18 / 05 / 2024

Ortak yerlerin onarımı nasıl yapılıyor

Ortak yerlerin onarımı nasıl yapılıyor

Apartmanlarda ortak yerlerin onarımı ve tadilatı konusu Kat Mülkiyeti Kanunu'nda açıkça yer alıyor. Bu kanuna göre ortak yerlerin onarımı nasıl gerçekleşiyor merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz..

Çatı onarımı ortak gider midir?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun '2 katlı evimiz var. Alt katta amcam oturuyor. Çatının onarılması gerekiyor. Onarımı için alt katta oturan amcam para vermeyeceğini söylüyor. Nasıl yol izlemeliyim?' sorusunu yanıtladı.

Çatı onarımı ortak gider midir?

Çatı, ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan; ortak alanlar arasında yer alıyor.     Peki, çatı onarımı ortak gider midir?

Çatının onarım masraflarını kim öder?

Apartman çatıları, Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince anayapının ortak alanları arasında bulunuyor. Peki, Çatının onarım masraflarını kim öder?

Kapıcının kira karşılığı çalıştırılması mümkün mü?

Apartmanın bakımı, korunması, küçük çaptaki onarımı, ortak yerlerin bakımı, temizliği gibi işlere karşılık olarak kiracıya ödemenin nasıl yapılacağı iş sözleşmesinde tespit ediliyor. Peki, kapıcının kira karşılığı çalıştırılması mümkün mü?

Çatı onarımı için kiracı para öder mi?

Kat Mülkiyeti Kanunu'nda yer alan esaslara göre çatılar, ortaklaşa kullanma, korunma veya faydalanma için zaruri olan; ortak alanlar arasında bulunuyor. Peki, çatı onarımı için kiracı para öder mi?

Ortak yerlerde onarım nasıl olur?

Apartmanlarda ortak yerlerin konusu sözleşme ile belirtilebiliyor. Hangi alanların ortak alan kapsamında yer aldığı da, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, ortak yerlerde onarım nasıl olur?

Galatasaray Üniversitesi Ortaköy, Beyoğlu ve de Şişli yerleşkeleri onarım ihalesi 10 Ekim'de!

Galatasaray Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı; Ortaköy, Beyoğlu ve de Şişli yerleşkelerinde onarım işlerini 10 Ekim 2014 tarihinde açık ihale ile ihaleye çıkaracak.

Siemens Adana'da Motor Bakım Onarım Merkezi açtı!

Siemens Adana Motor Bakım Onarım Merkezi, 2003 yılında İstanbul’da açılan merkezden sonra Siemens’in motor bakımı ve onarımı alanında Türkiye’de açtığı ikinci merkez olma niteliği taşıyor...

Bolvadin'de kaldırımlarda bakım ve onarım çalışmaları başladı!

Afyonkarahisar' ın Bolvadin İlçe Belediyesi ekipleri tarafından, ilçe merkezinde kaldırım bakım ve onarım çalışmalarının başladığı kaydedildi. Çalışmaların Bolvadin' in ana caddelerinde de devam ettirileceği belirtildi...

İnşaat ve onarım işinin yapım usulleri!

Hürses Gazetesi Yazarı Şükrü Kızılot inşaat ve onarım işinin yapım usulleri hakkında bilgi verdi. Kızılot, açık ihale usulü ve belli istekliler arasında ihale usulüni açıkladı.

Bilecik Cumhuriyet Mahallesi'ndeki tarihi bina onarım bekliyor!

Bilecik'in Cumhuriyet mahallesinde bulunan ve Osmanlı'nın son dönemlerindeki sivil mimari özelliklerini taşıyan iki katlı tarihi ahşap ev bakımsızlıktan adeta dökülüyor. 120 yıldan daha fazla geçmişe sahip olduğu belirtilen tarihi bina onarım bekliyor...

Basit onarım izni!

Yapılarda derz, iç ve dış sıva, boya, badana, döşeme ve tavan kaplamaları gibi ilgili iyileştirmelerle çatı onarımı ve kiremit aktarılması işlemlerine basit tamirat ve tadilat deniyor. Peki, basit onarım izni nasıl alınır?

İstanbul İl Özel İdaresi'nden Kamu İdari Binaları Güçlendirme ve Onarım işi!

Türkiye Cumhuriyeti İstanbul İl Özel İdaresi İstanbul Proje Koordinasyon Birimi Kamu İdari Binaları Güçlendirme ve Onarım İnşaatı yapım işi ihale edecek. İhale 21 Nisan 2014 tarihinde saat 14:00'te gerçekleştirilecek...

Ortak yerlerin onarımı nasıl yapılıyor Haberi

Ortak yerlerin onarımı nasıl yapılıyor

Kat malikleri ortak yerlere herhangi bir müdahale konusunda kendi başlarına bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale konulmasına veya bu yerlerden elde edilecek faydanın çoğaltılmasına yarayacak bütün yenilik ve ilaveler, kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor.


Ayrıca kat malikleri, ana gayrimenkulün bakımına ve mimarı durumu ile güzelliğini ve sağlamlığını titizlikle korumaya mecburdurlar. Kat maliklerinden biri, bütün kat maliklerinin beşte dördünün yazılı rızası olmadıkça ana gayrimenkulün ortak yerlerinde inşaat, onarım ve tesisler, değişik renkte dış badana veya boya yaptıramıyor. 



Bu gibi ortak yerlere müdahale, tadilat, onarım gibi konular Kat Mülkiyeti Kanunu Madde 36 şöyle yer alıyor; 


Madde 36- Kat maliklerinden herhangi biri, tüm kat malilerinin rızası olmadıkça; anagayrimenkulün ortak...