28 / 04 / 2024

Özyeğin Üniversitesi imar planı

Özyeğin Üniversitesi imar planı

Hüsnü Özyeğin, Çekmeköy Alemdağ’da bulunan Özyeğin Üniversitesi’ni büyütmek için boş olan 12 bin metrekarelik arsasının imarını artırmak için İBB’ye başvurdu.

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Çekmeköy'deki askeri kışlaya yeni imar planı: TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilecek!

Çekmeköy'deki Şehit Onbaşı Azim Özdemir kışlasında TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilmesi için yeni imar planı hazırlandı. İşte o planın detayları...

Kemer Country’deki golf sahaları için yeni imar planı geldi: İnşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü!

Demirören Grubu’nun kredi borcuna karşılık Ziraat Bankası’na devredilen ve villa inşaatlarına başlanan Kemer Country’nin golf sahaları için yapılan imar planlarının yürütmesi durdurulmuştu. Bakanlık'tan yeni plan hazırlandı. Bu kapsamda, inşaat alanı yaklaşık 50 bin metrekare düşürüldü.

Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Özyeğin Kimdir?

Murat Özyeğin kimdir? Murat Özyeğin’in mesleği nedir? Murat Özyeğin hangi üniversiteden mezundur? İşte detaylar!

Hüsnü M. Özyeğin kimdir?

Hüsnü Özyeğin kimdir, 1989 yılından itibaren Fiba Holding A.Ş. Kurucu ve Yönetim Kurulu Başkanı’dır. İşte Hüsnü M. Özyeğin'in biyografisi...

Galatasaray Adası için yeni imar planı!

Galatasaray Adası için yeni imar planı hazırlandı. Söz konusu ada “Kamuya Açık Yüzme Havuzu ve Özel Sosyal Tesis Alanı” olarak düzenlendi.

Boğaziçi Üniversitesi'nin Hisar Kampüsü için Bakanlıktan yeni imar planı! İşte detaylar...

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, Boğaziçi’nin İstanbul Boğazı manzaralı Hisar Kampüsü için yeni imar planı hazırlandı. İşte detaylar...

İzmir Menderes'te deprem mağdurları için yeni imar planı onaylandı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihde 6,9 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilen bölgelerden biri olan Menderes’te, orta ve ağır hasar alan evler için imar planları onaylandı.

Yenişehir için yeni imar planı hazırlandı!

TOKİ, Kanal İstanbul güzergahı içinde yer alan Avcılar Firuzköy Mahallesi'ndeki toplam 1.6 milyon metrekare büyüklüğe sahip alan için imar planı hazırladı. 1 milyon 650 bin 766 metrekare büyüklüğe sahip alanın 850 bin 836 metrekaresinde konut ve AVM inşaatı yapılacak. 

Mısır'dan İsrail'in yeniden imarına destek!

Mısır tarafından, İsrail saldırılarında hasar gören Gazze Şeridi'nde yeniden imar çalışmalarının desteklenmesi için ekip ve ekipman desteği sağladı.

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Ataşehir'de bir inşaatta imar yolsuzluğu iddiası!

İstanbul Ataşehir Belediyesi'nin ilçedeki inşaatta imar yolsuzluğuna izin vermesi yönündeki iddialar nedeniyle İstanbul Valiliği harekete geçti. Valilik konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı'na başvurdu. 

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi projesine 2 ödül!

ARK-itecture ve BG Mimarlık’ın “Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi” Projesine Amerika ve Avrupa’dan iki ödül geldi.

Özyeğin Üniversitesi imar planı Haberi

Özyeğin Üniversitesi imar planı

 Ekonomi Dergisi FORBES’in bu sene açıkladığı rakamlara göre Hüsnü Özyeğin 2.6 milyar dolar servetiyle Türkiye’de ikinci sırada yer aldı. Özyeğin’in Çekmeköy Alemdağ Mahallesi’nde Özyeğin Üniversitesi bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne sürekli imar artışı talebinde bulunarak üniversitesini sürekli büyütmek isteyen Özyeğin bu sefer baltayı taşa vurdu.


0.40’lık emsal artışı da Özyeğin’i sarmadı!

Üniversitenin 528 ada 5 parsel’de bulunan 12.170,30 m2 yüz ölçüme sahip boş arazisi 1/5000 ölçekli nazım imar planı kapsamında 2015’de konut alanından eğitim alanına alınmıştı. 0.30 olan emsal eğitim alanına alınması ile 0.70 emsale çıkartıldı. Bununla yetinmeyen Özyeğin, bu ayki Büyükşehir Meclisi’nde emsali 0.70’den 1 emsale çıkarmak için yine talepte bulundu.  Yani Özyeğin 0.40’lık artışı beğenmedi. Ancak Büyükşehir’in İmar Komisyonu’ndaki hem CHP’li hem de AK Partili Meclis Üyeleri, ‘Bu kadar...