05 / 05 / 2024

Osmangazi kamulaştırmalar

Osmangazi kamulaştırmalar

Osmangazi’yi yıkarak güzelleştirmeye devam eden Osmangazi Belediyesi, ilçenin çehresini değiştiren yatırımları hayata geçirebilmek adına 2015 yılında toplam 135 bin metrekare alan kamulaştırdı.

Bursa Kavaklı'da binalar kamulaştırılıyor!

Bursa'nın Osmangazi ilçesine bağlı Kavaklı Mahallesi'nde yer alan binaların kamulaştırma işlemleri devam ediyor. Belediye bu güne kadar 4,2 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi. 

Bursa Osmangazi için acele kamulaştırma kararı!

Bursa ili, Osmangazi ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31462 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bursa Osmangazi'de binalar kamulaştırılıyor! 

Bursa Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç, toprak kayması yaşanan Kavaklı Mahallesi'nde yer alan binaların kamulaştırılacağını açıkladı. 

Çukurova Havalimanı arsaları kamulaştırıldı mı?

İhalesi sebep gösterilmeden yine ertelenen Çukurova Havaalanı bu kez kamulaştırmalar ile gündeme geldi. 

Son 10 yılda kamulaştırılan taşınmazlar ve acele kamulaştırmalar TBMM'de!

Son 10 yılda kamulaştırılan taşınmazlar ve acele kamulaştırmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Riva Deresi'nin kamulaştırması henüz yapılmadı!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Riva Deresi yan kollarıyla ilgili ıslah projeleri ve kamulaştırma planlarının 2014 ve 2015'te tamamlanarak İBB Başkanlığına yollandığını, hala kamulaştırmalarının yapılarak DSİ'ye teslim edilmesinin beklendiğini belirtti.

Baraj inşası kamulaştırmaları için yeni düzenleme!

Baraj inşası için gerekli taşınmazların kamulaştırılması konusunda yetki tanınan idarenin talebiyle il dahilinde görev yapmak üzere valilik bünyesinde komisyon kurulacak...

Adana Yumurtalık'ta kamulaştırmaların ödemesinin yapılmadığı iddia edildi!

Adana'nın Yumurtalık ilçesinin Küçük Yumurtalık Mahallesi'nde gerçekleştirilen kamulaştırmaların ödemesinin yapılmadığı iddiası TBMM gündemine taşındı. İYİ Parti'li Koncuk, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Artvin'de kamulaştırma mağduriyetleri TBMM'de!

Artvin'in Şavşat ilçesi Ciritdüzü köyünde gerçekleştirilen kamulaştırmaların yarattığı mağduriyet TBMM gündemine taşındı. CHP'li Byaraktutan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...  

Kentsel dönüşüm kamulaştırmalarında KDV istisnası uzatılıyor!

Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Teklifinin ilk 20 maddesi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi. Buna göre, kentsel dönüşüm kamulaştırmalarında KDV istisnası 31 Aralık 2020'ye kadar uzatılıyor..

Osmangazi'de 21 bin 850 metrekare alan kamulaştırıldı!

Osmangazi Belediyesi, 2018'in bitmesine sayılı günler kala yapmış olduğu kamulaştırmalar ile de dikkat çekiyor. İlçede yıl içinde 21 bin 850 metrekare alan kamulaştırıldı.

Bursa Osmangazi Meydanı için 145 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Osmangazi Belediyesi tarafından 40 bin metrekare alanda hayata geçirilecek Osmangazi Meydanı projesi kapsamında 84 bina kamulaştırılarak yıkıldı. Kamulaştırmalar için hak sahiplerine toplam 145 milyon TL ödeme yapıldı.

Fatsa Meydanı'ndaki kamulaştırmaların yüzde 95'i tamam!

Fatsa’nın prestij projesi olarak tanımlanan meydan projesiyle ilgili açıklamalar yapan Başkan Vekili Çoruh kamulaştırma çalışmalarının yüzde 95'inin tamamlandığını söyledi.

Osmangazi kamulaştırmalar Haberi

Osmangazi kamulaştırmalar


İlçedeki arazi sıkıntısı nedeniyle pek çok önemli yatırım ve proje için ciddi kamulaştırmalar yapmak zorunda kalan Osmangazi Belediyesi, 2015 yılında 135 bin metrekare alan kamulaştırırken, yapılan kamulaştırmalar için 79 milyon 200 bin TL ücret ödedi. İlçedeki sıkışık ve plansız yapılaşmadan dolayı yatırımları hayata geçirecek alan bulmakta zorlandıklarını ve alan oluşturmak için kamulaştırma yapmak zorunda kaldıklarını ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, bazı projelerin kamulaştırma bedellerinin, proje bedelinin kat kat fazlasını tuttuğunu söyledi.


En küçük bir çocuk parkı için bile maliyetinin 4-5 katı kamulaştırma bedeli ödediklerini belirten Başkan Dündar, “Osmangazi’de neredeyse tüm projelerimizi hayata geçirirken kamulaştırma yapmak zorunda kalıyoruz. Yaptığımız kamulaştırmalar proje bedellerinden daha maliyetli oluyor. Maliyeti 200 bin lira olan bir park için 1 milyonun üzerinde kamulaştırma bedeli ödediğimiz...