07 / 05 / 2024

oturum izni şartları

oturum izni şartları

Avrupa Ülkeleri, ülkelerine yatırım yapacak iş adamlarını çekebilmek için oturma izni veriyor. Bize daha yakın Avrupa ülkelerinde yaşamak mümkün mü? Sizler için araştırıldı.

Ülkeler altın vize uygulamasından niçin vazgeçiyor!

Yatırım karşılığında vatandaşı olmayan ülkelere oturum izni veren 'altın vize' uygulaması oldukça popüler fakat ülkeler bu uygulamadan tek tek vazgeçmeye başladı. Peki neden vazgeçiyorlar?

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

Avrupa Birliği ülkelerinde oturum izni nasıl alınır 2024?

Avrupa Birliği ülkeleri Fransa, Almanya, Hollanda, İtalya ve İspanya’da oturma izni nasıl alınır? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Kıbrıs Müteahhitler Birliği Başkanı Gürcafer açıkladı: Oturum izniyle ilgili mevzuatlarda eksiklikler var!

Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer, oturum izni ile ilgili olarak mevzuatlarda eksiklikler bulunduğuna dikkat çekti.

Yurtdışından nasıl ev alabilirim?

Son zamanlarda Türk vatandaşları, yurtdışından farklı amaçlarla ev almayı tercih ediyorlar. Bunun başlıca amaçlarından biri de yatırım düşüncesidir. Ayrıca ev alınan ülkede oturum izni almak için de ev almak mantıklı bir tercih olarak görülüyor. Peki yurtdışından nasıl ev alınır?

İstanbul’da yabancılara oturum izni verilmesi yasaklandı!

İstanbul’da 10 ilçede yürürlüğe giren yabancılara oturum izni verilmemesi uygulaması İstanbul’un genelinde uygulanmaya başlandı. Konutunu kiraya verip, otelinde kaçak yabancı uyruklu barındıran kişilere de para ve ruhsat iptali cezasının yanı sıra hapis cezası da devam ediyor.

İngiltere açıkladı! Yeni vize ile çalışma izni ve oturma hakkı almak kolaylaşıyor..

İngiltere hükümeti geçtiğimiz günlerde hızla büyüyen şirketlere istihdam sağlamak için yeni bir vize türü açıkladı. Artık çok daha kolay İngiltere vizesi sahibi olabileceksiniz. Yeni vize size 2 yıl süreyle oturum izni veriyor.

İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir?

İskan ruhsatı kısaca oturma izni anlamına geliyor. İskan ruhsatı alınmamış evler aslında yasal olarak oturmaya müsait olmuyor. Peki, İskan ruhsatı nasıl alınır? İskan alabilme şartları nedir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Yabancılara 'Kiralama ile oturum izni kaldırılmalı' önerisi! 

Yurtdışında yabancıya yönelik doğrudan konut satılan şirketler desteklenecek. Uygulama fiyatları yükseltecek tepkileri gelirken, sektör uzmanları  kiralama yoluyla oturum izninin kaldırılmasının gerekli olduğunu aktardı...

Yabancıların konutta ilk tercihi Türkiye!

Türkiye'de özellikle Afgan vatandaşları tarafından konut yatırımları 5 yıldır artmaya devam ediyor. Özellikle oturum izni almak için ev alan vatandaşların sayısı 2021'nin ilk aylarında bir hayli arttı. 

Fransa'da göçmenler oturum izni ve konut talebiyle gösteriler düzenledi!

Fransa'da kendilerine oturum izni ve konut imkanı verilmesini talep eden göstericiler, hükümet karşıtı pankartlar taşıdı.

Yapı güçlendirme sınırı belli oldu!

Yapı güçlendirme izni şartları açıklandı. Parsel sınırlarını aşan güçlendirmeye izin verilmeyecek. Güçlendirme için kat ya da parsel maliklerinin en az beşte dördünün muvafakatı aranacak.

oturum izni şartları Haberi

oturum izni şartları

Avrupa ülkelerinde oturma izni konusuna geri gelecek olursak, Avrupa'da birçok ülke geçtiğimiz yıllarda yaşadığı ekonomik kriz sürecinden çıkışta gelirlerini arttırmak için oturum ve pasaportlarını da bir gelir kapısına çevirdiler. Özellikle ülkelerine yatırım yapacak iş adamlarını çekebilmek için cazip oturum imkanları tasarladılar. Peki, hangi ülkeler ne gibi şartlar sunuyor?


Yunanistan



Kapı komşumuz Yunanistan, 250 bin Euro'luk gayrimenkul yatırımı yaparsanız oturma izni veriyor. Varlığın kaynağını da sorgulanmıyor. Ne olursan ol yine gel diyor. Yunanistan ne vaat ediyor? 5 yılda bir yenilenen süresiz oturum Vizesiz Şengen (Schengen) bölgesinde dolaşım. Komşuda oturum almanız için bekleme süresi: 3 ay.


Macaristan