08 / 08 / 2024

Petkim RESi kim inşa edecek

Petkim RESi kim inşa edecek

Toplam kurulu gücü 51 MW olacak ve ilk fazı tamamlandığında Petkim' in elektrik üretim kapasitesini yüzde 12 artıracak PetkimRES' in ilk fazı 2015 yılında tamamlanacak...

15 Temmuz Şehitler Otogarı'nın yeni işletmecisi kim olacak?

İstanbul Esenler'deki 15 Temmuz Şehitleri Otogarı'nın işletme süresi 4 Mayıs'ta doldu. Otogarın yeni işletmecisinin kim olacağı ise merak konusu...

Kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi!

Kira sözleşme süresi dolacak kiralamalarda kiranın yenilenmeyeceğini kim, ne zaman bildirebilir? İşte kira sözleşmesi yenilememe ihtar süresi..

Veraset ilamı çıkarma süresi nedir?

Ölüm halinde, murisin mirasçılarının kim olduğu, mirasçılık hakkına kimlerin sahip olduğunu gösteren belge veraset ilamı oluyor. Peki, veraset ilamı çıkarma süresi nedir? Veraset ilamı ne zaman alınmalı?

Veraset ilamı geçerlilik süresi!

Mirasçılık belgesi olarak da bilinen veraset ilamı, ölüm halinde, murisin mirasçılarının kim olduğu, mirasçılık hakkına kimlerin sahip olduğunu gösteriyor. Peki, veraset ilamı geçerlilik süresi kaç senedir?

Petkim, Adana’daki müşterileriyle bir araya geldi!

Petkim, Adana’daki müşterileriyle bir araya geldi. Her yıl ortalama 100 milyon dolar kapasite ve verimlilik artışına yönelik yatırım gerçekleştirilen Petkim’in yıl sonunda kapasitesi 3.6 milyon tona ulaşacak.

Muvakkat ruhsat süresi kaç yıldır?

Muvakkat ruhsat nedir? Muvakkat ruhsat süresi kaç yıldır? Muvakkat ruhsat nereden ve nasıl alınır? İşte Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğinde yer alan esaslar bu haberde...

Kira kontratı ihbar süresi!

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde sözleşmenin feshedilebilmesi için ev sahibinin kiracısına önceden fesih bildiriminde bulunması gerekiyor. Peki kira kontratı ihbar süresi ne kadardır? İşte sorularınızın yanıtı...

Kira sözleşmesi fesih süresi ne kadardır?

Taraflar arasında yapılan kira sözleşmesinin ne zaman ve hangi şartlar altında sona erdileceğine ilişkin esaslar, Borçlar Kanununda yer alıyor. Peki, kira sözleşmesi fesih süresi ne kadardır?

Kira vergisini kim öder?

Gayrimenkul kiralamalarından elde edilen gelirler, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergiye tabi tutuluyor. bu vergiyi her kira geliri elde eden ev sahipleri ödemiyor. Peki, kira vergisini kim öder?

KEY yardım süresi!

KEY yardımından faylanan işçi, memur ve çalışanların en çok merak ettikleri sorular arasında "KEY yardımının ne kadar süre ile yapıldığı" yer alıyor. İşte KEY yardım süresi ile ilgili esaslar..

Basit usule tabi mükelleflerin beyanname verme süresi 25 Şubat'ta bitiyor!

Basit Usule Tabi Mükelleflerin Beyanname Verme Süresi 25 Şubat 2014 Günü Sona Ermektedir. Basit usule tabi mükelleflerinin beyanname verme süresi 25 Şubat 2014 günü sona ermektedir.

Kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2014!

Kira gelir vergisi ödeyecek mükelleflerin 1 Ocak 2013–31 Aralık 2013 dönemine ait beyana tabi gayrimenkul sermaye iradı gelirleri için ne zaman beyanda bulunmaları gerekiyor? İşte kira gelir vergisi beyanname verme süresi 2014..

Belediyelerin denetimini kim yapar?

Belediyelerde iç ve dış denetim yapılır. İç ve dış denetim 5018 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu hükümlerine göre yapılıyor. Peki, belediyelerin denetimini kim yapar? İşte belediyelerin denetimi mevzuatı...

Petkim RESi kim inşa edecek Haberi

Petkim RESi kim inşa edecek


Toplam kurulu gücü 51 MW olacak ve ilk fazı tamamlandığında Petkim'in elektrik üretim kapasitesini yüzde 12 artıracak PetkimRES'in ilk fazı 2015 yılında tamamlanacak. 



Petkim, SOCAR Türkiye'nin "Petkim - Value Site 2023" vizyonu doğrultusunda "Rafineri - Petrokimya - Enerji - Lojistik Entegrasyonu" kapsamında gerçekleştireceği PetkimRüzgar Enerjisi Santrali yatırımı için Alstom ile anahtar teslimi bir anlaşma imzaladı. Petkim Aliağa'da düzenlenen imza törenine SOCAR Türkiye ile Alstom Türkiye'nin üst düzey yöneticileri katılırken imzalan SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagif Aliyev, SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Alstom PovverRüzgâr İşkolu Proje Direktörü LaurentVerdierve Alstom Türkiye Ülke Başkanı Adil Tekin attı. 


Anahtar teslim kontrat bedeli yaklaşık 55 milyon avro olan 51 MWlık kurulu güce sahip Petkim RES, İzmir Aliağa'daki Petkim Yarımadasına inşa...