05 / 05 / 2024

pansiyonlar

pansiyonlar

Sit alanlarıi imar sıkıntısı olan bölgeler, tarihi ilçeler, doğası bozulmamış tatil beldeleri... Beş yıldızlı dev tesislere kapılarını açamayan bölgelerimiz, pansiyon ve küçük otellerle turizme kazandırılıyor

Çin, Yunanistan'daki Santorini Adası’nın aynısını inşa etti!

Çin, Akdeniz’de dünyanın bütün turistlerini cezbeden bir Yunan adası olarak bilinen Santorini'nin aynısını inşa etti. Çin'in Santorini Adası, konuklarına pansiyonlar, küçük dükkanlar ve otantik Yunan restoranları sunuyor. 

Evini kiraya verenlere önemli uyarı!

Keşan Lokantacılar, Kahveciler ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak, Saros Körfezi sahillerinde yaz sezonunda konutlarını işletmelerini ve pansiyonlarını kısa süreli kiraya verenler için önemli uyarılar yaptı.

İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu! Kemeraltı'na 1 milyar dolarlık yatırım!

Restoranlarıyla, kafeleriyle, otelleriyle, pansiyonlarıyla, esnafıyla 24 saat yaşayacak cıvıl cıvıl bir Kemeraltı için harekete geçildi ve İzmir Tarihi Kemeraltı Gayrimenkul Yatırım Fonu resmen kuruldu. İşte ayrıntılar...

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Yazlık ev ve pansiyonlar doldu!

Kurban Bayramı tatilinin başlamasıyla yazlık bölgeler doldu taştı. Tatilciler en çok Balıkesir'in Erdek ilçesine akın etti.

Özel öğrenci yurtlarına yeni düzenleme!

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, öğrenci yurtlarının yanı sıra öğrenci apartlarını, öğrenci pansiyonları ve öğrenci stüdyo dairelerini de ilgilendiren düzenlemeleri içeriyor..

TOKİ 20 üniversite inşa edecek!

TOKİ, bilimin, özgür ve yenilikçi düşüncenin yuvası olan üniversitelerde eğitim gören binlerce gencimiz için Türkiye’nin dört bir yanında güvenli, sosyal ve akademik ihtiyaçları fiziki açıdan karşılanan yüksek nitelikli eğitim binaları, yurt ve pansiyonlar inşa ediyor.

Balıkesir Ayvalık'ta yazlık konutların tamamı doldu!

Edremit, Ayvalık ve Burhaniye'de 25 binin üzerinde yatak kapasitesiyle hizmet veren otel ve pansiyonlar yüzde 100 doluluğa ulaştı. Ayvalık sınırlarındaki yazlık konutların tamamı da doldu...

Eminönü'ndeki eski yapıların turizm alanına dönüşmesi onaylandı mı?

EMİNÖNÜ’nde bulunan en güzel sivil mimari örneği evler ve tescilli hanları turizm alanına dönüştürülecek. Tarihi hanları ve eski yapıları “ev pansiyonlarına” dönüştüren karar kabul edildi.

Ağrı'da eğitime ciddi yatırımlar yapıldı!

Eğitim Bakanlığınca Ağrı'da son 10 yılda, ilkokul, ortaokul, lise, öğrenci pansiyonları, spor salonları ve konferans salonları yapılarak 537 milyon lira tutarında yatırım gerçekleştirildi.

Ağrı'da son 10 yılda 537 milyon liralık yatırım gerçekleşti!

Milli Eğitim Bakanlığınca Ağrı'da son 10 yılda, ilkokul, ortaokul, lise, öğrenci pansiyonları, spor salonları ve konferans salonları yapılarak 537 milyon liralık yatırım gerçekleşti.

Kaş'ta otel doluluk oranları yüzde 100'e ulaştı!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne çıkarılmasıyla başlayan yoğunluk sonrası Kaş merkezdeki otel ve pansiyonlar doldu. Kalkan ve Patara’daki doluluk oranı ise yüzde 80’leri geçti.

Eminönü'ndeki pansiyon evleri kayıt içine alacak!

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Eminönü ve çevresinde kayıt dışı yapılan pansiyonculuğa standart getirdiklerini söyledi. Demir, “Belgesi olmayan pansiyonlar, mevzuata uygun düzenleniyor ve işletme belgesi verilerek kayıt içine alınıyor” dedi

pansiyonlar Haberi

pansiyonlar

Antalya ve Bodrum gibi popüler sahil şeritleri beş yıldızlı tesislerle donatılmış durumda. Turizmde yıldızı yeni parlayan bakir bölgelerimiz, adalarımız ve koylarımızın birçoğu, sit alanında bulunmaları nedeniyle bu tür büyük yatırımlara kapılarını açamıyor. İşin aslı açmamaları da iyi oluyor; çünkü bakanlık başta olmak üzere tüm turizm sektörü bu bölgelerdeki yapılanmanın doğal güzellik ve tarihi dokuyla uyumlu olması gerektiğinin altını her fırsatta çiziyor.


İşte tam bu noktada yatırımcıların ve bölgelerin imdadına pansiyon ve küçük oteller koşuyor. Bir zamanlar ev sahiplerinin iki çekyat, bir küçük tuvaletten ibaret olan odalarını pansiyon olarak sundukları dönemler ise çoktan geride kaldı. Artık turizmin en az butik konsept kadar niş alanlarından biri sayılan pansiyon ve apart otelcilikte, hizmet ve servis kalitesi yükselirken, modern teknoloji ve tasarımla donatılmış bu...