04 / 05 / 2024

Perakende Ticaret Kanun Tasarısı komisyondan geçti mi

Perakende Ticaret Kanun Tasarısı komisyondan geçti mi

Perakende Ticaret Kanun Tasarısı komisyondan geçti. Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve de Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi.

İnşaat sektörüne güven azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Ekonomik Güven Endeksi'ne göre, perakende ticaret sektörü güven endeksi yüzde 1,0 oranında azalıp 113,3 değerini alırken, inşaat sektörü güven endeksi yüzde 3,6 oranında azaldı ve 88,6 değerini aldı. 

TÜİK açıkladı! İnşaat ve perakendede güven azaldı, hizmette yükseliş sürdü!

Güven endeksi, mart ayında geçen aya oranla hizmet sektöründe yüzde 1,5 yükselirken, perakende ticaret sektöründe de yüzde 1, inşaat sektöründe yüzde 3,6 oranında düştü.

İstanbul’da enflasyon resmen tavan yaptı: Perakende fiyatlar yüzde 76,58 arttı!

İstanbul Ticaret Odası, İstanbul'un şubat ayı enflasyonunu resmen açıkladı. Mega kentte perakende fiyatlar Şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4,07, bir önceki senenin aynı dönemine göre de yüzde 76,58 artış gösterdi.

Yeni yılın ilk ayında inşaat sektöründe güven arttı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,0 geriledi, inşaat sektöründe yüzde 3,3 yükseldi. İşte o rakamlar... 

Güven endeksi inşaat sektöründe azaldı!

Güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,5 arttı. Fakat inşaat sektöründe yüzde 3,3 azaldı.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Güven endeksi kasım ayında geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, inşaat sektöründe 2,2 arttı.

İnşaat ve hizmet sektörlerinde güven endeksi Eylül'de arttı! 

Güven endeksi ekimde geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 3,3 düşüş gösterirken, hizmet sektöründe yüzde 0,5, inşaat sektöründe yüzde 0,9 yükseldi. İşte TÜİK tarafından açıklanan o rakamlar...

Kötü haber geldi: 242 perakende ürününün 166’sının fiyatı arttı! Rakamlar peş peşe açıklandı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri tek tek açıkladı. Kötü haber geldi: 242 perakende ürününün 166’sının fiyatı arttı. Eylül ayında fiyatı en çok artan ürün okul defteri oldu. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

İnşaat sektöründe güven arttı! TÜİK tek tek Eylül rakamlarını açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 2 düşüş gösterirken, inşaat sektöründe yüzde 1, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 yükseldi. İşte ayrıntılar...

8 ayda 13 bin 792 şirket kepenk indirdi!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği verilerine göre, 2023 Ağustos'ta 1784 şirket kapandı ve böylece yılın ilk 8 ayında kapanan toplam şirket sayısı 13 bin 792 oldu. Kapanan işletmelerin 642'si toptan ve perakende ticaret, 251'i inşaat, 168'i imalat sektöründe faaliyet gösteriyordu.

Hizmet, perakende ve inşaat sektörlerinde güven azaldı! TÜİK resmen duyurdu! 

TÜİK tarafından, sektörel güven endekslerinin Ağustos ayında aylık bazda perakende ticaret sektöründe yüzde 0,4, inşaat sektöründe yüzde 0,7 ve hizmet sektöründe yüzde 1,7 düştüğü açıklandı. İşte o rakamlar...

İnşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2023 Temmuz’a dair Hizmet, Perakende Ticaret ve İnşaat Güven Endekslerini yayımladı. Bu kapsamda, inşaat, hizmet ve perakende sektörlerinde güven düştü.

E-Ticaret kanunuyla E-Ticaret platformlarına kısıtlamalar getiriliyor!

Türkiye'de e-ticaret sektörünü düzenlemek amacıyla yeni bir kanun düzenlemesi hayata geçirildi. E-ticaret platformlarına getirilen kısıtlamalar ile tekelleşme ve haksız rekabet önlenmeye çalışılıyor.

Perakende Ticaret Kanun Tasarısı komisyondan geçti mi Haberi

Perakende Ticaret Kanun Tasarısı komisyondan geçti mi

Alışveriş merkezlerine ilişkin düzenlemeyi de içeren Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda kabul edildi. 


Tasarıda, alışveriş merkezi, "Bir yapı veya alan bütünlüğü olan, içinde büyük mağaza ya da beslenme, giyinme, eğlenme, dinlenme, kültürel ve benzeri ihtiyaçların bir kısmının veya tamamının karşılandığı diğer işyerleri bulunan, merkezi bir yönetime ve ortak kullanım alanları ile yönetmelikle belirlenen diğer niteliklere sahip işletme" olarak tanımlanıyor.  


Perakende Bilgi Sistemi kurulacak


Perakende işletmelerin açılış ve faaliyeti ile kapanışında gerekli başvuru ve diğer işlemlerin yapılması, ilgili kurum ve kuruluşlara iletilmesi, değerlendirilmesi, sonuçlandırılması ve bu işletmelere yönelik veri tabanının oluşturulması ile bilgi paylaşımının sağlanması amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı bünyesinde, Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) kurulacak. 


PERBİS, Bakanlıkça ilgili kurum ve kuruluşların...