24 / 07 / 2024

parsel yerinin öğrenmesi

parsel yerinin öğrenmesi

Belediyeler; Taşınmaz malın bulunduğu yerin herhangi bir ölçme işlemi yapılmadan paftasından faydalanarak mahallinde ilgilisine gösterebiliyor. Peki, gerekli belge ve bilgiler nelerdir? İşte parsel yeri öğrenme işlemleri...

Yeşil GYO Innovia 1'deki 6 iş yerinin değerleme raporunu yayınladı!

Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Innovia 1'deki 6 iş yerinin değerleme raporunu yayınladı...

Parsel sorguda 2018 satışları açıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Parsel Sorgulama Uygulaması ekranındaki Analiz menüsüne 2018 yılı verileri hizmete açıldı.

Martı GYO Ayın Koyu 9 parsel değerleme raporu!

Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde yer alan Ayın Koyu 9 adet parsel ait değerleme raporu yayınladı...

İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine geçit yok!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin yerel seçimlere ilişkin manifestosunu açıkladı. Erdoğan, İstismara açık parsel bazlı plan değişikliklerine kesinlikle geçit vermeyecekleri belirtti.

Samsun'daki 5 parsel 4.7 milyon TL'ye Çatkaya Gayrimenkul'e satıldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından Samsun ili, Bafra İlçesi, Elifli Mahallesi'ndeki 5 parsel 4.7 milyon TL'ye Çatkaya Gayrimenkul'e satıldı...

Parsel sorgulama nasıl yapılır?

İmar barışının gündeme gelmesi ve başvuruların uzatılmasıyla birlikte tapu parsel sorgulamasının yapılması arazi sahibi ve arazi alacak kişiler için oldukça merak edilen konuların başında geliyor. Peki parsel sorgulama nasıl yapılır?

Parsel bazlı, şahıs bazlı plan tadilatları duraksayacak!

Parsel bazlı, şahıs bazlı plan tadilatlarının duraksayacağını bildiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özhaseki, "Bir mahallede bakıyorsunuz 20 tane 5 katlı ev, bir tanesi 25 katlı yükseliyor. Kimin vicdanı sızlamıyor burada. Herkesin vicdanı sızlar." dedi...

Seferihisar'daki araziler parsel parsel satışta!

Seferihisar Belediyesi'ne ait taşınmazların parsel parsel satıldığı iddia edildi. Belediye ait 11 arazi 11 milyon lira muhammen bedelle satılacak.

309 OSB'de 11 bin 500 parsel atıl durumda!

Ülke genelindeki 309 OSB'de 11 bin 500 parsel atıl durumda.  3 yılda faaliyete geçmesi planlanan OSB'lerin de yüzde 35'i çeşitli nedenlerle gecikti ve üretime geçemedi. 

Eminoğlu Gayrimenkul Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 6 Parsel Şubesi açıldı!

Eminoğlu Gayrimenkul Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi 6 Parsel Şubesi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile açıldı. 

Alarko GYO Eskice 3 adet parsel değerleme raporu 2018!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı portföyünde bulunan Büyükçekmece Eskice 3 adet parsel ekspertiz değerleme raporunu yayınladı...

Tapu parsel sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Tapu parsel sorgulamasının nasıl yapıldığı arazi sahibi ve arazi alacak kişilerin merak ettiği konuların başında geliyor. Parsel sorgulama işlemi E-Devlet uygulaması üzerinden yapılabiliyor.. 

Devlete ait arazileri parsel parsel satmışlar!

3. köprü bağlantı yolları ile Kuzey Marmara Otoyolu'nun geçtiği bu bölgedeki Hazine, Orman Bakanlığı, resmi kurumlar, şirket ve şahıslara ait tapulu arazileri parsel parsel satmışlar. Konuyla ilgili 390 kişi hakkında dava açıldı. 

parsel yerinin öğrenmesi Haberi

parsel yerinin öğrenmesi

Parsel yeri öğrenme!

Parselin yerinde gösterilmesi; Taşınmaz malın bulunduğu yerin her hangi bir ölçme işlemi yapılmadan paftasından faydalanarak mahallinde ilgilisine gösterilmesi işlemi olarak karşımıza çıkıyor.


İstenilen Belge ve Bilgiler

-Taşınmaz malın tapu senedi veya tapu kayıt örneği.

-Taşınmaz mal malikinin kimliği ya da vekilinin vekâletname örneği ve kimliği.

-Taşınmaz mal malikinin temsilcisi vasi veya kayyım ise mahkeme kararı ve kimliği, veli ise vukuatlı nüfus kaydı örneği ve kimliği.

-Talep sahibi şirket, vakıf, dernek veya kooperatif temsilcisi ise yetki belgesi ile kimliği.

-Taşınmaz malın sahibi ölmüş ise talepte bulunanların mirasçı olduklarını gösterir veraset belgesi ve kimliği.


İzlenecek Yol

Taşınmaz malın maliki veya hissedarlarından herhangi biri yukarıda belirtilen belgeler ile birlikte bizzat veya yasal temsilcisi vasıtası ile ilgili kadastro müdürlüğüne sözlü olarak talepte bulunur.


Kamu kurum ve kuruluşlarının talepleri resmi yazı...