11 / 05 / 2024

Perakende Yasasında neler var

Perakende Yasasında neler var

Meclise son dakika gelen Perakende Yasası’yla ilgili kanun teklifi, sektörde tepkiye neden oldu. Bu teklif kabul edilirse 400 metrekareden büyük tüm mağazalar pazar günü kapanacak..

Konut fiyatlarında neler oluyor? Şu anki ilanların sahipleri, hayal kurarken para kaybeden mülk sahipleri! 

Gayrimenkul Danışmanı M. Kıvanç Önder, konut fiyatları ile ilgili X sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Peki konut fiyatlarında neler oluyor? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde! Cumhurbaşkanı Erdoğan'da açıkladı!

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili detaylar merak ediliyor. İşte yeni kentsel dönüşüm yasasında öne çıkan 7 madde...

Yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulaması nasıl işleyecek?

CHP’li Belediye Meclis üyesi Egemen Ergun, yeni kentsel dönüşüm yasasında rezerv alan uygulamasının nasıl işleyeceğini tek tek açıkladı. İşte yeni yasa ile ilgili değişenler ve merak edilenler...

İstanbul'un Ekim ayı zam şampiyonu açıklandı: Pardösü, kazak, manto ve ceket fiyat artışında zirvede! 

İTO verilerine göre, İstanbul'da ekim ayında 242 ürünün 147’sinin perakende fiyatında yükseliş oldu. İşte o rakamlar ve fiyat artışında zirvede olan ürünler...

Günün öne çıkan kripto paraları hangileri oldu? Kripto para borsasında neler oluyor? Hemen bakın!

Bitcoin'in (BTC) 30 bin dolara yakın fiyatlamasıyla birlikte volatilite kazanan altcoin piyasasında hangi kripto paralar öne çıktı? 8 yıl önce 2 bin ETH alan balina yatırımcı 3,2 milyon dolar kazandı.

Kentsel dönüşüm yasasında vatandaşı bekleyen büyük tehlike! Vatandaşın evine ve iş yerine el mi konulacak?

Kentsel dönüşüm yasasının rant yasasına dönüşme tehlikesi gündeme geldi. Kentlerdeki rantı yüksek bölgeler ‘kentsel rezerv alanı’ denilerek kamulaştırılabilecek. Ayrıca, gayrimenkulleri ellerinden alınan vatandaşlar başka semtlere gönderilebilecek.

Bitcoin haftaya sert bir düşüşle başladı! Kripto para piyasasında neler oluyor? Hemen bakın!

Bitcoin fiyatı haftaya başlarken ani bir düşüş ile karşılaştı ve 27.500 dolar seviyelerine kadar indi. Analistler, gelişmelere göre Bitcoin’in 28,350 dolara çıkabileceği gibi, 26,350 dolar civarında destek bulabileceğini belirtiyor.

Kıdem tazminatında yeni uygulama! Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz'dan kritik açıklama geldi!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'ın, kıdem tazminatının emeklilik sistemine dahil edilmesine yönelik çalışmayla ilgili yaptığı açıklama sonrası kıdem tazminatı tartışması tekrar gündemde.  Peki kıdem tazminatında neler değişecek? İşte yeni uygulama...

Uzman isim uyardı: Altında çok büyük patlama olacak! O seviyeye dikkat

FED tarafından açıklanan faiz kararı sonrasında, altın piyasasında neler olabileceği merak edilmeye başlandı. 32 yıllık borsacı Devrim Akyıl, katıldığı bir televizyon programında altınla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

TESK uyardı: Eski kasap, bakkal kalmadı. Perakende Yasası bir an önce güncellenmeli!

OVP ile ilgili değerlendirmeler yapan TESK Başkanı Palandöken, "Enflasyonun önüne geçecek şey, rekabet ortamının oluşmasıdır. Bunun için de Perakende Yasası’nın güncellenmesi gerekiyor. Zincir marketler karşısında rekabet mümkün değil” dedi.

Altın yatırımcıları dikkat! İslam Memiş'ten gelen eylül öngörüsüne göre altın ve gümüş piyasasında neler bekleniyor?

Altınla ilgili son gelişmeler 2023 Ağustos'un son haftası itibariyle devam ediyor. Vatandaşlar bu yatırım piyasasındaki durumları ilgi ile takip ediyor. Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, altın yatırımı olan vatandaşlar hakkında uyarı niteliğinde bir görüşünü paylaştı.

Kripto para piyasasında neler oluyor? Son dakika gelişmeleri için hemen bakın!

ABD'de federal mahkeme, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'nun kripto varlık yönetimi şirketi Grayscale'in spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) başvurusunu reddetme kararını bozdu. Bu karar kripto para piyasasında doping etkisi yaptı.

Kripto para piyasalarında neler oluyor? Bitcoin’de yükseliş ne zaman başlayacak?

Kripto para piyasalarında hareketli günler devam ediyor. En çok tercih edilen kripto para birimlerinden Bitcoin, zor geçen bir haftanın ardından haftanın ikinci gününde 26 bin dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Perakende Yasasında neler var Haberi

Perakende Yasasında neler var

Yıllardır üzerinde tartışılan Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun Tasarısı bugün komisyonda görüşülmeye başlanacak. Hükümet tarafından daha önce Meclis’e sunulan yasa tasarısıyla birlikte komisyonun gündeminde konuyla ilgili münferiden hazırlanmış yasa teklifleri de yer alıyor.

Bunlardan birisi de, önceki gün akşam saatlerinde Ak Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk imzasıyla, Meclis Başkanlığı’na sunulan teklif oldu. Büyük mağazaların pazar ve resmi tatillerde kapalı olmasının istendiği teklif, sektörde tepkilere neden oldu.


İstihdam kaybı

Konuyu değerlendiren Gıda Perakendecileri Derneği Başkanı Nihat Özdemir, “Pazar günü kapatma demek istihdamda en az yüzde 20 kayıp yaratmak demektir. Sadece bizim sektörümüzde 200 bin kişi çalışıyor. Yüzde 20’si 40 bin kişi eder. Diğerleriyle birlikte en az 60 bin kişinin işini kaybetmesi anlamına gelir” dedi.


Özdemir, şöyle devam etti: “Tüketici açısından da yanlış. Pazar günü...