29 / 04 / 2024

otogar metro açılış

otogar metro açılış

İstanbul’un trafik sorunu çözmek ve toplu taşımada hızlı konforlu hizmet vermek için Avrupa Yakası'nda hayata geçirilen en önemli ulaşım sistemlerinden biri olan Otogar-Bağcılar-Başakşehir-Olimpiyatköy Metro Hattı Saat 15:00'te sefere başlıyor!

Bakırköy - Kirazlı Metro hattı yarın açılıyor! Beklenen gün geldi! İstanbullular yeni metro hattına kavuşuyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından İstanbul'un ulaşım sorununa çare olacak  Bakırköy- Kirazlı Metro Hattı’nda çalışmalar sona erdi. Metronun açılış yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılacak.

Fahrettin Altay – Narlıdere Metrosu 24 Şubat'ta açılıyor!

İzmirli vatandaşlar tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay – Narlıdere Metro Hattı 24 Şubat'ta hizmete açılıyor. 7 istasyondan oluşan hatla Evka-3’e kadar kesintisiz ulaşım sağlanmış olacak.

İstanbul'un kanayan yarasıydı! 65 kilometrelik yeni metro hattı Mart'ta açılıyor!

İstanbul'un kanayan yarası olarak bilinen ve merakla beklenen 65 kilometrelik yeni metro hattı önümüzdeki ay hizmete açılıyor. İşte detaylar...

Ataköy-İkitelli metro hattı açılış için gün sayıyor! Vatandaşlar hangi metroları bekliyor?

Ataköy-İkitelli metro hattının tüm istasyonları tamamlanma aşamasına geldi. Merakla beklenen metro hattı açılış için gün sayıyor...

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı yarın açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Başakşehir-Kayaşehir metrosunun açılışını yarın gerçekleştireceklerini söyledi.

İstanbullulara müjde! Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı açılış için gün sayıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Başakşehir-Kayaşehir Metro Hattı'nın açılışına günler kaldığını dile getirerek, söz konusu metro hattını İstanbulluların hizmetine sunmak için gün saydıklarını dile getirdi.

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı 22 Ocak'ta resmen açılıyor! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın açılış tarihini resmen duyurdu. İşte İstanbulluların merakla beklediği o tarih...

Ulaştırma Bakanı 3 metro hattının açılışı için tarih verdi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul ve Ankara'da yapımı devam eden ve merakla beklenen 3 metro hattı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve açılış tarihlerini müjdeledi. İşte ayrıntılar...

Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün açılıyor!

Günlük 1 milyon 200 bin yolcu taşıyacak olan Pendik-Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattı bugün hizmete açılıyor.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 1. etabı bugün açılıyor!

12 istasyondan oluşacak M9 Ataköy-İkitelli Sanayi-Olimpiyat Metro Hattı’nın 1. etabında yer alan Bahariye ve Masko istasyonları M9 Bahariye-Olimpiyat işletmesi olarak hizmete açılıyor.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın iki istasyonu yarın açılıyor!

12 istasyonu bulunan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın Bahariye ve Masko istasyonları yarın açılıyor. Ataköy-İkitelli Metro Hattı, Ataköy - İkitelli arasındaki mesafeyi 21.5 dakikaya düşürecek.

Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu 29 Mayıs'ta açılıyor!

12 İstasyondan oluşan ve Ataköy - İkitelli arasını 21.5 dakikaya düşürecek olan Ataköy-İkitelli Metro Hattı'nın iki istasyonu 29 Mayıs'ta açılıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış müjdesini Twitter hesabından yaptığı paylaşımla verdi.

Metro açılışı 2021!

Milyonlarca insanın yaşadığı mega kent İstanbul'da raylı sistem yatırımları hızlandı. İşte metro açılışı 2021 tarihleri...

otogar metro açılış Haberi

otogar metro açılış

21.7 km’lik metro hattı , Metrokent, Başak Konutları, Siteler, Turgut Özal, İkitelli Sanayi, Olimpiyat, Ziya Gökalp Mahallesi,  İstoç, Mahmutbey, Yeni Mahalle, Kirazlı, Bağcılar, Üçyüzlü, Menderes, Esenler Otogar istasyonlarından oluşuyor.


Yeni metro hattı ile İstanbullular Esenler Otogar'dan Başakşehir'e 23 dakikada ulaşabilecek.


YENİ METRO HATTI'NIN ÖZELLİKLERİ


21.7 kilometre uzunluğunda... 


Saatte 111 bin yolcu taşınabilecek. 


İstasyonlar 8'li trenlere uygun olarak inşa edildi.


Peron uzunlukları 180 metre...


16 istasyon var.


Başakşehir-Atatürk Havalimanı: 36 dakika


Her istasyon farklı renkte tasarlandı. 


Metrokent Sarı, Başkkonutları Açık Sarı, Siteler Kırmızı, Turgut Özal Lila, İkitelli Sanayi Mor, İstoç Turuncu, Mahmutbey Koyu Yeşil, Yeni Mahalle Koyu Mor, Kirazlı Bordo, Ziya Gökalp Beyaz, Olimpiyat İstasyonu ise Mavi renk.


Her istasyonda yürüyen merpen ve asansör...