02 / 05 / 2024

Ortak gayrimenkul izinsiz kullanılırsa ne olur

Ortak gayrimenkul izinsiz kullanılırsa ne olur

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Evimize beş kardeş hissedarız. Bir kardeşimizin oğlu (yeğenim) burayı sürekli kullanıyor, iki kardeş olarak bu duruma razı değiliz. Yasal olarak ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı.

Konut alamayan artık projeye ortak olacak! Proje yatırım fonları nasıl işleyecek? 

SPK’nın taslağını hazırladığı Proje Gayrimenkul Yatırım Fonları ile konutta yeni bir dönem başlayacak. 5-10 milyon TL'ye konut alamayan tüketici küçük birikimleriyle milyarlık projelere ortak olabilecek. İşte detaylar...

88 genç bir araya gelerek Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım Şirketi’ni kurdu!

İzmir iş dünyasında seneler önce başlayan çok ortaklı şirket sistemine genç iş insanlarından güçlü bir taze kan geldi. İzmir’in önde gelen iş insanlarının genç çocukları, 88 ortak olarak bir araya gelip Genç Girişimciler Gayrimenkul Yatırım A.Ş. isimli bir şirket kurdu.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, ödenen bedel karşılığında vatandaşın tapusuna ortak olacak!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç Kiraz, devletin vatandaşın tapusuna ortak olma sistemini değerlendirdi. 

Ortak tapu nedir?

Ortak tapu, gayrimenkul alanında sıkça kullanılan önemli kavramlardan biridir. Gayrimenkul sahipliği, tapu belgeleri aracılığıyla belirlendiği için tapu türlerinin ne anlama geldiğini bilmek önemlidir. Ortak tapu da bazı hakları temsil eden bir belge türüdür. Peki ortak tapu nedir?

Uluslararası gayrimenkul şirketi VS Partners, Azerbaycan’da ortak projeler için harekete geçti!

Uluslararası gayrimenkul şirketi Value Solution Partners, Azerbaycan merkezli gayrimenkul şirketi PMD Group LLC ile iş birliğine açıkladı.

RE360 Gayrimenkul Buluşması'nda neler konuşuldu? 

Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak fayda adına 6. defa RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda buluştu.

Gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? 

Türkiye gayrimenkul sektörünün tüm bileşenleri sürdürülebilir, sağlıklı ve mutlu bir gelecek ve ortak yarar adına 6. defa RE360 Gayrimenkul Buluşması’nda toplandı. Peki gayrimenkul sektörünü uluslararası arenada neler bekliyor? Dijital dönüşüm başlıyor mu? İşte ayrıntılar...

Homel Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Homel Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi Beylikdüzü'nde Elahem Hasjıazım ve Amırhosseın Rahımlabafzadeh ortakığında kuruldu. 

Tapuya eşimi nasıl ortak edebilirim?

Gayrimenkul satın aldıktan sonra tapuyu eşine devretmek isteyenler, tapuya eşimi nasıl ortak edebilirim? sorusunun yanıtını araştırıyorlar. Konu hakkında merak edilenlerin tümünü sizler için derledik...

Zeerac Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zeerac Gayrimenkul Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 25 bin TL sermaye bedeli ile Abdul Wahab ve Ather Alı ortakığında kuruldu.

Ortak gayrimenkul nasıl satılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde ortak gayrimenkulün satışının yapılıp yapılamayacağını kaleme aldı.

Ortaköy'de 33.9 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. İstanbul Gayrimenkul Satış İcra Dairesi, İstanbul ili, Beşiktaş ilçesi, Ortaköy Mahallesi, Peker Mevkii, 1079 ada 189 parselde yer alan arsayı 33 milyon 899 bin 40 TL'ye icradan satıyor...

Ortak Emek Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Ortak Emek Gayrimenkul Anonim Şirketi Üsküdar’da  11 milyon  TL sermaye bedeli ile Murad Özgür Eraydın Doğan Güneş  ve Mustafa Onur Eraydın tarafından kuruldu.

Ortak gayrimenkul izinsiz kullanılırsa ne olur Haberi

Ortak gayrimenkul izinsiz kullanılırsa ne olur

Posta gazetesi yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Evimize beş kardeş hissedarız. Bir kardeşimizin oğlu (yeğenim) burayı sürekli kullanıyor, iki kardeş olarak bu duruma razı değiliz. Yasal olarak ne yapabiliriz?' sorusunu yanıtladı. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Evimize beş kardeş hissedarız. Bir kardeşimizin oğlu (yeğenim) burayı sürekli kullanıyor, iki kardeş olarak bu duruma razı değiliz. Yasal olarak ne yapabiliriz? ● S. Ç.

Bir gayrimenkulü maliki kullanır, bu doğaldır, ortak gayrimenkulü ortaklardan biri kullanabilir bu da doğaldır, diğerlerinin izni aranmaz, diğer ortaklar razı olmazsa ancak kullanım bedeli yani ecrimisil talep ederler. Peki gayrimenkulde hiç payı olmayan biri ortakların izni olmadan kullanırsa ne olur?

Bu durumda ya malikler bu kişinin gayrimenkulü tahliye etmesini talep eder veya hisseleri oranında kullanım bedeli yani ecrimisil talep ederler. Okuyucumun...