30 / 04 / 2024

ortaköy cami küba

ortaköy cami küba

Türkiye Diyanet Vakfı, İstanbul'daki Ortaköy Camisi'nin benzerini Küba'nın başkenti Havana'da yapmak için çalışmalara başladı. Küba Din İşleri İdaresiyle görüşen vakıf yöneticileri, ilk kazmayı vurmak için onay bekliyor.

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...

Çatalca Başakköy Cami’nin 55 metrelik minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü'nün çalışmasıyla yıkıldı. Yerine yakın zamanda yeni bir minare yapılacak.

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi yıkıldı!

Çatalca Başakköy Cami’nin hasarlı minaresi Çatalca Belediye Fen İşleri Müdürlüğü tarafından titiz bir çalışma ile yıkıldı.

Iğdır Ortaköy Hamamı'nın restorasyonu köylülere umut oldu!

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük hamamı olan tarihi Ortaköy Hamamı'nın restore edilip turizm kazandırılması amacıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne başvuru yaptı.

Yooistanbul Ortaköy satılık daire!

Yooistanbul Ortaköy satılık dairelerin metrekaresi 10 bin dolardan başlıyor. Yooistanbul'da teslimler Nisan 2017'de yapılacak...

Say Yapı Yooistanbul Ortaköy satılık!

Say Yapı Yooistanbul Ortaköy satılık dairelerin metrekare birim fiyatı 10 bin dolardan başlıyor...

Florya Cami Kültür ve Yurt Binası Kompleksi 1 ay sonra tamam!

Başkan Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle inşa edilen Florya Cami Kültür ve Yurt Binası Kompleksi’nde incelemelerde bulundu.

TOKİ Konya Yalıhüyük başvurusu!

TOKİ Konya Yalıhüyük başvurusu devam ediyor. Projedeki daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı.

TOKİ Yalıhüyük başvuru işlemleri!

TOKİ Yalıhüyük başvuru işlemleri 30 Eylül gününe kadar uzatıldı. Projede yüzde 10 indirim uygulanıyor.

TOKİ Konya Yalıhüyük başvuru dönemi!

Toplamda 129 konutun satışa çıkarıldığı projede daireler 2+1 ve 3+1 şeklinde tasarlandı. TOKİ Konya Yalıhüyük başvuru dönemi Eylül ayına kadar uzatıldı.

TOKİ Konya Hüyük başvurusu!

TOKİ Konya Hüyük başvurusu başladı ve devam ediyor. Projede fiyatlar 76 bin 954 TL'den başlıyor.

TOKİ Konya Hüyük başvuru dönemi!

Toplamda 33 adet dairenin kurasız açık satış yöntemiyle satışa çıkarıldığı projede 76 bin 954 liradan başlıyor. İşte TOKİ Konya Hüyük başvuru dönemi...

TOKİ Bilecik Bozüyük başvuru yeri!

Bilecik Bozöyük Toplu Konut Uygulaması kapsamında stoklarda yer alan 2 konut açık satışa çıkıyor. İşte, TOKİ Bilecik Bozüyük başvuru yeri...

ortaköy cami küba Haberi

ortaköy cami küba

TDV Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tutkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yurt dışındaki Müslümanlara yönelik yardım çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Bu çalışmaların arasında cami yapımının da yer aldığını dile getiren Tutkun, 26 ülkede TDV tarafından yaptırılan camilerin olduğunu, aralarında KKTC'nin de bulunduğu bazı ülkelerde ise inşa çalışmalarının devam ettiğini söyledi. 


Güney ve Orta Amerika’daki Müslümanlara yönelik de yardım faaliyetlerine önem verdiklerini ifade eden Tutkun, bu kapsamda Küba'ya gittiklerini belirtti. Küba Din İşleri İdaresinin resmi davetlisi olarak Havana'da temaslarda bulunduklarını dile getiren Tutkun, ülkede yaklaşık 3 bin 500 Müslümanın olduğu bilgisini verdi.


Müslümanların mescit olarak kullandıkları evlerde cuma ve bayram namazlarında bir araya gelebildiğini anlatan Tutkun, "Küba'da İslam eğitimine yönelik ciddi bir çalışma yok. Bununla ilgili fiziki imkan, yetişmiş insan ve materyal konularında sıkıntılar...