17 / 05 / 2024

özel kesim

özel kesim

2015 Yılı Program'ına göre, kamu kesimi sabit sermaye yatırımlarının gelecek yıl reel olarak yüzde 2,1 oranında azalacağı öngörülürken özel kesim sabit sermaye yatırımlarının ise aynı kategoride yüzde 6,1 artış göstermesi bekleniyor.

Kamu ve özel sektör yatırımları 2017'de artacak!

2016 yılında 440.7 milyar lira seviyesinde gerçekleşen yatırımlar gelecek yıl 497.1 milyar TL`ye yükselecek. Yatırımların 374.8 milyar liralık bölümü ise özel kesim tarafından yapılacak. Öte yandan yatırımların tamamlanma süresi de kısalıyor.

2015'te yatırımın lideri özel sektör!

2015 Yılı Program'ına göre, kamu kesimi sabit sermaye yatırımlarının gelecek yıl reel olarak yüzde 2,1 oranında azalacağı öngörülürken özel kesim sabit sermaye yatırımlarının ise aynı kategoride yüzde 6,1 artış göstermesi bekleniyor.

Lütfi Elvan: TCDD devlet tekelinden çıkarılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TCDD’nin devlet tekelinden çıkarılacağını, özellikle yük ve yolcu taşımacılığının demiryollarında özel kesim tarafından yapılmasını temin için çalıştıklarını söyledi.

Dikili ağaç kesimi işini özel sektöre devrediliyor!

Ağaç kesimindeki artan maliyetleri karşılamakta zorlanan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, dikili ağaç kesimi işini özel sektöre devrediyor. 3 yılda tamamlanacak devir işlemi sayesinde şu an yüzde 20 olan dikili ağaç kesim oranı yüzde 60’a çıkarılacak.

Işık Gökkaya: İşleri yürütecek tüzel kişilik kurulmalı!

Kentsel dönüşümün kamu ve özel kesim çerçevesinde düşünülmesi gereken bir konu olduğunu belirterek sözlerine başlayan YY GYO Genel Müdürü  Işık Gökkaya, işlerin düzen

Sultanahmet Meydanı granit taşlarla yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla yayalaştırılan Sultanahmet Meydanı'nın zemini özel kesim granit taşlarla yenileniyor  

Sultanahmet meydanı yenileniyor!

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezinin kararıyla yayalaştırılan Sultanahmet Meydanı’nın zemini özel kesim granit taşlarla yenileniyor

Didim Güzel Duygu Sitesi'nde 1000 TL taksitle!

Güzel Duygu Sitesi'nde fiyatlar 29 bin TL olarak belirlendi

Giresun İl Özel İdaresi sosyal tesis satıyor

Giresun İl Özel İdaresi 507 metrekare büyüklükte yüzölçümü olan sosyal tesisi satışa çıkardı

Van İl Özel İdaresi kat karşılığı inşaat yaptıracak

Van İl Özel İdaresi 4 bin 662 metrekare alana sahip taşınmazı kat katşılığı inşaat yaptıracak

Didim Güzel Duygu Sitesi'nde 29 bin TL'ye yazlık!

Güzel Duygu Sitesi'nde evler, bir oda içinde banyosu, tuvaleti ve mutfağı olan yaşam alanlarını barındırıyor

Malatya İl Özel İdaresi, 8 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak

Malatya İl Özel İdaresi, İnönü Üniversitesi Kampüsü içerisinde 8 derslikli ilköğretim okulu yaptıracak

İl Özel İdaresi zihinsel engelli öğrencilere okul yapıyor

İstanbul İl Özel İdaresi örnek eğitim yatırımlarını sürdürüyor. Bakırköy Yeşilköy İlköğretim ve İş Okulu, İl Özel İdaresi'nin örnek eğitim yatırımlardan sadece biri

özel kesim Haberi

özel kesim

Programa göre, 2015'te özel kesim sabit sermaye yatırımları içinde ulaştırma, imalat ve konut alt sektörleri payları 2014'e oranla artacak. Kamu kesimi sabit sermaye yatırımlarının 2015 yılında reel olarak yüzde 2,1 oranında azalacağı öngörülürken, özel sektör yatırımlarının ise yüzde 6,1 artış göstermesi bekleniyor. 2015 Yılı Programı'ndan derlenen bilgilere göre, gelecek yıl kamu, sabit sermaye yatırımlarını kısacak. 



Kamu yatırımlarında yüzde 2,1 azalma öngörülen 2015 yılında, cari fiyatlarla kamu kesimi sabit sermaye yatırımlarının yüzde 48,1'inin merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki idareler tarafından gerçekleştirileceği tahmin ediliyor. Yatırımların yüzde 35,7'sini mahalli idareler, yüzde 13,3'ünü işletmeci KİT'ler, yüzde 0,1'ini özelleştirme kapsamındaki kuruluşlar, yüzde 2,8'ini ise döner sermayeli kuruluşlar ve sosyal güvenlik kuruluşlarının yapması bekleniyor. 



ÖZELİN ULAŞTIRMA PAYI YÜKSELİYOR 

2015 Yılı Programı'nda özel kesim sabit sermaye yatırımlarının reel olarak yüzde...