi” dedi. Sektör için müteahhitlik hizmet kanunu olması gerektiğini söyleyen Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, “Bir daireyi 3-5 kişiye satan müteahhit istemiyoruz. Daireleri maket aşamasında satıp da ileride sözünde durmayanı da istemiyoruz. Kısacası proje dışına çıkmış müteahhitleri sektörümüzün ihtiyacı yok. İşlerimizi düzgün yapmalıyız yanlış yapanları bir şekilde sektörden ayıklamalıyız. Bu nedenlerden dolayı müteahhitlik hizmet kanununa ihtiyacımız var” diye konuştu.


“TEŞVİK SEKTÖRÜ CANLANDIRIR”

Son günlerde kamuoyunda gündeme gelen konut için birikim teşvikine değinen Antalya Müteahhitler Derneği Başkanı Deniz Karataş, “Birikim teşvikiyle ilgili vatandaştan herhangi bir geri dönüş alamadık. Orta gelirli vatandaşların acilen konut teşvikine...