03 / 05 / 2024

özürlü emlak vergisi muafiyeti için dilekçe

özürlü emlak vergisi muafiyeti için dilekçe

200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip ve geliri olmayan özürlü vatandaşlar, emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Muafiyet için bildirimde bulunulması gerekiyor. İşte özürlü emlak vergisi muafiyeti dilekçesi...

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Emekliler için emlak vergisi muafiyet şartları!

Emekliler, hiç gelirleri olmayanlar ve özürlüler ile gazilerin ve şehitlerin dul ve yetimlerinin de belli şartlarda emlak vergisi ödemesi gerekmiyor. Emeklilerin emlak vergisinden muaf olması için aranan şartları sizler için araştırdık...

2018'de emlak vergisi nasıl hesaplanacak?

Geçtiğimiz günlerde Torba Yasa'nın yürürlüğe girmesi ile birlikte emlak vergisine yüzde 50 sınır getirildi. Peki, bu sınır vergi hesaplamasını nasıl etkileyecek? 2018'de emlak vergisi nasıl hesaplanacak?

Emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Torba Yasa 5 Aralık'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, emlak vergisi yüzde 50 artış sınırı yürürlüğe girdi mi?

Emlak vergisi ödemelerinde son 10 gün!

Emlak vergisi ödemelerinde son 10 gün kaldı. Henüz ödemelerini yapmamış olan mükelleflerin bu süre zarfı içinde vergi borcunu ödemeleri gerekli..

Emlak vergisi sorununa neşter!

Maliyet Bakanı Ağbal, vergi, yatırım, üretim, istihdam gibi toplumun geniş kesimlerini ilgilendiren yasal düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Bakan Ağbal, "Emlak vergisi değerleriyle ilgili bir düzenleme çalışması da yapıyoruz. Yetiştirebilirsek onu da bu torba yasa içinde yapacağız” dedi.

Naci Ağbal: Emlak vergisi artışı varsa yeniden düzenleriz!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “Özellikle belli bölgelerde emlak vergisi değerinin 1-2 kat arttığı şeklinde şikayetler geliyor. Bununla ilgili vatandaşımızın olağanüstü bir yükle karşılaşmasına neden olan gelişme varsa bunu kontrol altına alacak düzenlemeyi yaparız" dedi.

Emlak vergisi matrahı nasıl belirlenir?

Dünya Gazetesi köşe yazarı olan Bumin Doğrusöz, bugünkü yazısında Emlak vergisi matrahı Emlak Vergisi Kanunu uyarınca belirlenen vergi matrahları ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o haber...

Emlak vergisi 2017 ne kadar?

Emlak vergisi 2017 ilk ödemelerinde 1. ay bitiyor. Henüz ödeme yapmamış mükellefler ödemelerini 2 ay içerisinde ödeyebilecek. Peki, emlak vergisi 2017 ne kadar?

Melikgazi'de hafta sonu emlak vergisi mesaisi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2016 yılı Emlak Vergisi'nin ikinci taksitinin Kasım Ayı içerisinde yatırılması gerektiğini hatırlatarak, "Vergi mükelleflerimiz için Cumartesi ve Pazar Günleri Emlak ve İstimlak Müdürlüğü çalışanları tam mesai yapacaklardır.

Melikgazi Belediyesi'nde emlak vergisi mesaisi!

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, 2016 yılı emlak Vergisi’nin ikinci taksitinin Kasım Ayı içerisinde yatırılması gerektiğini hatırlatarak, “Vergi mükelleflerimiz için Cumartesi ve Pazar Günleri Emlak ve İstimlak Müdürlüğü çalışanları tam mesai yapacaklardır.

Varlık yönetim şirketleri Emlak Vergisi’ne talip!

Bankaların 27 milyar liralık batık kredisini 3.3 milyara alan varlık yönetim şirketleri, 2.9 milyar lirayı tahsil etti. Hilmi Güvenal, “Tahsilattaki uzmanlığımız ile faturalara ve Emlak Vergisi’ne de talibiz” dedi.

Geliri olan engelliler emlak vergisi öder mi?

Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olması halinde özürlüler emlak vergisi ödemelerinden muaf olabiliyor. Peki, geliri olan engelliler emlak vergisi öder mi?

özürlü emlak vergisi muafiyeti için dilekçe Haberi

özürlü emlak vergisi muafiyeti için dilekçe

Özürlü emlak vergisi muafiyeti dilekçesi!

Emlak vergisinde mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Muafiyet için belirlenen şartları taşıyan kimselerin bir dilekçe ile belediyeye bildirimde bulunması gerekiyor.


Emlak vergisi kanununun değiştirilen 8. maddesine göre, Türkiye sınırları içinde brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeni olan engelliler emlak vergisi ödemiyor. 


Muafiyetten faydalanmak için taşınmazın bağlı olduğu belediyeye bildirimde bulunulması gerekiyor. Özürlü emlak vergisi muafiyeti dilekçesi aşağıda yer alıyor:


Özürlü emlak vergisi muafiyeti dilekçe örneği:


TEK MESKENİ OLAN (İNTİFA HAKKINA SAHİP OLANLAR DÂHİL) ÖZÜRLÜLERE AİT İNDİRİMLİ BİNA VERGİSİ BİLDİRİM FORMU

Tarih:   

...../....../......

................. BELEDİYE BAŞKANLIĞINA

Emlâk Vergisi Kanununun 8 inci maddesi uyarınca aşağıda vasıfları açıklanan meskenime indirimli bina vergisi oranı uygulanmasını talep ediyorum.

Türkiye sınırları içinde hisseli veya tam mülkiyet kapsamında brüt yüzölçümü 200 m2’yi geçmeyen tek meskenim dışında...