02 / 05 / 2024

pendik e imar

pendik e imar

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 2012 senesinde E-İmza uygulamasına geçen ve vatandaşlara evraklarını dijital ortamda takip etme imkanı sağlayan Pendik Belediyesi, ruhsattan imara kadar bir çok konuda iş süreçlerini hızlandırdı.

Nexonya kentsel dönüşüm projelerine odaklandı! Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geliyor!

Nexonya Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koray Vural, İstanbul’da konut projelerinde ağırlıklı olarak kentsel dönüşüm projelerine ağırlık verdiklerini açıklayarak Gebze ve Pendik'e iki yeni proje geleceğini açıkladı.

İstanbul Pendik'e 138 odalı yeni otel geliyor!

İstanbul İli Pendik İlçesi Orhangazi Mahallesi 10375 Ada 3-4 parsel sınırları içerisinde Demirtaş İnşaat tarafından 138 oda ve 288 yatak kapasiteli turizm konaklama tesisi kurulup işletilmesi planlanıyor.

Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları İBB Meclisi'nde onaylandı! Neler değişti?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu veto ederek tekrar değerlendirilmek üzere İBB Meclisi’ne yolladığı Avcılar, Bahçelievler ve Pendik’teki imar planları, çoğunluktaki AKP-MHP grubunun oyları ile aynen onaylandı. İBB Meclisi’ndeki çoğunluk veto kararlarına karşı ısrarcı oldu. 

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, Pendik Belediyesi'nin gayrimenkul rantının yüksek olduğu Yenişehir Mahallesi'nde konut hakkını arttırdığına dikkat çekerek, gecekondu mahallelerinde 30 senedir halkın taleplerine kulak tıkadığının altını çizdi. 

Aydos Yeşilçam Evleri için düğmeye basıldı! Pendik'e 368 konutluk yeni proje geliyor!

Pendik'te hayata geçirilecek olan Aydos Yeşilçam Evleri için düğmeye basıldı. Aydos Yeşilçam Evleri'nde 368 adet konut ve 26 adet dükkan yer alacak.

Pendik'e 650 konutluk yeni proje geliyor! 1 milyar 157 milyon TL'lik proje için düğmeye basıldı!

Işıklı Mimarlık Dekorasyon İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti. İstanbul Pendik’te 650 adet konut ve 15 adet ticari alan inşa edecek. İlgili proje için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapıldı ve ÇED süreci resmen başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Pendik'e kentsel dönüşüm müjdesi: Orta ve Dumlupınar'da 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı!

Cuumhurbaşkanı Erdoğan, Pendik ilçesi kapsamında kentsel dönüşüm ile ilgili de yeni müjdeleri verdi. Orta ve Dumlupınar mahallelerinde 1.316 hak sahibi ile anlaşma yapıldı.

Gökçe İmar İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Gökçe İmar İnşaat Limited Şirketi Sancaktepe'de Ömer Faruk Gökçe tarafından kuruldu.

Antalya Kemer'e imar müjdesi!

Antalya'nın Kemer Beldibi ilçesinde, imar planı projesinde son noktaya gelindi. Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu imar planlarında yaşanan gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Pendik-Tavşantepe Metro Hattı Ondörtüç Pendik’e ulaşımı rahatlatacak!

İnsay Yapı tarafından Pendik'te inşa edilen Ondörtüç Pendik’ projesine yürüme mesafesinde olan Pendik-Tavşantepe Metrosu’nun açılışına sayılı günler kaldı. 

KİPTAŞ Arkatlı Evler projesiyle İstanbul'a 604 konut 224 home ofis geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ'ın yeni projesiyle İstanbul Pendik'e 894 bağım birim inşa edilecek.

Mamak'ta e-imar dönemi başladı!

Ankara'ya bağlı Mamak Belediyesi, kent genelinde imar işlemlerini kolaylaştıracak e-imar uygulamasını başlattı.

Zeruj Mall Pendik'e nasıl gidilir? Zeruj Mall Pendik nerede?

Zeruj Mall Pendik'e nasıl gidilir ve Zeruj Mall Pendik nerede sorularının yanıtları haberimizde yer alıyor. İşte Zeruj Mall Pendik'e nasıl gidilir ve Zeruj Mall Pendik nerede sorularının yanıtları...

pendik e imar Haberi

pendik e imar


Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek 2012 senesinde E-İmza  uygulamasına geçen ve vatandaşlara evraklarını  dijital ortamda takip etme imkanı sağlayan Pendik Belediyesi,  ruhsattan imara kadar bir çok konuda iş süreçlerini hızlandırdı.


Geçmişten günümüze tüm evrakların dijital ortama aktarılması, E-Belediye uygulamaları, E-Devlet ve E-İmza, iş hayatına büyük yenilik ve kolaylık getirdi. Kağıt evrakı ortadan kaldıran uygulamalar, iş yükünü hayli azaltırken zamandan da tasarruf sağladı.


Yapı ruhsatında evrak yığınına son


Mimar ve mühendisler yapı ruhsatı aşamasından tüm projelerini (mimari,statik, makine, elektrik ve zemin etüdü raporu) evrak yığınları yerine CD, harici bellek veya E-mail yoluyla taşınan belgelerle ulaştırılabiliyor.Böylelikle iş yükü hafiflerken, belediyenin arşivi de belge yükünden kurtarılmış oldu.


Yapı denetim firmaları, hazırladıkları projeleri kağıt yığınları olmadan belediye WEB sayfasında yer alan uygulama sayesinde E-imza ile imzalayarak, dijital ortamda...