19 / 05 / 2024

Ovaakça enerji alanı büyüyormu

Ovaakça enerji alanı büyüyormu

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'ın başkanlığında gerçekleşen şubat ayı oturumunda, Ovaakça'da bulunan Elektrik Üretim AŞ'ye ait olan Bursa Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali'nin enerji alanını genişleten karar kabul edildi.

Resmi Gazete'de yayımlandı! Aliağa'daki alan özel endüstri bölgesi ilan edildi!

İzmir'in Aliağa ilçesinde bulunan bir alan "Ege Çelik Endüstrisi Sanayi ve Ticaret AŞ Aliağa Özel Endüstri Bölgesi" olarak ilan edildi. Söz konusu karar bugünkü 32369 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

Evde pratik bir şekilde leziz yemekler pişirmenin en kısa yolu olan fırınlar artık her evin olmazsa olmaz beyaz eşya ürünleri arasında yer aldı. Simfer’de bu alanda yeni bir fırın üreterek kendi sınıfında resmen fark yarattı. İşte Simfer 1241 A enerji sınıfı fırının teknik özellikleri ve fiyatı...

Ağaoğlu’nun 250 milyon TL'ye mal olacak RES projesine onay çıktı!

İş insanı Ali Ağaoğlu’na ait Üçgen Seferihisar Rüzgar Enerjisi Elektrik Üretim A.Ş enerji şirketinin, Seferihisar RES projesi kapasite artışı için hazırlanan ÇED dosyası onaylandı. Proje 250 milyon liraya mal olacak.

Türkiye’nin elektrik kurulu gücü 3,3 kat arttı! Tamı tamına 105 bin megavatı aştı!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, Türkiye'de enerji alanında atılan adımlarla elektrik kurulu gücü ve ekipman üretiminin arttığını ifade etti. Tancan, "Geçen yıl 31 bin 846 megavat olan elektrik kurulu gücü 3,3 kat artarak temmuz ayı sonunda 105 bin 135 megavata ulaştı”dedi

Güney Koreli şirketler yatırım için Türkiye’ye geliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Koreli şirketlerin teknoloji, savunma ve enerji alanında Türkiye'ye yatırımı değerlendirdiklerini açıkladı.

MİA Teknoloji iştiraki Enerjey Enerji Romanya pazarına açılıyor!

Türkiye’nin önde gelen bilişim şirketleri arasında yer alan MİA Teknoloji’nin iştiraki Enerjey Enerji, yenilenebilir enerji alanında cazip hale gelen Romanya pazarına yatırım yapıyor.

Enerji Bakanı bayraktar: ‘Suudi Arabistan ile enerji alanında da iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bir TV programında, Türkiye'nin enerji gündemine ile ilgili birtakım değerlendirmelerde bulundu. Bayraktar, "Suudi Arabistan ile enerji sektöründe önemli bir iş birliği sağlamayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Vestel SF 9401 DG 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın peşin fiyatına 9 taksit fırsatıyla satışta!

Vestel, evine solo fırın almak isteyenlere özel SF 9401 DG 4 Gözü Gazlı A Enerji Sınıfı Solo Fırın’ı peşin fiyatına 9 taksit imkânıyla satışa çıkardı. Resmi internet sitesinden solo fırını görücüye çıkaran Vestel, fırına ilişkin tüm detayları da paylaştı.

Grundig kurutma makinesi MediaMarkt’ta cazip fiyatla satışa çıktı!

MediaMarkt, son dönemlerde evlerin olmazsa olmaz beyaz eşyası haline gelen kurutma makinesi konusunda büyük bir adım attı. GRUNDIG GPDH 9644 A++ Enerji Sınıfı 9kg Kurutma Makinesi’ni satışa çıkaran MediaMarkt, 9 taksit imkânı da sundu.

MediaMarkt’ta Grundig GPDH 9644 A++ Enerji Sınıfı 9kg Kurutma Makinesi 9 taksit imkânıyla satışa sunuldu!

Evlerin yeni olmazsa olmaz beyaz eşya ürünü haline gelen kurutma makinesi, artık özellik her ev kadınlarının hayallerini süslüyor. MediaMarkt, piyasaya iddialı bir giriş yapan Grundig GPDH 9644 A++ Enerji Sınıfı 9kg Kurutma Makinesi’ni 9 taksit imkânıyla satışa sundu.

TÜİK milyonlarca memur ve emekliye şok yaşattı! Öyle bir karar açıkladı ki...

Memur ve memur emeklisinin bütün dikkati temmuz zammına odaklanmış durumda. Senelik enflasyon hesabına göre yapılan zam düzenlemesinin hemen evvelinde Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mayıs ayı enflasyon hesabıyla alakalı oldukça tepki alan bir düzenlemeye gitti. Ayrıntılar haberimizde.

Vestel CMI 128222 12 kg çamaşır makinesi ne kadar, en uygun nerede? 29 Mart 2023 fiyat listesi...

Vestel CMI 128222, 12 kg kapasitesi ile dağ gibi birikmiş çamaşırları kusursuz temizliyor. A enerji sınıfında yer alan ürün, 1200 devirde sıkma yapıyor. Peki, Vestel CMI 128222 çamaşır makinesinde hızlı yıkama kaç dakika? İşte detaylar...

Simfer 1241 A Enerji Sınıfı 65 lt 4 Gözü Gazlı Tamboy Fırın ne kadara satılıyor? 2 Mart 2023 fiyat listesi

Simfer 1241 A Enerji Sınıfı 65 lt 4 Gözü Gazlı Tamboy Fırın, yenilikçi teknolojisi ve güvenilir özellikleri ile size mutfağınızda yeni deneyimler yaşatır.

Ovaakça enerji alanı büyüyormu Haberi

Ovaakça enerji alanı büyüyormu

Yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliğine ilce edilen plan notlarında; her yönde 100'er metre sağlık koruma bandı bırakılması koşuluna uyulacağı ve özel güvenlik bölgesi sınırından itibaren tesis yönünde 50 metrelik bandın da koruma bandı olarak ağaçlandırılması öngörülüyor. 



ÖZELLEŞTİRMENİN ALTYAPISI HAZIRLANIYOR... 


MHP Grup Sözcüsü Cemil Aydın, plan notundaki bu koşula rağmen, enerji alanının büyütülmesiyle koruma 100 metrelik koruma bandım ve bölgedeki 340 bin metrekarelik ağaçlandırılacak alanı ortadan kaldırıldığını belirterek, enerji alanının büyütülmesiyle aynı zamanda bu tesisin özelleştirilmesinin altyapısının hazırlandığım savundu. Dosyaya CHP ve MHP grupları ret oyu kullandı. 


Olay...