28 / 04 / 2024

Perakende satış hacmi

Perakende satış hacmi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin perakende satış hacim endeksini açıkladı. Perakende satış hacmi, temmuzda aylık bazda yüzde 1,3, yıllık bazda ise yüzde 7,1 artış gösterdi.

Perakende satış hacmi Nisan'da yüzde 0,3 arttı!

Perakende satış hacmi, nisanda aylık bazda yüzde 0,3, yıllık bazda ise yüzde 3,8 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayına ilişkin Perakende Satış Hacim Endeksi'ni açıkladı.

Perakende Satış Hacmi yüzde 0,3 azaldı!

Türkiye İStatistik Kurumu (TÜİK), 2015 Ocak ’Perakende Satış Hacim Endeksi’ni açıkladı. Buna göre; mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2015 yılı Ocak ayında bir önceki aya göre yüzde 0,3 azaldı.

Perakende satış hacmi yüzde 0.6 artış gösterdi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Perakende Satış Hacmi Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,6 arttı.

Perakende satış hacmi yüzde 0,6 arttı!

TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2014 yılı Kasım ayında bir önceki aya göre yüzde 0,6 arttı.

Perakende Satış Hacmi ekim ayında aynı seviyede kaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin Perakende Satış Hacim Endeksi'ni açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi ekimde aynı seviyede kaldı.

Perakende satış hacmi yüzde 4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın eylül ayına ilişkin Perakende Satış Hacim Endeksi'ni Perakende satış hacmi, eylülde aylık bazda yüzde 1, yıllık bazda ise yüzde 4,1 arttı.

Perakende satış hacmi yüzde 4.1 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın eylül ayına ilişkin Perakende Satış Hacim Endeksi'ni açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi eylülde bir önceki aya göre yüzde 1 artış gösterdi.

Perakende satış hacmi yüzde 5,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), bu yılın haziran ayına ilişkin Perakende Satış Hacim Endeksini açıkladı. . Perakende satış hacmi haziranda yüzde 0,3 azaldı, yıllık bazda yüzde 5,2 arttı

Perakende satış hacmi arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, eylül ayında bir önceki aya göre yüzde 0,2 artış kaydetti...

Renault Clio'da şubat indirimi! Net fiyatı 477 bin 731 TL! Aylık 19 bin 600 TL ile araba sahibi olun!

Renault, Clio modelinin tüm versiyonlarının perakende satın alımında bireysel müşteriler için geçerli olan şubat kampanyasını duyurdu. Ayda sadece 19 bin 600 TL ödeyerek araba sahibi olabilirsiniz. Peki Renault Clio Şubat 2024 fiyatı ne kadar? Renault Clio güncel şubat fiyatları.

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

Perakende satış hacmi yüzde 31 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi Temmuz ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 31 artış gösterdi.

İŞKUR’a göre işi hazır olan 10 meslek grubu var!

İŞKUR’un “Türkiye İş gücü piyasasında En Çok Açık İşi Olan 10 Meslek” raporundaki meslek grubu şöyle: Garson, makineci, satış danışmanı, dokuma konfeksiyon, temizlik görevlisi, gazaltı kaynakçısı, perakende satış elemanı, ön muhasebeci, şoför yük taşıma, paketleme işçisi.

Şekerbank ve Hepsiburada’dan kadın kooperatiflerine müjde: 250 bin TL'lik  nakit destek sağlanacak!

Hepsiburada ve Şekerbank’ın iş beraberliği ile kadın kooperatiflerine dijital reklam destek paketi kapsamında 20 milyon liralık satış hacmi imkanı yaratılması hedefleniyor. Ayrıca, Finansal ihtiyaçlarını karşılamak ve işlerini büyütmeyi amaçlayan kadın kooperatifleri, bankadan 250 bin TL destek.

Perakende satış hacmi Mayıs'ta yüzde 28,4 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, Mayıs ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 28,4 artış gösterdi.

Perakende satış hacmi Nisan ayında yüzde 27,5 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi rakamlara göre sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, Nisan ayında geçen senenin aynı ayına göre yüzde 27,5 oranında arttı.

A101 Samsung'un bütçe dostu telefonu Samsung Galaxy A53 satışa çıktı! Hemen buraya bakın!

Türkiye'nin önde gelen perakende satış zincirlerinden biri olan A101, akıllı telefon tutkunlarını heyecanlandıracak bir haberle gündeme geliyor. A101, Samsung Galaxy A53'ü satışa çıkardığını duyurdu.

Üstün, yeni nesil AMD Radeon RX 7600 grafik kartı tanıtıldı

Yeni grafik kartı, 1080p oyunları 269 ABD Doları önerilen perakende satış fiyatı arttırarak, önceki nesle ve rekabetçi teklife kıyasla çarpıcı görsel doğruluk ve performansta yeni bir sıçrama sunuyor 

Çin verileri, ekonomik toparlanmanın hızının tükendiğini gösteriyor

Çin'in Nisan sanayi üretimi ve perakende satış büyümesi tahminlerin altında kaldı, bu da ekonominin ikinci çeyreğin başında ivme kaybettiğini ve politika yapıcılar üzerindeki Covid-19 sonrası sallantılı bir toparlanmayı destekleme baskısını yoğunlaştırdığını gösteriyor.

ABD'de perakende satış verileri açıklandı! Nisan ayı beklentiyi zor karşıladı

Ticaret Bakanlığı’nın Salı günü bildirdiğine göre, perakende satışlar arttığı halde beklentilerin altında kaldığı için tüketiciler Nisan ayında enflasyona zar zor ayak uydurabildi.

Perakende satışları mart ayında yüzde 28,6, cirolar ise yüzde 88,9 arttı!

TÜİK verilerine göre, sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2023 senesi Mart ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 28,6 arttış kaydetti.

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar yüzde 1,2 azaldı!

Euro Bölgesi’nde perakende satışlar yüzde 1,2 geriledi. en fazla düşüş yüzde 2,7 ile Letonya'da oldu. İşte detaylar...

Perakende satış hacmi Haberi

Perakende satış hacmi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin perakende satış hacim endeksini açıkladı.Perakende satış hacmi, temmuzda aylık bazda yüzde 1,3, yıllık bazda ise yüzde 7,1 artış gösterdi.


Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 1,3 yükseldi. Söz konusu ayda gıda, içecek ve tütün satışları yüzde 1,2 azalırken, otomotiv yakıtı hariç gıda dışı satışlar yüzde 2, otomotiv yakıtı satışları da yüzde 2,6 artış kaydetti. 


Gıda dışı sektörlerin bir önceki aya göre değişimi incelendiğinde bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları yüzde 4,3, elektrikli eşya ve mobilya satışları yüzde 0,6, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları yüzde 1, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları yüzde 2,1 artarken, posta veya internet üzerinden satışlar yüzde 0,9 azaldı. 


- Yıllık...