02 / 05 / 2024

para piyasası kurulu

para piyasası kurulu

Politika faizini artırmayan Merkez Bankası, likiditeyi kısarak, dövize yönelmeyi azaltmak istiyor. Merkez, geç likidite borç verme faizini yüzde 11’e yükselterek örtülü faiz artırımı gerçekleştirdi

Konut kredisi faizinde yeni oran yüzde 1,15!

Merkez Bankası olağanüstü toplantısından çıkan kararla faiz oranlarını beklenenin üzerinde arttırdı. Peki bu durum konut kredisi faiz oranlarını nasıl etkileyecek, önümüzdeki günlerde bizi neler bekliyor... Tüm bu soruların yanıtına haberimizde yer verdik

Merkez Bankası'ndan konut piyasası özeti: Kira artış oranları da konut fiyatlarındaki artış da zayıfladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) Toplantı Özeti'nde, kira artış oranları ve konut fiyatlarıyla ilgili değerlendirmelere yer verildi.

SPK’dan Kızılbük GYO’yla ilgili işlemlere 195,5 milyon TL ceza!

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Kızılbük GYO ile ilgili işlemler nedeniyle 195,5 milyon Türk Lirası idari para cezası verdi.

Kripto para piyasasının 2022-2023 yılı özeti...

Kripto para borsası FTX'in iflası 2022'de sarsılan kripto para piyasası, Fed'in sıkılaşma döngüsünün sonuna geldiğine dair beklentiler ve ABD'de ilk Bitcoin spot ETF'sinin onaylanacağı spekülasyonları ile bu sene hareketlendi. İşte haberin detayları...

Sermaye Piyasası Kurulu, KPSS 60 puanla 66 personel alıyor! Başvurular başladı, aman kaçırmayın! 

Sermaye Piyasası Kurulu personel alımı ilanını yayımladı. Buna göre, en az KPSS'den 60 puan şartıyla 66 personel alımı yapılacak. Başvurular dün başladı. Peki son başvuru günü ne zaman? İşte merak edilenler...

Bitcoin ve kripto para piyasası bu hafta hangi verileri takip edecek?

Kripto piyasası zorlu bir haftayı geride bıraktı. BTC pazartesi günü 26.100 dolarla haftaya başlarken, perşembe 28.142 doları gördü. 4-8 Eylül haftasında ise yatırımcıları bekleyen bir çok gelişme olacak.

Kripto para piyasasında neler oluyor? Son dakika gelişmeleri için hemen bakın!

ABD'de federal mahkeme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetme kararını bozdu. Bu karar kripto para piyasasında doping etkisi yaptı.

Kripto para piyasasındaki durgunluğun sebebi ne? Yatırımcı piyasadan kaçtı mı?

​​​​​​​Kripto para piyasasının düşük hacimle seyretmesi durgunluğun sebebinin ne olduğunu ve yatırımcının piyasadan kaçıp kaçmadığını akıllara getirdi. Ünlü Analist Alper Samet Yorak, konuya ilişkin birtakım değerlendirmelerde bulundu.

TCMB Para Politikası Kurulu beklenti anketi sonuçları açıklandı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına ilişkin AA Finans'ın beklenti anketi sonuçları açıklandı.

Fed'in politikası kredi ve para piyasası koşullarına bağlı!

Fed'in, politika faizini sabit tutması ve Temmuz'da 25 baz puanlık artışa gitmesi beklenirken, kredi ve para piyasası koşullarındaki sıkılaşmanın boyutunun Banka'nın bundan sonraki politikalarını etkileyebileceği de belirtiliyor.

Kripto para piyasası toparlandı! Bitcoin düşüş serisine son verdi!

Son zamanlarda risk iştahının düşük olduğu ve satışların ağır bastığı kripto para piyasası, Amerika’dan gelen haberle toparlanmaya başladı. 26.700 dolar seviyesindeki destek bölgesine tutunan Bitcoin, ABD’de borç tavanı krizinin çözüme kavuşmasıyla Senato’dan geçmesiyle yükselişe geçti.

Kripto paralar ne durumda? Kripto para piyasasında düşüş mü yaşanıyor?

Kripto para düşüş yaşamaktan kurtulamıyor. Kasım 2021 tarihinden beri düşüş yaşamaktan kurtulamıyor. Umutlar tükeniyor.

Kripto para piyasasında deprem! Dev şirket o pazardan çekildi 

Kripto para piyasasında geniş bir kullanıcı kitlesine sahip ve dünya genelinde popülerlik kazanmış kripto para borsalarından biri olan Binance, beklenmedik bir şekilde Kanada pazarından çekilme kararı aldı. İşte detaylar.

SPK’dan dünyaca ünlü ABD’li bankaya şok ceza!

Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul'da yapılan bazı manipülatif işlemler yüzünden dünyaca ünlü JP Morgan'a para cezası kesti. SPK'dan konuya ilişkin yapılan açıklamada cezaya "piyasa bozucu eylemler" gerekçe gösterildi.

para piyasası kurulu Haberi

para piyasası kurulu

Politika faizini artırmayan Merkez Bankası, likiditeyi kısarak, dövize yönelmeyi azaltmak istiyor. Merkez, geç likidite borç verme faizini yüzde 11’e yükselterek örtülü faiz artırımı gerçekleştirdi


Ocak ayının son haftası oldukça hareketli. 20 Ocak’ta Donald Trump’ın ABD Başkanı olması sonrası ilk icraatı Asya Pasifik ticaret görüşmelerinden çekilmek oldu. 


Hazine Bakanı Mnuchin de doların aşırı değerli olduğunu belirtince dolar endeksi 100 seviyesinin altını test etti. Bu sırada dolar/TL kuru da 3.7360’lara kadar geriledi. Yurtdışında değer kaybeden dolar, dolar/TL’de kısmi geri çekilmeyi beraberinde getirdi. 


Piyasaların gözü ise dün gerçekleştirilen Para Piyasası Kurulu (PPK) toplantısında idi. Merkez Bankası (TCMB), daha yılın ilk toplantısında yılın en kritik kararlarından birini verdi. 


Faiz koridorunun üst bandını 75 baz puan yükselterek yüzde 8.5’ten yüzde 9.25’e çıkardı. Geç likidite borç verme faizini yüzde...