05 / 05 / 2024

perakende sektörü yükseliş

perakende sektörü yükseliş

Konya Ticaret Odası (KTO), 2015 yılı Şubat ayı Konya Ekonomik Göstergeleri Bülteni’ni yayınladı. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ekonomik Göstergeleri Bülteni’nde yer alan Konya ekonomisinin Şubat-2015 verilerini değerlendirdi.

Rusya'da inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü!

Rusya'nın inşaat sektörü yüzde 24 büyüdü. İnşaat sektörüne ilişkin konuşan Rusya Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin inşaat malzemelerindeki artışa dikkat çekti. 

Tarım, gıda ve içecek sektörü yılın ilk çeyreğinde 12,23 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi

Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Dijital Veri Paneli'ne göre, 2023 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü, geçen sene aynı dönemine kıyasla yüzde 1,04 yükselişle 12,23 milyar dolarlık ihracat yaptı.

Sektörel güven endeksleri açıklandı! İnşaat sektörü yüzde 3,5 geriledi

Sektörel güven endeksleri açıklandı. Bu kapsamda hizmet ve perakende ticaret sektörlerinde yükselirken inşaat sektöründe düştü.  

İnşaat sektörü güven endeksi Nisan'da yüzde 3 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, güven endeksi, Nisan ayında hizmet, perakende ticaret ve inşaat sektörlerinde yükseliş gösterdi.

Perakende sektöründe faturalar kiraları aştı! Kapanmalar başlayabilir!

Yüzde 93.53'ü bulan Yİ-ÜFE'ye karşılık yüzde 48.69'da kalan TÜFE ile ortaya çıkan makasın altını çizen perakende sektörünün temsilcileri, mağaza kiralarını geçen faturaların mağaza kapattırmaya kadar gidilmesine neden olabileceğine vurgu yapılıyor. 

Bitcoin 10 gündür yükselişte!

8 senenin ardından 10 gündür yükselişte olan Bitcoin  41 bin doları geçti. Ethereum da bu hafta yüzde 20 değer kazandı.

Kovid-19 salgını perakende sektörünü nasıl etkiledi?

Kovid-19 salgını perakende sektörünü de oldukça etkiledi. Sektör temsilcileri sektörün toparlanması için 4-5 senenin olduğunu belirtirken, şirketlerin sermaye desteğine ihtiyaçları olduğu söyleniyor. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Prof. Dr. Hüseyin Altaş da konuya ilişkin konuştu.

Perakende sektörü yeni normalleşmede kira desteği bekliyor!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, yeni normalleşme ile perakende sektöründe kira ödemelerin yeniden düzenlenmesi için talepte bulundu.

Perakende sektörü kira desteği bekliyor! 

Zincir Mağazalar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Serhan Tınastepe, kira ödemelerinin perakende sektörünü maliyet açısından zorladığını bu nedenle kira desteklerinin kalıcı hale getirilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Perakende sektörüne kira muafiyeti geliyor!

BMD Başkanı Sinan Öncel, perakende sektöründeki kira sorununun altını çizerek kira muafiyeti sunacak yasal düzenlemenin bir an önce yapılmasını beklediklerine dikkat çekti.

Perakende sektöründen kira indirimi talebi!

Kısmı kapanmalar ile beraber haftalık çalışma süreleri 84 saatten 35 saate kadar süşen gıda dışı perakende sektöründe cirolar yüzde 70 geriledi. Online toplantıda buluşan BMD, TMD ve KMD temsilcileri, kısa çalışma ödeneğinin yeniden hayata geçirilmesini ve kiralarda ve vergilerde indirim istedi.

Perakende sektörünün 2021 beklentileri!

Salgında üçüncü dalganın etkilerini hafifletmek için ramazan döneminde uygulanacak yeni kısıtlamalar getirilirken, perakende sektörü gelecek 3 aydan da ümidini kesti.

Perakende sektörünün geleceği masaya yatırıldı!

Perakende sektörünün geleceği Esas Gayrimenkul tarafından gerçekleştirilen webinar’da masaya yatırıldı.

perakende sektörü yükseliş Haberi

perakende sektörü yükseliş

Konya Ticaret Odası (KTO), 2015 yılı Şubat ayı Konya Ekonomik Göstergeleri Bülteni’ni yayınladı. Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ekonomik Göstergeleri Bülteni’nde yer alan Konya ekonomisinin Şubat-2015 verilerini değerlendirdi.


Başkan Öztürk, 2015 yılına yükselerek giren Konya Perakende Güven Endeksi’nin (KOPE), Şubat ayında da yükseldiğini söyleyerek “Şubat 2015’te TEPE -7,3 değerini alırken, KOPE 4,7 puan değerini aldı. KOPE, geçen yılın aynı dönemine göre 8,3 puan yükselirken, TEPE ise 0,5 puan düştü. KOPE, bir önceki aya göre ise 3,2 puan yükseldi. Konya perakendesi, şubat ayında Türkiye genelinden ve AB-28’den daha iyi bir değer aldı. Şubat ayında en iyi performansı bakkal, market ve büyük mağazalar sektörü gösterdi. Yiyecek, içecek ve tütün ürünleri sektöründe ise geçen yıla göre düşüş yaşandı. Şubat 2015’te Konya’da...