01 / 07 / 2024

Otellerin enflasyonları

Otellerin enflasyonları

Otellerde maliyetler, enflasyonun 4,5 puan üzerinde arttı. Haziran ayı itibariyle ülke geneli yıllık enflasyon yüzde 8,5 olurken, otellerdeki maliyet artışları yüzde 12 dolayında gerçekleşti.

Koronavirüs sonrası otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan değişimi!

Ödüllü projeleri ile ulusal ve uluslararası çapta başarılar hayata geçiren Elips Tasarım Mimarlık Kurucusu Y. Mimar Feza Ökten Koca, Covid-19 pandemisinin ardından turizm sektöründe otellerin ve tatil köylerinin mimari açıdan ne tür değişiklikler yapması gerektiğinden bahsetti.

Ağrı'da termal otellerin yapılacağı alana köprü inşa edildi!

Ağrı'da fizik tedavi hastanesi ile termal otellerin yapılması planlanan alana ulaşımın sağlanması inşa edilen inşa edilen köprü hizmete açıldı.

Küçük otellerin 1000 metrekare isyanı!

Bakanlığın, imar barışında otel, hastane, AVM, fabrika gibi ticari kuruluşların isteği üzerine yaptığı yapı kayıt belgesi hesap değişikliği küçük otellerin sevincini yarım bıraktı...

Ankara Ulus'taki otellerin konaklama ihalelerine ilişkin sorunu TBMM'de!

CHP Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, Ankara Ulus'ta bulunan otellerin konaklama ihaleleri kapsamına alınmamaları sorununu meclis gündemine taşıdı..

İşte Varlık Fonu’na devredilen otellerin ve restoranların listesi!

Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) devredilen yaklaşık 2 milyon metrekare büyükle sahip taşınmazların arasında ünlü oteller ve restoranlar var. İşte, Varlık Fonu’na devredilen otellerin ve restoranların listesi..

Lüks otellerin arazileri Varlık Fonu’na devredildi!

Türkiye'nin birçok kamu şirketi KHK ile Varlık Fonu'na devredildi. Fona devredilen alanlar arasına güney sahillerindeki Pine Bay Holiday Resort, Fantasia Hotel Deluxe ve Simena Sun Club gibi lüks otellerin arazileri de eklendi.

Mardin'deki otellerin kapasitesi düştü!

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerli ve yabancı turistlerin gözde turizm mekanı haline gelen Mardin'de, terör örgütünün eylemleri otellerin kapasitesini düşürmesine neden oldu.

Kış döneminde otellerin yüzde 65'i kapanacak!

TÜRKİYE Turizm Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bayram tatiliyle doluluk oranı yüzde 90'a ulaşan otellerin okulların açılmasıyla yüzde 75'e düşeceğini söyledi.

Kış döneminde otellerin yüzde 65'i kapanacak!

Türkiye Turizm Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, kış döneminde ise otellerin yüzde 65′inin kapanmasıyla binlerce çalışanın işsiz kalacağını belirtti.

Rezidans projeleri otellerin doluluğunu etkiledi mi?

İstanbul’da inşa edilen rezidans projeleriyle birlikte otellerin de geliştirilmesi ve uluslararası zincirlerin tercih etmesi, otellerin doluluğunu da etkilemeye başladı.

Spil Dağı'na yapılacak otellerin ön projesi hazırlandı!

T.J. Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Tekinalp Manisa Valisi Erdoğan Bektaş’ı ziyaret ederek Manisa’nın Spil Dağına yapılacak otellerin ön projesini sundu.

Tema Banyo fonksiyonel ürünleriyle otellerin ilk tercihi!

Yapı malzemeleri sektörünün güçlü oyuncularından Tema Banyo, şık, yenilikçi, sağlıklı ve fonksiyonel ürünleriyle otellerin de ilk tercih ettiği markalar arasında yerini aldı.

Batılı turist sayısı otellerin cirosunu yüzde 20 düşürdü!

Küçük Oteller Derneği'nin üyeleri ile gerçekleştirdiği yılın ilk altı ayını kapsayan 2015 anket sonuçları açıklandı. Doluluk oranını artıran otellerin yüzde 20'si ciroda düşme yaşadığı belirtildi.

Otellerin enflasyonları Haberi

Otellerin enflasyonları

Otellerde maliyetler, enflasyonun 4,5 puan üzerinde arttı. Haziran ayı itibariyle ülke geneli yıllık enflasyon yüzde 8,5 olurken, otellerdeki maliyet artışları yüzde 12 dolayında gerçekleşti. Maliyet yükselişleri, fiyatlar genel seviyesi artışının 4,5 puan üzerine çıkmış oldu. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Biriminin otel tüketimlerinden derlediği verilere göre, haziran ayında maliyetleri en fazla yükselen kalemler yüzde 14,8 ile yiyecek grubu, yüzde 10,7 ile içecek grubu oldu. Diğer ana gider gruplarındaki maliyet artışları ise enflasyon paralelinde büyüme gösterdi. 


Yeni Söz...