06 / 05 / 2024

peru rüşvet davası

peru rüşvet davası

Peru Kongresi, ilk azil soruşturmasından sadece 51 gün sonra Devlet Başkanı Martin Vizcarra'yı görevden alma sürecini yeniden başlattı. Vizcarra 2011-2014 arasında Moquegua eyaletinin valisi olarak görev yaparken bir inşaat şirketinden 670 bin dolar rüşvet almakla suçlanıyor.

Engelli aracında rüşvet skandalı! 200 bin TL vermeye araba yok!

Sıfır otomobil satışı yapan bayiler cezalara kesin cezalara karşın bu defa engelli bireyler için tanınan hakka da göz dikti. Bayiler, araç satışı konusunda ÖTV muafiyeti bulunan engellilerden 100 bin ila 200 bin TL arasında ücret istiyor ve vermeyenlere de satış yapılmıyor.

3 ilde tapuda rüşvet operasyonu! Tutuklananlar arasında 2 tapu personeli de var!

İstanbul merkezli 3 şehirde gerçekleştirilen operasyonda, tapu müdürlüğünde yapılan usulsüz işlemler karşılığında rüşvet aldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 66 şüphelinin 3'ü tutuklandı. Bunlardan 2'sinin tapu müdürlüğü personeli olduğu belirtildi.

Borsa tarihinin en ağır cezası! Dolandırıcılık, rüşvet ve sahtecilikten 19 yıl

Kervansaray Yatırım Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Selim Sayılgan’a nitelikli dolandırıcılıktan 9 yıl 4 ay, evrakta sahtecilikten 5 yıl 7 ay ve rüşvet verme suçundan 4 yıl hapis cezası verildi. 

Borsada yatırım yapmak isteyenler dikkat!

Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, sosyal medyada patlayan borsadaki rüşvet skandalıyla ilgili bir yazı kaleme alarak küçük yatırımcıya uyarılarda bulundu.

Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? Ecrimisil davası dilekçe örneği!

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü hakkı olmadan işgal eden kişiden tazminat talep etmek amacıyla açılan dava türüdür. Peki, Ecrimisil davası dilekçesi nasıl yazılır? İşte, ecrimisil davası dilekçe örneği 2022!

Rus iş insanı Roman Abramovich AB'ye yaptırım davası açtı

Rusya Ukrayna savaşı yüzünden AB'nin yaptırım listesine alınan Rus iş insanı Roman Abramovich, hakkındaki yaptırımların kaldırılması için dava açtı. Abramovich, 19 yıldır sahibi olduğu Chelsea'yi yaptırımlar yüzünden satma kararı almıştı.

Semih Şahin'den rüşvet iddialarına yanıt!

Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin, belediyede yaşanan rüşvet operasyonunun sonra partisinin yüksek disiplin kuruluna sevk edilmesine yönelik açıklamalar yaptı.

Mirasın paylaştırılması davası dilekçe örneği!

Kendisine miras kalan kimseler bir dilekçe ile dava açarak mirasın paylaştırılmasını isteyebiliyor. İşte mirasın paylaştırılması davası dilekçe örneği...

Bilecik'te rüşvetle arazi satışı yapmakla suçlanan avukat yakalandı!

Bilecik Söğüt'te Milli Emlak Müdürlüğü'nün satışa sunduğu araziler için rüşvet istediği iddia edilen avukat yakalandı.

Şile Tapu Müdürlüğü’ne 2. dalga rüşvet operasyonu!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Şile Tapu Müdürlüğü'nde 2. dalga rüşvet operasyonu düzenlendi. 

Kiler GYO'dan bedelli sermaye artırımı davasına ilişkin açıklama!

Kiler GYO bedelli sermaye artırımına ilişkin Yönetim Kurulu Kararı aleyhine İstanbul 19'uncu Asliye Ticaret Mahkemesi nezdinde açılan davayı takip etme kararı aldı. 

Şile'deki tapu dolandırıcılığında 32 kişi tutuklandı!

Şile Tapu Müdürlüğü'ndeki rüşvet iddialarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında tapu müdürü, 1 tapu müdür yardımcısı, 10 tapu memurunun da yer aldığı 32 şüphelinin tutuklanmasına karar verildi.

Şile'de tapuda rüşvet iddialarına soruşturma açıldı!

Şile Cumhuriyet Başsavcılığı tapuda rüşvet yapıldığını öne sürerek soruşturma başlattı. Yapılan soruşturmada 87 kişi hakkında gözaltı kararı aldı.

peru rüşvet davası Haberi

peru rüşvet davası

Peru Kongresi, ilk azil soruşturmasından sadece 51 gün sonra Devlet Başkanı Martin Vizcarra'yı görevden alma sürecini tekrar başlattı.

Kongre, dün yaptığı oylamayla, Vizcarra'nın görevden alınması ile sonuçlanabilecek azil soruşturmasını yeniden başlatma kararı aldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; karar, 40 "hayır" oyuna karşılık 60 milletvekilinin "evet" oyu ile onaylandı.

Kararda, Vizcarra'nın 2011-2014 arasında Moquegua eyaletinin valisi olarak görev yaparken bir inşaat şirketinden 670 bin dolar rüşvet almakla suçlandığı belirtildi. 

Yine Kongrede 9 Kasım'da yapılması beklenen oturumda, bu sefer Vizcarra'nın hakkındaki suçlamaları cevaplaması bekleniyor. Devlet Başkanı Vizcarra ise yaptığı açıklamada, muhaliflerinin azil soruşturmalarını bir "gelenek" haline getirerek ülkeyi istikrarsızlaştırmaya kararlı olduğunu belirtti.

Meksika'da inşaat firmasından rüşvet almakla suçlanan Lozoya mahkemeye...