14 / 05 / 2024

Pentagondan yalanlama

Pentagondan yalanlama

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde iki havaalanı inşa ettiği iddialarını yalanlayan Pentagon, sadece bazı ikmaller yaptıklarını söyledi ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde iki havaalanı inşa ettiğine dair haberlere Pentagon'dan yalanlama geldi.

'Misafir vergisi geliyor' ve 'Emekli maaşlarında refah payı kesintisi' iddialarına yalanlama geldi!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Misafir vergisi geliyor" ve "Emekli maaşlarında refah payı kesintisi yapılacak" iddialarına yalanlama geldi.

Yüzde 25 kira zammı sınırı kalkıyor iddiasına yalanlama! 

İletişim Başkanlığı'na bağlı Dezenflasyonla Mücadele Merkezi, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından "kira zammı yüzde 25 sınırı kaldırılıyor" ilgili bir açıklama olduğu iddialarını yalanladı.

Türkiye Sigorta Birliği'nden, “kasko bedellerine zam” haberlerine yalanlama geldi!

Türkiye Sigorta Birliği, son günlerde oldukça fazla dillendirilen “kasko bedellerine zam” haberlerini verileri ortaya koyarak yalanladı.

Panora Gayrimenkul'den Panora AVM'de yüksek oranda kira zammı uygulandı iddialarına yalanlama!

Panora Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ, Panora AVM'de kiralara yüzde 98,2 zam yapıldığı iddiaları ile ilgili bir son dakika açıklaması yaparak, söz konusu iddiaları yalanladı.

Uğur Akkuş hapis cezası aldı iddialarına yalanlama!

Ebru Şallı'nın eşi Uğur Akkuş'un 8 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldığı iddia edilmişti. Konuya ilişkin basın açıklamasında bulunan Akkuş'un avukatı "Herhangi bir kesinleşmiş herhangi bir mahkeme kararı yoktur" diye konuştu.

Muğla'daki Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği iddialarına yalanlama!

Muğla Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Muğla'daki "Doğal sit alanlarının statülerinin değiştirildiği" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Mandarin Oriental'den 'Uğur Akkuş davalık oldu' haberlerine yalanlama!

The Residences at Mandarin Oriental ve yatırımcısı Astaş Holding basında çıkan ''Uğur Akkuş Bodrum'daki lüks siteyle davalık oldu!'' haberlerini yalanladı ve tekzip metni yayınladı...

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun hakkında çıkan haberlere yalanlama!

Esenler Belediyesi –Milli Savunma Bakanlığı arasında 29 Nisan 2015'de imzalanan protokol çerçevesinde Fenerbahçe Orduevi yerleşkesinde inşa edilen konutlara ilişkin Cumhuriyet Gazetesi'nin yaptığı yalan haber tepkilere sebep oldu...

Bakanlıktan 'sanayi tesisleri kapatılacak' iddialarına yalanlama!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 'sanayi tesisleri kapatılacak' iddialarını yalanladı. Açıklamada, ''Asılsız haberler, gece gündüz fedakarca çalışan emekçilerimiz başta olmak üzere tüm üretim aktörlerince üzüntüyle karşılanmaktadır'' ifadeleri kullanıldı.

Acarkent'in 'yapı ruhsatları iptal edildi' iddialarına yalanlama!

Acarlar Şirketler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Acar, Acarkent’in yapı ruhsatlarının iptal edildiğiyle ilgili haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan korunan alanların imara açıldığı iddiasına yalanlama!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, koruma altındaki doğal alanların yapılaşmaya açıldığıyla ilgili haberlere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakanlık, haberlerin asılsız olduğunu belirtti ve 'Yeni düzenlemelere göre doğal sit alanları'nı açıkladı...

Süleymaniye Camisi'ndeki hatalı restorasyon iddiasına yalanlama!

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürü Mürsel Sarı, Süleymaniye Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarında yanlışlık yapıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu kıbleye göre sol harim giriş kapısında kullanılan ayetlerin sıralamasında yanlışlık olmadığını söyledi...

İBB’den Murat Kurum’a 'Kanal İstanbul' yalanlaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Kanal İstanbul projesi için yapılan son toplantıya katılan İstanbul Büyükşehir Belediyesi temsilcisinin ÇED raporuna imza attığı yönündeki açıklamasına İBB'den yalanlama geldi.

Pentagondan yalanlama Haberi

Pentagondan yalanlama

Suriyeli askeri kaynaklar, Cezire'nin Rimelan köyündeki askeri bir havaalanının ABD tarafından yeniden inşa edildiğini iddia etmiş, Erbil merkezli BasNews de ABD'nin Cezire ve Kobani'de iki askeri havaalanının inşasına başladığını yazmıştı. ABD Savunma Bakanlığı'ndan bu haberlere yalanlama geldi. 


'Havaalanı inşa etmiyoruz' 

Pentagon Sözcüsü Jeff Davis, "Suriye'de ne havaalanı inşa ediyoruz ne de IŞÎD'e karşı savaşan gruplara eğitim ve malzeme iletiyoruz" diye konuştu. ABD'nin, Suriye'nin kuzeyine özel Güçlerden 50 kişiyi gönderdiği yönündeki bilgilere de atıf yapan Davis: "Orada insanlarımızın olduğu ve oraya bazı ikmallerin yapıldığı bir sır değil, ama bunun anlamıyla ilgili yorum yapmayacağız" dedi. 


Yurt...