02 / 05 / 2024

Pakistana açılan Okul

Pakistana açılan Okul

İnsani Yardım Vakfı, Pakistan’ın başkenti İslamabad’a 70 kilometre uzaklıktaki Haripur kampüsünde 750 öğrenci kapasiteli bir okul daha açtı. Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’nun bilgisayar, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları bulunuyor.

Kanal İstanbul'da flaş gelişme: Planlarına açılan dava reddedildi! 

TEMA Vakfı'nın Kanal İstanbul projesinin planlarına karşı açtığı davanın idare mahkemesi tarafından reddedildiği belirtildi. İşte vakıftan konu ile ilgili yapılan o son dakika açıklaması...

Kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan verilere göre  kapanan şahıs şirketi sayısı ilk defa açılanı geçti. İşte o rakamlar...

Bakanlık açıkladı! Okul kantinlerinde kira sözleşmelerinin süresi 5 yıl olacak...

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme kapsamında, okul kantinlerinde kiralama işleminde sözleşme süresi en fazla 5 yıl olacağı belirtildi. Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Veliler müjde! Bakan Özer açıkladı: Okul öncesi eğitimden ücret alınmayacak!

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, okul öncesi eğitimden kesinlikle ücret alınmayacağını açıkladı. İşte detaylar...

Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Görevi nedir? Başarıları nedir?

Fenerbahçe Futbol A.Ş  Genel Sekreter Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Burak Çağlan Kızılhan kimdir? Kaç yaşında? Burak Çağlan Kızılhan daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Burak Çağlan Kızılhan'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Burak Çağlan Kızılhan'ın  hayatına dair merak edilenler.

Cannes'da açılan İstanbul Çadırı'ndan 3 önemli müjde!

Dünyanın en prestijli şehircilik ve gayrimenkul fuarı MIPIM 2022 Fransa'nın kültür kenti Cannes'da başladı. MIPIM kapsamında açılan İstanbul Çadırı'ndan 3 önemli müjde çıktı. Açıklama GYODER Başkanı Mehmet Kalyoncu'dan geldi.

2021'in ilk yarısında açılan her 2 iş yerinden 1’i kepenk indirdi!

Resmi verilere göre, 2021'in ilk 6 ayında ülke genelinde açılan her 2 iş yerinden 1’i kepenk indirdi. En büyük yaprak dökümü İstanbul’da gerçekleşti.

Son 10 yılda imara açılan alanlar meclis gündeminde!

Ülkemizde son 10 yılda orman niteliğini yitiren ve imara açılan alanlara ilişkin soru önergesi verildi. CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, konuyu meclis gündemine taşıdı. 

TOKİ'den Erzurum'a yeni okul müjdesi!

Yeni eğitim yatırımları için start veren TOKİ, Erzurum Palandöken'de 24 derslikli okul inşa edecek.

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri TBMM gündeminde!

Son 5 yılda açılan kadın konuk evleri ile konuk evlerinde yaşayan ve hakkında koruma kararı alınan kadın sayıları meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TOKİ Tekirdağ'da okul ve pansiyon inşa edecek! İhalesi 31 Mayıs'ta!

Kamu yatırımlarını sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Tekirdağ Süleymanpaşa'da okul ve pansiyon inşa edecek.

TOKİ'den Tokat Erbaa ve Niksar'a yeni okul müjdesi!

Yeni yatırımları için ihale ilanlarını yayınlayan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tokat Erbaa ve Niksar'da 3 yeni okul inşa edecek.

Son iki yılda açılan kamu hastaneleri meclis gündeminde!

Son iki yılda açılan kamu hastanesi, özel hastane ve eczane sayısı ile yapılan tedaviler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Pakistana açılan Okul Haberi

Pakistana açılan Okul

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Pakistan’ın başkenti İslamabad’a 70 kilometre uzaklıktaki Haripur kampüsünde 750 öğrenci kapasiteli bir okul daha açtı.


Türkiye’den il milli eğitim müdürleri ve sendika temsilcilerinin de aralarında bulunduğu 25 kişilik heyetin katılımıyla açılan Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu ile  İHH’nın Haripur kampüsündeki öğrenci kapasitesi bin 500’e yükseldi.


İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Başkan Danışmanı Yusuf Bilgin, yaptığı açıklamada vakfın sadece Pakistan’da değil, Somali, Bangladeş ve Afganistan gibi ülkelerde yaklaşık 30 yetimhanesinin bulunduğunu ve öğrencilere yatılı eğitim olanağı sunduklarını belirtti.


Pakistan’da yetimler ve dar gelirli ailelerin çocukları için 5 yatılı okul kurduklarını söyleyen Bilgin, şunları ifade etti:“Keşmir bölgesindeki Rara yetimhanesinde 150 öğrenci barınıyor. Dışarıdan gelenlerle öğrenci sayısı 500’e çıkıyor. Pakistan’da 5 tane yatılı okul var. 2005...