28 / 04 / 2024

Parma Apartmanı beyoğlu

Parma Apartmanı beyoğlu

Beyoğlu’ndaki tarihi Parma Apartmanı, bir yıllık bir restorasyonun ardından otele dönüştürüldü. Geçen hafta açılan otelin ilk konuğuysa binanın eski sahibi, çocukluğunu burada geçirmiş Mario Parma’ydı

Beyoğlu'nda 20 milyon TL'ye icradan satılık apartman ve arsası!

T.C. İstanbul 10. İcra Dairesi, İstanbul ili, Beyoğlu ilçesi, Kemankeş Mahallesi, 86 ada 30 parselde yer alan apartman ve arsasını 20 milyon TL'ye icradan satıyor...

Beyoğlu Belediyesi Mis Sokak'taki Ferah Apartmanı’nı kiralayacak iddiası!

Beyoğlu’nun kafe, bar ve müzikli eğlence mekânlarıyla ünlü Mis Sokağı, Beyoğlu Belediyesi’nin dikkatinde. Beyoğlu Belediye yönetimi, Mis Sokak üzerinde yer alan, tarihi Ferah Apartmanı’nı (Martin Apartmanı) restore edip kiralamak için Meclis’ten yetki talep etti. 

Beyoğlu'nda 7 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Firuzağa Mahallesi, Faik Paşa Mevkii'nde yer alan kargir apartman vasıflı gayrimenkul 7 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Beyoğlu'nda 9 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Mülkiyeti Beyoğlu Belediyesi'ne ait olan altında dükkan bulunan kagir apartman vasıflı gayrimenkul 9 milyon TL bedel ile satışa çıkarıldı. Satışa konu olan gayrimenkulün ihalesi 7 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek. 

Beyoğlu'nda 30 milyon TL'ye icradan satılık iş merkezi!

İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Kocatepe Mahallesi'nde yer alan kargir apartman nitelikli iş merkezi 30 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. Satışa konu olan iş merkezi için ilk ihale tarihi 5 Ekim 2018 olarak belirlendi. 

Beyoğlu ve Kadıköy'de 33.5 milyon TL'ye satılık 4 gayrimenkul!

Darülaceze Başkanlığı, Beyoğlu'nadaki işhanı ve apartman, Kadıköy'deki 5 katlı işyeri ile ahşap köşk ihale ile satıyor. İhaşe 3 Mayıs'ta yapılacak..

Beyoğlu'nda 3 milyon TL'ye icradan satılık gayrimenkul!

İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Asmalımescit Mahallesi, Yemenici Mevkii'nde yer alan kargir apartman vasıflı gayrimenkul 3 milyon TL bedel ile icradan satışa çıkarıdı. 

Beyoğlu'nda icradan 3.2 milyon TL'ye satılık apartman!

İstanbul 10. İcra Dairesi, İstanbul Beyoğlu'nda bulunan kargir apartmanı satışa çıkardı. Söz konusu apartmanın toplam satış bedeli 3 milyon 250 bin TL olarak belirlendi.

İETT'den Beyoğlu'nda 14.7 milyon TL'ye satılık apartman!

İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü, Beyoğlu Hacımimi Mahallesi'nde toplam 971 metrekare yüzölçümüne sahip 2 parseli yeniden ihaleye çıkardı. Daha önce 15 milyon TL'ye çıkarılan ihalede fiyat 14 milyon 750 bin TL'ye indi...

İETT'den Beyoğlu'nda 15 milyon TL'ye satılık apartman!

İETT, Beyoğlu Hacımimi Mahallesi'nde yer alan toplam 971 metrekare alana sahip 2 parsel üzerindeki apartman ve müştemilatı 15 milyon TL bedelle 18 Şubat 2015 tarihinde ihale ediyor...

Beyoğlu Firuzağa'da 250 bin liraya satılık apartman!

İstanbul'un Beyoğlu İlçesi'nin gözde semti Firuzağa'da bulunan 12 daireli bir apartman, 1954 yılında 250 bin liradan satışa çıkarılmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

1950 yılında Beyoğlu'nda 10 daireli apartman 91 bin liraya satılacakmış!

1950 yılında Beyoğlu, Lüleci Hendek Caddesi'nde 10 daireli bir apartman 2 bin 334 altın parasına, 91 bin liraya satılacakmış. Üsküdar'da ise dört dönüm bahçe içinde iki köşk satılacakmış.

1945 yılında Beyoğlu'nda 35 daireli bir apartman 550 bin liraya satılacakmış!

Reşat Altın'ın 38 lira olduğu 1945 yılında Beyoğlu'nda 35 daireli bir apartman yaklaşık 14 bin 600 Reşat Altın'a satılıyormuş. Heybeliada'da ise 20 dönüm bahçeli bir villa 35 bin liraya satılıyormuş.

Parma Apartmanı beyoğlu Haberi

Parma Apartmanı beyoğlu

ESKİ


Beyoğlu’ndaki tarihi Parma Apartmanı, bir yıllık bir restorasyonun ardından otele dönüştürüldü. Geçen hafta açılan otelin ilk konuğuysa binanın eski sahibi, çocukluğunu burada geçirmiş Mario Parma’ydı. Parma, artık ‘süit’ olan büyükannesinin eski odasında, binanın hikâyesini gözleri dolarak anlattı.


YENİ


Hikâye, 1700’lü yılların sonunda başlıyor. İtalyan Parma ailesi Cenova’dan İstanbul’a taşınıyor ve Bomonti’de tereyağı ve peynir satan bir dükkân açıyor. Ardından işi büyütüp bir makarna fabrikası kuruyorlar. Ancak 1850’de çıkan bir yangından sonra dede Guiseppe Parma’nın Tarlabaşı Hamalbaşı Sokak’ta yaptırdığı mütevazı eve taşınıyorlar. Bu arada aile eşrafı ticaretle uğraşırken Parma’nın 11 çocuğundan biri olan Paul başka bir alana yöneliyor; ‘M. Palma & D. Lena’ adlı bir terzi atölyesinin önce ortağı, daha sonra da sahibi oluyor.

Atölye, Sultan II. Abdülhamid ve şehzadelerine giysi dikerek sarayda...