20 / 05 / 2024

Osman Özelif kentsel dönüşüm açıklaması

Osman Özelif kentsel dönüşüm açıklaması

OSTAŞ İnşaat Genel Müdürü Osman Özelif, Bursa'da kentsel dönüşümün belediyelerin emsal artışına izin vermemesi sebebiyle hareketlenmediğini, ancak belediyelerin artık seviyeli şekilde buna izin vermeye başladığını kaydetti.

İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için bin 500 dava açıldı iddiası!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe İstanbul'daki kentsel dönüşüm süreciyle ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için  bin 500 dava açıldığını söyledi. İşte Osman Nuri Kabaktepe'nin o açıklaması...

Malatya Battalgazi'deki 6 mahalleye kentsel dönüşüm müjdesi!

Malatya Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Belediye tarafından 6 mahallede kentsel dönüşüm projesi uygulanacağını açıkladı. İşte o mahalleler...

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde kentsel dönüşüm projesinin Elazığ için sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Güngören Genç Osman Kentsel Dönüşüm Temel Atma Töreni’nde önemli açıklamalar yaptı. Bakan Murat Kurum, “222 milyon lira bedelle hayata geçirdiğimiz konutlarımız, Güngören’e, ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Bayburt Gençosman Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüm tepkisi!

Milliyet Gazetesi yazarı Eren Aka bugün kaleme aldığı yazısında Bayburt Gençosman Mahallesi’nde 18 yıldır yapılması düşünülen ancak yapılamayan Kentsel Dönüşüm Projesi'ne değindi.

Malatya Yeşilyurt'ta kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandı!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Yeşilyurt Kaymakamı Osman Uğurlu ile Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Turgut Özal Mahallesi'nde hayata geçen kentsel dönüşüm projelerini inceledi.

Şırnak'ta kentsel dönüşüm gerginliği!

CHP Şırnak Merkez İlçe Başkanı Osman Yeren, şehirde 6 sene önce hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesi ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. 

Kanal İstanbul kentsel dönüşümü engellemeyecek!

"Anadolu Sohbetleri"ne katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Kanal İstanbul ve kentsel dönüşüm çalışmalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe'den kentsel dönüşüm eleştirisi!

KİPTAŞ'ın Eyüpsultan'da hayata geçirdiği kentsel dönüşüm projesine yönelik değerlendirme yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, dönüşümde yüzde 50'ye yakın kesinti yapıldığını dile getirdi. 

Kentsel dönüşüm nasıl uygulanmalı?

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. İlhan Osmanşahin, kentsel dönüşüme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Osmanşahin, kentsel dönüşümün devlet eliyle, belirli kurallar çerçevesinde yapılması gerektiğini belirtti.

Kılıçaslan Kentsel Dönüşüm İnşaat ve Tekstil Limited Şirketi kuruldu!

Kılıçaslan Kentsel Dönüşüm İnşaat ve Tekstil Limited Şirketi bugün Fatih'te 500 bin TL sermaye bedeli Osman Kılıçaslan tarafından kuruldu.

Osman Okumuş: Türkoğlu'na sağlam binalar yapmamız lazım!

Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesinin Belediye Başkanı Osman Okumuş, "Kentsel dönüşümün yapılması lazım. Bunu belediyenin imkanlarıyla yapmak mümkün değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na kentsel dönüşüme girmesi gereken parsel ve adaları ilettik, 3 yıldır cevap alamadık" dedi...

Canik kentsel dönüşümle yeni bir şehir haline dönüştü!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eğitimden kültüre, ticaretten kentsel dönüşüme kadar birçok alanda en hızlı gelişen ilçenin Canik olduğunu ve 15 yılda adeta yepyeni bir şehir haline dönüştüğünü söyledi.

Osman Özelif kentsel dönüşüm açıklaması Haberi

Osman Özelif kentsel dönüşüm açıklaması

OSTAŞ İnşaat Genel Müdürü Osman Özelif, müteahhitler olarak Bursa'da kentsel dönüşümde 1 yıl öncesine kadar olumlu sonuç alamamalarının sebebinin, bazı belediyelerin kesinlikle emsal artışına izin vermemesi olduğunu söyledi. 


Kentsel dönüşümün 2015 ve 2016 yılında hız kazandığına dikkat çeken Özelif, "Yeni gelişmelerle emsal artışına belli bir ölçüde müsaade ettikleri için bu müteahhidi de rahatlatıyor. Sonuçta müteahhidin kentsel dönüşüme girmesi için ufak da olsa kar elde etmesi gerekiyor. Ancak eski sisteme göre siz emsal artışı vermezseniz, mevcut yeri yıkıp yenisini yapmak pek avantaj sağlamıyordu. Bu emsal artışları ile kentsel dönüşüm Bursa'da büyük bir hız kazanacak. Birkaç tane büyük proje Bursa'da hız aldı" dedi.


 Kentsel dönüşümle ilgili ciddi çalışma içerisinde olduklarını ifade eden Özelif, "Birkaç bölge ile ilgili çalışmalarımız sürüyor. Şirketimizin arazi geliştirme bölümü...