24 / 07 / 2024

Ortaklıktan çıkmanın sınırlandırılması

Ortaklıktan çıkmanın sınırlandırılması

Kooperatifler Kanununa göre bir ortağın hiçbir suretle kooperatiften çıkamayacağına dair bağlamalar hükümsüz olarak kabul ediliyor. İşte kooperatif ortaklığından çıkma hususu ile ilgili esaslar bu haberde...

Barınma krizine karşı uzman isimden 3 tavsiye! Kira yardımı, vergi teşvikleri ve konut arzını artırıcı politikalar!

Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş, kira artış sınırının kaldırılmasının ardından sosyal ve ekonomik dengeyi  sağlamak için devletin çeşitli önlemler alması gerektiğini belirtti.

Kiralarda 25 sınırının kaldırılması fahiş artışlara neden olmayacak!

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş yaptığı açıklamada kiralarda yüzde 25 artış sınırının kaldırılmasının fahiş artışa neden olması beklenmediğini belirterek, "Kiralarda büyük köpük etkisini kaybetti." dedi.

CHP'li Fethi Açıkel: Kiralarda yüzde 25 sınırının kaldırılması dengelenme değil dalgalanma yaratacak!

CHP Milletvekili Fethi Açıkel son günlerde sık sık gündeme gelen kira artışları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada yüzde 25 kira artış sınırının kaldırılmasının beklendiğinin aksine kiralarda bir dengelenme değil yeni bir dalgalanma yaratacağını söyledi.

Vatandaşlardan kiralara yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasına tepki: Kiralar çok yüksek, iyi bir şey olmaz! 

1 Temmuz 2024 tarihi itibarıyla, konut kiralarına yüzde 25 zam uygulamasının kaldırılması bekleniyor. Peki kirada oturan vatandaşlar bu durumu nasıl karşıladı? İşte vatandaşların yüzde 25 zam sınırı ile ilgili açıklamaları...

Yurt dışına çıkış harçlarının artırılmasının asıl sebebi, döviz çıkışını engellemek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı vergi paketinde yer alan yurt dışı çıkış harcı ile ilgili düzenleme tepkilere neden oldu. Harcın 3 bin liraya çıkarılacağı iddiası gündeme oturdu. Ekonomist Tolga Aykut, harcın artırılma sebebini yurt dışına döviz çıkışını engellemek olarak yorumladı.

Buğra Gökce: Kirada yüzde 25 zam sınırının kaldırılması konut krizini çözmez!

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) Başkanı Buğra Gökce, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kiralarda yüzde 25 zam sınırının kaldırılmasının konut krizini çözmeyeceğini belirtti.

Kira artış sınırı kalktı mı? 

Geçtiğimiz sene, kira fiyatlarında yaşanan sert yükseliş sonucu önlem alınmış ve temmuz ayından itibaren de konut kira artışları yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Bu kapsamda da 2 Temmuz 2024 tarihine kadar konut kiralarında kira artışı oranı üst sınırının yüzde 25 olarak uygulandığı kaydedildi.

Yüzde 25'lik sınırlandırma kira artışını hızlandırdı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Tunç Şatıroğlu, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "kira artışının yüzde 25 ile sınırlandırılmasıyla kiraların artışı yavaşlayacağı yerde daha da arttı." ifadelerini kullandı.

Konut kredilerinde BSMV dönemi!

Geçen hafta TBMM’ye sunulan torba yasa doğrultusunda, konut kredilerine ilişkin banka ve sigorta muameleleri vergisi (BSMV) istisnasının ilk konutla sınırlandırılması gündemde. İkinci ve sonraki konut alımları için kredi kullanılması durumunda da artık yüzde 5 BSMV alınması konuşuluyor!

Boş ofislerin konuta dönüşmesi kira fiyatlarını düşürür mü?

Kiraların yükselmesinden sonra konut arzının arttırılması için atıl durumdaki boş ofislerden uygun olanların, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi. 

Üniversite sınavları kaldırılacak iddiasına YÖK'ten flaş cevap! Az önce açıklandı, hemen şimdi bakın!

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin, "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler de çok uzak değildir" açıklamasından sonra YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, flaş açıklama yaptı. Üniversiteye giriş sınavının kaldırılmasına ilişkin yapılan açıklama sosyal medyada şok etkisi yarattı.

Merkez Bankası'ndan sözlü dolar talimatı! Şirketlere dolar satışında sınırlama getirildi!

Merkez Bankası (MB) tarafından ‘acil durumlar’ haricinde firmalara dolar satışının sınırlandırılması için bankalara sözlü talimat verildi. 

Konutta yeni rota boş daireler oldu! Fiyatlar yüzde 15 arttı!

Kira artışlarının yüzde 25’le sınırlandırılması, yatırımcının rotayı boş dairelere çevirmesine sebep oldu. Boş konutların fiyatları ise yükselen taleple yüzde 10-15 arttı. İşte ayrıntılar...

Ortaklıktan çıkmanın sınırlandırılması Haberi

Ortaklıktan çıkmanın sınırlandırılması

Kooperatif ortaklığından çıkma!

Kooperatif ortaklığından çıkma hususu ile ilgili esaslar Kooperatifler Kanunu kapsamında açıklanıyor. Kanuna göre, her ortağın kooperatiften çıkma hakkı bulunuyor. Bir ortağın hiçbir suretle kooperatiften çıkamayacağına dair bağlamalar hükümsüz olarak kabul ediliyor.


Ortaklığın sona ermesi: 

I – Ortaklıktan çıkma serbestisi - tazminat: 

Madde 10 – Her ortağın kooperatiften çıkma hakkı vardır. Çıkma keyfiyetinin kooperatifin mevcudiyetini tehlikeye 

düşürmesi halinde ayrılmak istiyen ortağın, muhik bir tazminat ödenmesine dahi hüküm anasözleşmeye konulabilir. 


II – Ortaklıktan çıkmanın sınırlandırılması: 

Madde 11 – Kooperatiften çıkma hakkının kullanılması, anasözleşme ile en çok 5 yıl için sınırlandırılabilir. 

Haklı ve önemli sebeplerle bu süreden evvel çıkabileceği hususunda Anasözleşmeye hüküm konulabilir. 

Bir ortağın hiçbir suretle kooperatiften çıkamıyacağına dair bağlamalar hükümsüzdür. 

III – Bildirme süresi ve çıkma zamanı: 

Madde 12 – Çıkış, ancak bir hesap senesi sonu için ve...