10 / 05 / 2024

Oxfamın hazırladığı rapor

Oxfamın hazırladığı rapor

Oxfam’ın hazırladığı rapora göre, 62 milyarderin serveti dünyanın en yoksul kesiminin sahip olduğu varlıklarının yarısına denk geliyor. Şu ifadelere yer verildi: “Dünyanın en yoksul kesiminin serveti son beş yılda trilyonlarca dolar düştü."

Yapı Kredi Yatırım açıkladı! 2024 yılında borsada en fazla getiri potansiyeli hangi sektörde?

Yapı Kredi Yatırım'ın hazırladığı rapor kapsamında, yabancı yatırımcıların önce tahvillere ve sonraki zamanlarda da hisse senetlerine olan ilgisinin yükseleceği belirtildi. Açıklanan raporda, bu sene yüksek getiri beklenen sektörler de sıralandı.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Vatandaşın gıda fiyatlarına neden yetişemediği ortaya çıktı! İşte acı gerçeği ortaya koyan o rapor!

Türkiye’de hemen her gün aşırı şekilde artan gıda fiyatları ve bu alanda yaşanan enflasyon çok çarpıcı bir raporla tescillendi. Vatandaşın artık cebini değil, canını yakan gıda fiyatları ile ilgili Dünya Bankası’nın hazırladığı rapor akıl almaz bir gerçeği de gözler önüne serdi.

Philips anneler için hazırladı! İşte 05 Eylül 2022 fiyat listesi

Anneler ve yeni anne olacakların dikkatine.. Bu haber sizi çok yakında ilgilendiriyor… Bebeğiniz ne kadar sağlıklı besleniyor? Peki Philips'in anneler ve bebekleri için hangi ürünleri hazırladı ve fiyatları nasıl? Sizin için bir liste hazırladık.

İstanbul Üniversitesi Kartal depremine ilişkin rapor hazırladı!

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Mühendislik Fakültesi Jeoloji ve Jeofizik Mühendisliği Bölümleri tarafından, dün İstanbul'da yaşanan merkez üssünün Kartal olduğu açıklanan sarsıntıyla ilgili ön inceleme raporunu hazırladı.

AFAD’dan İzmir depremi raporu: Beton kalitesi yetersiz!

30 Ekim'de İzmir Seferihisar açıklarında yaşanan depremle ilgili AFAD'ın hazırladığı rapor yayımlandı. Raporda beton kalitesinin yetersiz olduğuna dikkat çekildi.

İBB her ilçe için 'olası deprem kayıp tahmini' kitapçığı hazırladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) mega kent İstanbul’un 39 ilçesi için 'İlçe Olası Deprem Kayıp Tahmini Kitapçıkları' hazırladı.

Mimar Esra Kestirengöz, Ahmet Eren'in yalısını hazırlıyor!

Holywood aktör ve aktrislerinin de bulunduğu birçok isme özel projeler yapan Mimar Esra Kestirengöz, Ahmet Eren'in Çengelköy'deki yol yalısını hazırlıyor...

Depreme çatıdan ve temelden topyekün hazır olmalıyız! 

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Şenal, '1-7 Mart Deprem Haftası' dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Şenal, depreme, çatıdan ve temelden topyekün hazır olmamız gerektiğini belirtti ve "Deprem anında güvende olabilmemiz için yapılar, temelden çatıya kadar her bölümünün dikkatli projelendirilmeli"

Mansur Yavaş: 12 bin konut projesi hazırladık!

Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde CHP Ankara 37. Olağan İl Kongresi düzenlendi. Kongrede konuşma yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "12 bin konut projesi hazırladık" dedi...

Cansu Tosun ve Erkan Kolçak Köstendil bebek odasını hazırladı!

Oyuncu Cansu Tosun ve Erkan Kolçak Köstendil, 'Marsel' adını verecekleri oğulları için İstanbul'un en pahalı mobilya dükkanından 40 bin liralık oda takımı aldı. 

Sakarya Üniversitesi, Elazığ depremine ilişkin hasar değerlendirme raporu hazırladı!

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeler tarafından merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan 6,8 büyüklüğündeki depremin yol açtığı hasara ilişkin bir rapor hazırladı.

Tarkan'ın Bayrampaşa'daki arazisine imar izni yok!

İBB Meclisi’nin 2020 Ocak 2'nci toplantısında komisyonların hazırladığı raporlar karara bağlandı. Raporlar arasında Tarkan’ın arazisinin imar dosyası da bulunuyordu.Tarkan Bayrampaşa Cevatpaşa'daki arazisi için istediği imar iznini bir kez daha alamadı...

Oxfamın hazırladığı rapor Haberi

Oxfamın hazırladığı rapor

İngiliz yardım kuruluşu Oxfam, dünyadaki gelir adaletsizliğe dikkat çekmek için Davos Zirvesi öncesinde bir rapor yayımladı. Credit Suisse'in ekim verilerine dayandırılan raporda, dünyanın en zengin yüzde 1'lik kesiminin serveti, geri kalan yüzde 99'luk kesimin servetinin toplamına eşit olduğuna dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:


“Dünyanın en yoksul kesiminin serveti son beş yılda trilyonlarca dolar düştü.  Sadece bu bile, son yüzyılda görmediğimiz şekilde bir eşitsizlik dünyasında yaşadığımızın kanıtı. Yüzde 1 için ekonomi.”


DÜNYANIN EN ZENGİN 62 KİŞİNİN GELİRİ 1 TRİLYON 760 MİLYAR DOLAR

Rapor ayrıca, dünyanın en zengin 62 milyarderin serveti, dünyanın en yoksul kesiminin varlıklarının yarısına denk geldiğini de ortaya koydu. Buna göre, dünyanın en yoksul yüzde 50'lik kesimin varlıkları, son beş yılda yüzde 41 oranında düşerken; dünyanın en zengin 62 kişisinin...