19 / 05 / 2024

osblerde yer kiraları

osblerde yer kiraları

Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) yapılan negatif ayrımcılık nihayet son buldu. 20 Şubat'ta kabul edilen torba kanun tasarısı ile artık OSB'lerde yapılan bina yatırımları da finansal kiralama (leasing) ile yapılabilecek...

Deprem sonrası konut krizi devam ediyor! Kiralar ikiye katlandı!

Depremin etkilediği iller arasında yer alan Malatya'da konut krizi devam ediyor. Yüksek kiralar vatandaşı zor durumda bırakırken kira bedelleri 10 bin liraya kadar yükseldi.

Ofislere talebin artması kiraları yükseltti! İşte Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri...

2023 yılında Ofis ve perakende sektörlerinde arzın artan talebin gerisinde kalması, kiraların artmasına neden oldu. En çok iş merkezi ve ofislerin yer aldığı Esentepe, Levent, Gayrettepe ve Maslak'ta ofis kira bedelleri ne kadar oldu?

Bu şehirlerdeki konut kira fiyatları İstanbul'daki kiraların yarısı kadar! İşte kira fiyatlarının en ucuz olduğu iller..

Ülke genelinde yaşam maliyetleri her geçen gün artarken, barınma en büyük sorun olarak gündemde yer alıyor. Yüksek konut kira fiyatları vatandaşların omuzlarında büyük yük haline geldi. Özellikle İstanbul'daki kiralar cep yakmaya başladı.

Sarıyer'de ortalama konut kirası 43 bin 700 TL'ye ulaştı! Ev kiralayacaklara şok!

Son günlerde fahiş kiralar sık sık gündeme gelirken, megakentte ortalama kiralar tek tek açıklandı. Sarıyer'de ortalama konut kirası 43 bin 700 TL'ye ulaştı. İşte diğer ilçelerdeki son durum...

Milyonlarca kiracı bu haberi bekliyordu! O tarihte kiralar düşüyor

Son iki senede fahiş seviyede yükselen kiralar vatandaşın gündeminde ilk sırada yer almayı sürdürüyor. Ak Parti'den meydana gelen yüksek kiralar için adım atıldı.

İstanbul’da kiralar cep yakıyor! Ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı! En pahalı ilçe Sarıyer, en ucuz ilçe Silivri!

İstanbul’da kira fiyatları aldı başını gidiyor. Ortalama kira fiyatları 13 bin lirayı aşarken, en pahalı ilçeler arasında Sarıyer, Beşiktaş, Beyoğlu, Kadıköy ve Şişli ilçeleri dikkat çekiyor. Kiraların en ucuz olduğu ilçe ise Silivri.

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

Yazlık kiraları uçuşa geçti: Aylık kiralar 7 milyon TL'ye kadar çıktı!

Yaz tatilinin en gözde ilçeleri arasında yer alan Bodrum’da kiralar bu yaz da uçuşa geçti. İşte yazlık bölgelerdeki kira rakamları...

Ofis kiralarında deprem! Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü raporu yayınlandı! Ofis kiraları arttı mı?

JLL Türkiye, 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporu açıklandı. Ofis kiraları arttı mı? İşte 2022 Yarıyıl Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü araştırma raporunda yer alan o veriler...

Kiralar ve konut fiyatları düşecek mi? İşte Bakan Kurum açıkladı!

Konut fiyatları ve kiralar ülke gündeminde yer alıyor. Vatandaşlar kira ve konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceğinin yanıtını arıyor. İşte detaylar!

Türkiye'de konut kiraları en çok hangi il ve ilçelerde arttı?

Ev kiraları İstanbul’da son 1 senede yüzde 80, Ankara’da yüzde 52, İzmir’de yüzde 49, Bursa’da yüzde 51, Antalya’da ise yüzde 77 yükseldi. Peki kira fiyatları ilçe bazlı değerlendirildiğinde hangi ilçeler ilk sıralarda yer aldı?

İstanbul'da ev kiraları düşecek mi?

Kovid-19 pandemisi, arz talep dengesindeki bozulması, yabancı etkisi gibi sebepler ilk sırada yer almak üzere pek çok kentte konut kiralarında ciddi yükseliş. İstanbul'un ilçelerinde bir senede yükselişler yüzde 100'ü aştı.

İstanbul'da en yüksek kiralar hangi bölgelerde?

İstanbul'da kira ücretleri rekor seviyelere ulaştı. Özellikle Sarıyer'e bağlı Rumelihisarı'nda kiralar neredeyse yüzde 290 yüksek.

osblerde yer kiraları Haberi

osblerde yer kiraları


Organize Sanayi Bölgelerine (OSB) yapılan negatif ayrımcılık nihayet son buldu. 20 Şubat'ta kabul edilen torba kanun tasarısı ile artık OSB'lerde yapılan bina yatırımları da finansal kiralama (leasing) ile yapılabilecek. İstanbul ve Kocaeli başta olmak üzere 'teminat' bulamadığı için yarım kalan yatırımlar tamamlanacak. Maliyet ucuzlayacak, vadeler uzayacak.


Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu'nda, bu bölgelerdeki taşınmazların alımında ve yapımında finansal kiralama yapılması yasaklanırken; OSB dışındaki yatırımcılara bu olanak tanınıyordu. Böylece planlı sanayileşmenin en önemli unsuru olan OSB'ler bir anlamda cezalandırılırken, yatırımların bölge dışına kaymasına neden oluyordu. OSB'lerin uzun süredir şikayet ettiği bu konu Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın önerisi ile torba kanun tasarısına girdi.


20 Şubat'ta TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanun ile artık OSB'lerde alınan taşınmazlar da finansal kiralamaya konu olabilecek. Ancak bunun...