25 / 07 / 2024

Osmangazi köyleri

Osmangazi köyleri

Osmangazi Belediyesi’nin ‘Her Köye Park’ projesi kapsamında Uludağ eteklerinde yer alan Hüseyinalan Mahallesi’nde yapılan çocuk oyun parkı, oturma alanı, futbol ve basketbol sahaları, hizmete açıldı.

Otoyol ve köprüleri zam geldi. Vatandaş geçiş ücreti için dolar bazında düşmüş dedi! 

Otoyol ve köprü geçişlerine dün  zam geldi. Osmangazi Köprüsü yüzde 37,5 artışla 399 TL’ye yükseldi.  Borsacı İbrahim Ethem Afacan, Osmangazi Köprüsü’’nün açılışından bu yana 8 yıldaki geçiş ücretlerini paylaştı. Bazı vatandaşlar ücretin dolar bazında düşük kaldığını söyledi.

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam geldi! 15 Temmuz Şehitler, Fatih Sultan Mehmet ve Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti!

Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine gece yarısından geçerli olmak üzere zam geldi. 15 Temmuz Şehitler, Fatih Sultan Mehmet ve Osmangazi Köprüsü geçiş ücreti 2024 ne kadar oldu? 

Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildi...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü, tarafından yapılan açıklamada 2023 senesinde Türkiye'nin en iyi turizm köyleri seçildiği kaydedildi.

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Bakan açıkladı: 24 Haziran'da Osmangazi Köprüsü'nden 111 bin 770 araç geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 24 Haziran'da Osmangazi Köprüsü'nden 111 bin 770 aracın geçtiğini duyurdu. İşte detaylar...

Bakan Nebati açıkladı! 7 gün 24 saat hizmet sunacak 'bilişim köyleri' geliyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bilişim Kenti Mersin Projesi kapsamında gençlerin eğitim alarak çalışabileceği ve 7 gün 24 saat hizmet sağlayacak "bilişim köyleri" kuracaklarını belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremler köyleri nasıl etkiledi? Köylerin ihtiyaçları ve beklentileri neler?

Deprem felaketlerinin ilk etapta arama-kurtarma ekipleri şehirlere ve ilçelere koşarken, kırsal bölgeler en son ulaşılan yerler arasındaydı. Köy Okulları Değişim Ağı KODA da bölge insanları ile yaptıkları görüşmelerden yola çıkarak köylerde yaşayanların ihtiyaçlarını ve beklentilerini tespit etti.

Osmangazi Köprüsü'nde 40 bin araçlık geçiş garantisi yıl ortasında tutturulacak! 

Nurol Holding CFO'su Kerim Kemahlı, Osmangazi Köprüsü’nden günde geçmesi garanti edilen 40 binlik aracı senenin ortasında tutturacaklarını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Köprü ve otoyol ücretleri 2023! Osmangazi köprü ücretine zam yapıldı mı? Köprü ve otoyola yeni yılda zam var mı?

Köprü ve otoyol ücretlerine yeni yılda zam yapılıp yapılmayacağı vatandaşların gündeminde yer alıyor. İşte 2023 köprü ve otoyol ücretlerine dair detaylar!

Osmangazi Köprüsü'nden iki haftada 757 bin araç geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Osmangazi Köprüsü'nden 4-17 Temmuz tarihleri arasında toplamda 757 bin 227 aracın geçtiğini açıkladı. En yoğun araç geçişi, Kurban Bayramı arifesi olan 8 Temmuz’da oldu. Bu tarihte, Osmangazi Köprüsü’nden 80 bin 624 araç geçti.

Osmangazi Köprüsü'nden geçiş ücretlerinin 590 lirasını geçmeyenler ödüyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Osmangazi Köprüsü'nden Kurban Bayramı sürecinde 100 bine yakın aracın geçtiğini açıkladı. Osmangazi Köprüsünden geçen araçlardan 184 lira ücret alınıyorken köprüyü hiç kullanmayanlar 590 lira bedel ödüyor.

Yap İşlet Devret modeliyle yapılan Osmangazi Köprüsü 6 ayda araç geçiş rekoru kırdı

Osmangazi Köprüsü inşa edilip hizmete açıldığı 1 Temmuz 2016 yılından bu yana ilk kez taahhüt edilen araç geçiş sınırını aştı. 15 yıl 9 ay 24 gün boyunca özel sektör tarafından işletilecek köprü işletmesi için devlet araç geçiş taahhüdü vermişti.

Osmangazi Köprüsü dünya basınında!

Ünlü İngiliz ekonomi dergisi The Economist, Osmangazi Köprüsü ve diğer yap işlet devret projeleri için devletin yaklaşık 150 milyar dolarlık gelir garantisi sağladığını, Türk Lirası'ndaki değer kaybıyla birlikte faturanın da kabardığını yazdı.

Osmangazi köyleri Haberi

Osmangazi köyleri


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Hüseyinalan Mahallesi’nde geleneksel olarak düzenlenen pilav günü etkinliğine katıldı. Geniş katılım ile gerçekleştirilen etkinlik Bursa Müftüsü Mehmet Emin Ay tarafından okunan dualar ile başlarken, Kur’an-ı Kerim ve ilahilerin okunmasıyla devam etti. Pilav günü etkinliğine katılarak Hüseyinalan sakinlerini yalnız bırakmayan Başkan Dündar, ‘Her Köye Park’ projesi kapsamında yapımı tamamlanan çocuk oyun parkı, oturma alanı, futbol ve basketbol sahalarını da mahallenin hizmetine sundu.



DÜNDAR: ARTIK KENTTEN KÖYE GÖÇ VAR
 


Yaptığı konuşmada, merkezden en uç noktalara kadar Osmangazi’nin 136 mahallesinin tamamına hizmet götürdüklerini ve yapılan yatırımlar ile köyden kente göçü geri çevirdiklerini ifade eden Başkan Dündar, “2014 yılında çıkan Bütünşehir Yasası ile birlikte köylerimiz mahalle statüsüne geçerek bizim sorumluluk alanımıza girdi. Biz, 2009-2014 döneminde de sorumluluk alanımızda olmamasına rağmen...