pide bayilik Haberi
Bafra Pide, 1949 yılında Bafra'da doğan Coşkun Kuru tarafından kuruldu. Coşkun Usta, 1960'lı yıllarda Bafra'daki tarihi Yetişal, Gündaylar, Beşyol ve Ekonomi fırınlarında ve ekmek fırınları haricinde ilk defa pide satışı yapılan Alaçamlı İbrahim'in dükkanında çalışmıştı. Kuru, 1981 yılında İstanbul'a gelerek, Kızıltoprak Kadıköy'de Bafra Pide'yi kurdu. Kuru Ailesi tüm birikimlerini bir araya getirerek Bafra Pide'nin temellerini attıklarında ellerinde malzeme alacak dahi sermayeleri kalmamıştı.
Ancak yılmayan aile büyük bir azimle çalışmaya başladı. Sadece 30 metrekarelik küçük bir dükkan olan Bafra Pide kısa bir zamanda ilgiyi görmeye başladı. Şirket, talebi karşılayabilmek için Kızıltoprak'tan sonra Kozyatağı şubesini hizmete açtı.
Karadeniz Bölgesi'nden gelen yöresel malzemelerle pideler odun ateşinde ve taş fırında pişiriliyor.
Ekonomist’ten burcu Tuvay’ın haberine göre; Bafra Pide, günümüzde yönetimine ikinci kuşak Tolga ve Koray Kuru'nun...