06 / 05 / 2024

osmanlı tapularına müjde

osmanlı tapularına müjde

Osmanlı zamanına ait taşınmaz malların tapu sahipleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karara göre bu tapuları Cumhuriyet tapusuna çevirebiliyor. Peki, Osmanlı tapularına nasıl ulaşılır?

Osmanlı tapuları günümüzde geçerli mi?

Osmanlı döneminde tapusu olanlar tapunun günümüzde geçerli olup olmadığını merak ediyor. Peki, Osmanlı tapularının günümüzde geçerli mi?

Bakanlıktan müjde! O öğrencilerin hesaplarına yarın 7649 TL, 11.470 TL ve 15.293 TL yatırılacak! 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, gazi ve şehit çocuklarına eğitim yardımı yapılacağını açıkladı. Bu kapsamda ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencilerine maddi destek sağlanacak. Bakanlıktan müjde!

Akaryakıt alacaklara büyük müjde! İş Bankası flaş kampanyasını duyurdu!

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamlar sürücülerin de belini bükmüştü. Akaryakıt almak isteyenlerin beklediği müjde İş Bankası'ndan geldi. Hemen bu son dakika kampanyasına bakın...

Yüzde 50 EK ZAM KAPIDA! Emeklilere çifte müjde, hesaplara 10 bin, 20 bin TL arasında ödeme yatırılacak!

Milyonlarca kişinin gözü kulağı emekli maaş zamlarına çevrildi. Yüzde 50 EK ZAM KAPIDA! Emeklilere çifte müjde, hesaplara 10 bin, 20 bin TL arasında ödeme yatırılacak. 

Çocuğu okula gidenlere müjde! Öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemeleri devletten! İşte şartlar...

Devlet, ihtiyaç sahibi hanelerin çocuklarına Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla destek sağlamaya devam ediyor. Çocuğu okula gidenlere müjde. Öğrencilerin giyim, ayakkabı, çanta ve kırtasiye malzemeleri devletten. 

İŞKUR’dan müjde! 81 ilde, onlarca sektörde tamı tamına 125 bin personel alınacak! Acil bakın!

Türkiye genelinde iş arayanlara İŞKUR’dan müjde geldi. İŞKUR tarafından 81 kentte toplam 125 bin 079 işçi alımı için müracaatlar başladı.

Ucuz fiyata prefabrik ev arayanlara müjde! 2+1 evler 339 bin TL'den başlıyor

Prefabrik evlerde Ağustos ayına özel kampanyalar başladı. Ucuz fiyata prefabrik ev arayanlara müjde! 2+1 evler 339 bin TL'den başlıyor. İşte diğer fiyatlar...

Üst üste zam gelmişti! Benzin, motorin ve LPG’de dev müjde verildi! Resmen açıklandı! Araç sahipleri hemen baksın!

Peş peşe gelen zamların ardından 36 TL’yi aşan benzin ve motorin fiyatları nedeniyle kontak kapatma noktasına gelen araç sahiplerine şimdi de müjde verildi. Vakıfbank, akaryakıt harcamalarında 75 TL hediye edeceğini duyurdu.

Peş peşe zam gelmişti! Benzin, motorin ve LPG alacaklara müjde! Resmen kuyruklar oluşturacak!

Akaryakıta peş peşe gelen zamların ardından araç sahipleri resmen kontak kapatma noktasına gelmişti. Bu nedenle, Vakıfbank, araç sahiplerine bir müjde vererek akaryakıt alışverişlerine yönelik bir kampanya düzenledi.

Anne olanlar müjde peş peşe destek yapılıyor! Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımı... İşte detaylar

Devlet, yeni doğum yapan ya da hamile olan anne adaylarına destek ödemesi yapıyor. Anne olanlar müjde peş peşe destek sağlıyor. Doğum parası, emzirme ödeneği, çocuk yardımına ilişkin tüm detaylar...

Öğrencilerin Cebine İndirim, Oyun Tutkunlarına Müjde! Akbank'tan Gelen Özel Kampanya İle Hangi Oyunlarda %50 İade Var

Oyun tutkunlarına özel Akbank'tan cazip bir fırsat geldi. Oyun alımlarında yüzde 50'si iade edilecek. Akbank, sunmuş olduğu bu özel kampanya ile gençleri para biriktirme konusunda teşvik etmektedir. İşte Akbank’tan öğrenciler için tasarlanan bu kampanya ile ilgili tüm detaylar…

Ailelerdeki ev hanımlarına çok büyük müjde. Her ay 1400 TL ödenecek

Ev hanımlarına yönelik büyük bir müjde geldi. Bakanlık tarafından ev hanımlarına yönelik önemli bir miktarda ödeme gerçekleştirilecek. İşte detaylar...

Çaykur'dan müjde! Yaş çay bedeli ve budama tazminatı çiftçilerin hesabına yatırıldı!

Çaykur'dan üreticilere müjde geldi. Yaş çay bedeli ve budama tazminatı çiftçilerin hesabına yatırıldığı belirtildi.

osmanlı tapularına müjde Haberi

osmanlı tapularına müjde

Osmanlı tapularına nasıl ulaşılır?

Osmanlı zamanına ait taşınmaz malların tapu sahipleri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından alınan karara göre bu tapuları Cumhuriyet tapusuna çevirebiliyor.


Tapu sahipleri dedelerinden kalma bu Osmanlı tapulu gayrimenkulleri için kadastro çıktıktan sonra 10 yıl içerisinde hakkını alabiliyor.


Geçen bu süre içerisinde söz konusu arazide yapılaşma olması halinde tapu sahibine hakkı olan parası da ödenebiliyor. Peki, Osmanlı tapularına nasıl ulaşılır?


Osmanlı Arşivinde neler bulunabilir?

Şahsî nüfus, tapu, hatırat, askerî personel sicili, neşriyat ve benzerleri dışında Osmanlı dönemi resmî kurumlar arası yazışmalar bulunmaktadır. 


Daha detaylı bilgi için Osmanlı Arşivi yayınları arasından çıkan ve dijital olarak sitemizde yayınlanan Osmanlı Arşivi Rehberi'ne bakılabilir. 


Burada Osmanlı Arşivi'ndeki tasnifi yapılarak araştırmaya açılmış olan bütün arşiv belgeleri ve malzemesi hakkında bilgi verilmektedir. 


Osmanlı Arşivi'nde uygulanan tasnif sisteminde konu ve coğrafî...