07 / 05 / 2024

OSTİM birleşme

OSTİM birleşme

OSTİM'de tüm fabrikaların üretim kabiliyetleri özel yazılımla bir araya getirilecek, iç ve dış talepler bir merkezde toplanacak ve hangi fabrika uygunsa üretim oraya yaptırılacak..

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

Türkiye en çok Birleşik Krallık’a satış yaptı! Üç çeyrekte 3,7 milyar dolar oldu

Hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu içine alan "eşya taşımaya mahsus olan motorlu taşıtlar" ihracatında, ocak ve eylül zaman diliminde en çok dış satım Birleşik Krallık'a gerçekleşti. İşte detaylar…

Yatırımın yeni gözdesi SPAC’lar nedir?

SPAClar, Türk sermaye piyasası hukukunda “Birleşme Amaçlı Ortaklık” olarak adlandırılmaktadır. Geleneksel halka arzlara alternatif olarak, özel şirketleri birleşme yoluyla halka açmak için listelenen yatırım araçları, son iki yılda hacim ve popülerlik açısından patlama yaşadı.

BİM personel alımı yapıyor! Elinizi çabuk tutun! BİM personel alımı başvuru şartları neler? İşte başvuru ekranı...

BİM (Birleşik Mağazalar A.Ş.), personel alımı yapacağını ilan etti. Peki BİM personel alımı detayları neler oldu? Başvurular başladı mı? İşte merak edilen tüm detaylar... 

Almanya'nın dev toplu konut birleşmesi tamam!

Almanya’nın toplu konut alanında en büyük iki şirketi arasında yer alan Vonovia ile Deutsche Wohnen’in birleşme kararına izin çıktı.

İntema İnşaat ve İntema Yaşam'ın birleşme işlemi tescillendi!

İntema İnşaat'ın tam konsolidasyona tabi tuttuğu tek bağlı ortaklığı olan İntema Yaşam Ev ve Mutfak Ürünleri Pazarlama Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin birleşilmesi işlemi tescillendi. 

Sinpaş GYO, Samandıra Mobilya'yı devraldı!

Sinpaş GYO'nun yüzde 100 iştiraki olan Samandıra Mobilya Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nin tüm aktif ve pasif malvarlığı unsurlarının bir bütün halinde, şirket tarafından, "Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme" yöntemiyle, devralınması işlemi onaylandı.

Hamdi Akın: Yatırımlarımızda start up’ların payı artacak!

2021'de ciddi birleşme ve satın almalar olmasını bekleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, bu süreçte start up'lara yatırımların artacağını öngörüyor. Akfen'in de özellikle teknoloji ve biyokimya start up'larına yatırım yapacağını söylüyor.

Servet GYO ve Deks Yatırım'ın birleşme işlemleri tescillendi!

Servet GYO'nun Deks Yatırım A.Ş. ile "Kolaylaştırılmış Usulde Birleşme" işlemine ilişkin İstanbul Ticaret Odasına yaptığı başvuru olumlu sonuçlandı ve tescil işlemi tamamlandı. Bu işlem sonucunda Deks Yatırım A.Ş. tüm borç ve alacakları ile birlikte küll halinde Servet GYO'ya devroldu.

Servet GYO ile Deks Yatırım resmen birleşti! 

Servet GYO hisselerinin yüzde 100'üne sahip olduğu iştiraki durumundaki Deks Yatırım A.Ş. ile kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemine ilişkin hazırlanan duyuru metnine onay verilmesi talebinin olumlu karşılanmasına karar verdi...

Tadilatla iki bağımsız bölüm birleştirilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Babam bir dükkan satın almış. Bu yer projesinde üç dükkan ama fiilen iki dükkan var. Babam iki dükkanı da kullanıyor. Babamın dükkanı başka iki kişiye daha satılıp tapusu verilmiş. Bu durumda babam tapusunu müteahhitten isteyebilir mi? sorusunu yanıtladı.

Servet GYO birleşme işlemine ilişkin güncellenen evrakları yayınladı!

Servet Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), birleşme işlemine ilişkin güncellenen evraklar ile ilgili açıklama yaptı...

Servet GYO, Deks Yatırım ile birleşti!

Servet GYO hisselerinin yüzde 100'üne sahip olduğu iştiraki durumundaki Deks Yatırım A.Ş. ile kolaylaştırılmış usulde birleşme işlemlerine ilişkin 15 Aralık 2019 tarihinde Yönetim Kurulu'nun aldığı kararları açıkladı.

OSTİM birleşme Haberi

OSTİM birleşme

Boeing, Airbus, ASELSAN gibi sanayi devlerine üretim yapan OSTİM, bünyesindeki 5 bin 200 üretim tesisini tek bir fabrika haline getirmeye hazırlanıyor. Yeni sistem uyarınca tüm fabrikaların üretim kabiliyetleri özel yazılımla bir araya getirilecek, iç ve dış talepler bir merkezde toplanacak ve hangi fabrika uygunsa üretim oraya yaptırılacak. Veri girişi devam eden sistemin önümüzdeki yıl devreye girmesi öngörülüyor. 


OSTİM Başkanı Orhan Aydın, Ekonomi Muhabirleri Derneği( EMD) üyeleriyle bir araya gelerek, OSTİM’de yapılan üretim hakkında bilgi verdi. 1967 yılında Cevat Dündar tarafından küçük sanayi sitesi olarak kurulan OSTİM’in bugün 100’den fazla ülkeye ihracat yapan 5 bin 200 üretim tesisinin olduğu bir yapıya kavuştuğunu söyleyen Orhan Aydın, Türkiye’nin bütün büyük holdinglerinin de irtibat noktasının bulunduğunu bildirdi. Aydın, Boeing, Airbus, ASELSAN gibi sanayi devlerine...