03 / 05 / 2024

osb alanları

osb alanları

Hükümet, kent içinde kalan organize sanayi bölgelerini taşıyacak. CHP’li Faik Öztrak, taşınanan bölgelerin yeşil alan olmasını istediklerini dile getirdi.

14 OSB'deki fabrikaların 2 milyon metrekarelik alanları depreme dayanıklı hale getirildi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra Tekirdağ'da 14 Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) 2 milyon metrekarelik alan depreme dayanıklı hale getirildi. 

Tarım alanına OSB kurulamayacak!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer, bugünkü köşe yazısında tarım alanlarına inşa edilen OSB'leri kaleme aldı.

OSB'lerde yeni dönem!

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın altını çizdiği ekonomide yeni dönemde OSB'ler kritik rol oynayacak. İşte bizim bu kritik sürece, altyapılarımızla, yatırımcı dostu bakış açımızla, yeni tahsis alanlarımızla hazır olmamız lazım" dedi.

OSB'lerin yatırım avantajları neler?

OSB'ler elektrik, su faturası indirimlerine, lojistik köy hizmetlerinden Ar-Ge laboratuvarlarına, son teknoloji altyapı imkanlarına kadar birçok destek sağlanıyor. Alanlar, doğru yatırımın adresi olarak gösteriliyor...

OSB'lerde arsa rantiyeciliğine geçit yok!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "OSB'lerimizi kesinlikle sanayicilerimizin hizmetinde kamusal alanlar olarak görmemiz lazım. Ben OSB'lerde arsa spekülasyonlarına, rantiyeciliğe asla müsaade etmeyeceğim" diye konuştu.

Antalya'da bazı alanlar OSB teknoloji geliştirme bölgesi oldu!

Antalya'da bazı alanlar OSB teknoloji geliştirme bölgesi  olarak tespit edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı.

Gaziantep'te bazı alanlar OSB teknoloji geliştirme bölgesi oldu!

Gaziantep'te bazı alanlar OSB teknoloji geliştirme bölgesi olarak tespit edildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Karaman OSB TOKİ'de sözleşmeler imzalanıyor!

TOKİ Karaman OSB projesinde 428 adet konut yer alıyor. Projede konutlarına yanı sıra 32 derslikli ilköğretim okulu, spor kompleksleri, 300 kişilik bir cami, ve yeşil alanlar da mevcut. Karaman OSB TOKİ'de sözleşmeleri 9 Ocak 20 Ocak tarihleri arasında imzalanacak.

Samsun Kavak OSB TM-Kavak Çimento Enerji İletim Hattı için kamulaştırma kararı çıktı!

Samsun 154 kV Kavak OSB TM-Kavak Çimento Enerji İletim Hattı Projesi kapsamında proje güzergâhına isabet eden alanlar için acele kamulaştırma kararı çıktı. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

İzmit 380-Kandıra OSB-Kandıra RES Enerji İletim Hattı Projesi için acele kamulaştırma yapılacak!

154 kV İzmit 380 - Kandıra OSB-Kandıra RES Enerji İletim Hattı Projesi için proje güzergahına isabet eden alanlar acele kamulaştırılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı...

Demirtaş OSB'ye kurulması planlanan santral sanayici ve çevrecileri karşı karşıya getirdi!

Demirtaş OSB yönetiminin enerji giderlerini azaltma hedefiyle kurmaya hazırlandığı Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi, çevrecilerle sanayileri karşı karşıya getirdi. Çevreciler santralin tarım alanlarına büyük zarar vereceğini düşünüyor

Demirtaş OSB'nin santrali sanayici ile çevrecileri karşı karşıya getirdi!

Demirtaş OSB yönetiminin enerji giderlerini azaltma hedefiyle kurmaya hazırlandığı Buhar ve Elektrik Üretim Tesisi, çevrecilerle sanayileri karşı karşıya getirdi. Çevreciler santralin tarım alanlarına büyük zarar vereceğini düşünüyor.

Tire OSB'nin bu yılki ihracat hedefi 1 milyar dolar!

İlçenin tarım ve hayvancılık alanlarının yanı sıra Tire OSB ile sanayi konusunda da hamle yaptığını anlatan Tire Ticaret Odası Başkanı Hüseyin Çapkınoğlu, bu yılki ihracat hedeflerinin 1 milyar dolar olduğunu söyledi...

osb alanları Haberi

osb alanları

Hükümet, Üretim Reform Paketi kapsamında şehir içinde kalan organize sanayi bölgelerini taşımak için düğmeye bastı. Sitelere ait değerli arazilerin imara açılması endişe yarattı. 


CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, şehirlerde boşaltılacak sanayi tesislerinin arazilerinden büyük rant çıkacağına işaret etti. Öztrak, “Yapılması gereken bir şey sanayinin şehir dışına çıkarılması, çarpık kent içinde sanayiyi devam ettirmek mümkün değil. Ama nereye gidecekleri ve bu bıraktıkları yerin nasıl değerlendirileceği önemli olacak” diye konuştu. 


Şehir merkezlerinde ciddi bir yeşil alan problemi başladığını ifade eden  “Burada saydamlık son derece mühim. Ne kadar aldınız, ne kadar verdiniz,buraların ne kadarını konuta ayırdınız, bunlar son derece ölemli olacak”...