18 / 05 / 2024

özbekistan demiryolları

özbekistan demiryolları

Özbekistan hükümeti, ülke tarihinin en büyük demir yolu projesini hayata geçirmeyi hazırlanıyor. Tacikistan’ ı by-pas edecek Fergana demiryolu ağını 2016’ ya kadar tamamlamayı hedefliyor....

Dedeman'dan Özbekistan’a üç yeni otel!

Yurt içi ve yurt dışı projeleri ile de büyüyen Dedeman, üç değişik markası ile üç yeni otel projesinde yer alarak Özbekistan’a tekrardan giriş yaptı. Şirket, yenilenen iş geliştirme strateji ile son 2 senede otel sayısını yüzde 70 oranında yükseltti ve 2023’te yüzde 55 finansal verimlilik elde etti.

Zen Demiryolları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Zen Demiryolları İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 2 milyon TL sermaye bedeli ile Sezer Karakaya ve Yusuf Özen ortaklığında kuruldu.

Devlet Demiryolları KPSS şartsız işçi alımı yapacak! Resmi Gazete'de yayımlandı...

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü, 20 gemi yükleme işçisi ve 42 tren teşkil olmak üzere 62 işçi alımı yapılacak.

TCDD olası afetler için düğmeye bastı! Demiryollarına deprem sensörü sistemi!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ray hatlarına sel ve deprem riskine karşı uyarı sistemleri yerleştirmeye başlandığını duyurdu.  

TCDD 114 işçi alacak! Devlet Demiryolları personel alımı iş başvuru şartları neler?

Resmi Gazete'de yayımlanan ilanda Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün 114 işçi alacağı ilan edildi. 

TCDD 60 KPSS puanı ile 10 ilde yeni personel alacak! Devlet Demiryolları başvuruları İŞKUR'dan yapılacak!

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 10 ilde, 24 kamu personeli alımı yapacağını duyurdu. Peki, TCDD personel alımı başvuruları başladı mı? İşte TCDD personel alımına ilişkin tüm detaylar...

Devlet Demiryolları'ndan gençlere müjde! 18- 36 yaş arası KPSS şartsız personel alımı yapılacak!

Devlet Demiryolları, İŞKUR aracılığıyla KPSS şartsız 18- 36 yaş arası personel almı yapacağını ilan etti. Bu kapsamda görevlendirilmek üzere TCDD'ye 4 kişi alınacak.

Devlet Demiryolları VE TÜBİTAK'tan müjde! Personel alımı yapılacak...

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 15 personel alımı yapacağını duyurdu. Ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) İşletmesi Genel Müdürlüğü de 4 personel alımı gerçekleştirecek.

Özbekistan, sosyal konut inşasında TOKİ'nin deneyimlerinden faydalanmak istiyor!

Özbekistan, sosyal konut inşasında Türkiye'nin deneyimlerinden faydalanmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile işbirliğini geliştirmek için ortak çalışma grubu oluşturmak için düğmeye bastı.

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.

Özbekistan Tashkent City projesinde Türk imzası!

Özbekistan'da hayata geçirilen ve Orta Asya'nın en büyük binası olacak olan Tashkent City projesinde Türk firmaları ön plana çıkıyor. Proje içerisinde konut ve ofisler inşa ediliyor. 

Özkar Demiryolları İnşaatı Limited Şirketi kuruldu!

Özkar Demiryolları İnşaatı Limited Şirketi  Pendik’te  500 bin TL sermaye bedeli ile Biret Karakaya ve Mahsum Özen tarafından kuruldu.

Kanal İstanbul hangi demiryollarıyla entegre olacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kanal İstanbul projesi için ihale yapılacağını sık sık dile getiriyor. Peki Kanal İstanbul projesinde neler olacak? Kanal İstanbul hangi demiryollarıyla entegre olacak? İşte ayrıntılar...

özbekistan demiryolları Haberi

özbekistan demiryolları


Özbekistan hükümeti, ülke tarihinin en büyük demiryolu projesini hayata geçirmeyi hazırlanıyor. Tacikistan’ı by-pasa edecek Fergana demiryolu ağının 2016’ya kadar tamamlamayı hedefliyor.


Özbekistan’ı Fergana Vadisi’ne bağlayacak demir yolu ağı, 3 bin 500 metre yüksekliğindeki Kamçık Dağı’nın altından 20 kilometre uzunluğundaki tünelle sağlanacak. Özbekistan, aralarındaki anlaşmazlıklar nedeniyle Tacikistan üzerinden Fergana vadisine ulaşan tren seferlerini 1 Ocak 2010’dan itibaren durdurmuştu. Özbekistan’ın 30 milyonluk nüfusunun yaklaşık 10 milyonu bu bölgede yaşıyor.


Özbekistan ulaşımına büyük bir nefes aldıracak proje, yaklaşık 2 milyar dolara mal olacak.


Bu arada Çin proje için Özbekistan’a 350 milyon dolarlık bir kredi desteği verdi. Proje maliyetinin kalan kısmı Özbekistan tarafından karşılanacak.


Malatya Son...