02 / 05 / 2024

Pişmanlık hükümlerinden yararlanma şartları

Pişmanlık hükümlerinden yararlanma şartları

Pişmanlık ve ıslah, temelinde vergi ziyaı yatan bir olayın kendiliğinden dilekçe ile ilgili makamlara haber verilmesi üzerine uygulanıyor. Pişmanlık hükümlerinden yararlanma koşulları nelerdir? İşte yanıtı...

Sosyal medya fenomeninden pişmanlık açıklaması! Ev kiralarında yüzde 25 sınırı hata!

Sosyal medya fenomeni, regülasyonun pişmanlık getirmeye başladığını belirtti. Sözleşme özgünlüğünün bozulması ile huzurun kalmadığından bahseden fenomen ev kira kontratlarındaki anlaşmalara değinerek hatalar yapıldığını söyledi.

Nazarlar İnşaat Metal Hırdavat Danışmanlık Lojistik Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Nazarlar İnşaat Metal Hırdavat Danışmanlık Lojistik Orman Ürünleri Limited Şirketi bugün Şişli'de 650 bin TL sermaye bedeli ile Zeki Yiğit tarafından kuruldu.

Hıwa Gayrimenkul Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hıwa Gayrimenkul Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ile Zakı Mohammad Souleman tarafından kuruldu. 

Değerli konut vergisi için pişmanlıktan yararlanılabilir mi?

Pişmanlık uygulamasından faydalanılabilecek vergiler, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından, internet sitesinde bulunan “Vergilerde Pişmanlıkla Beyan Uygulaması Rehberi”nde açıklandı. Peki değerli konut vergisi için pişmanlıktan yararlanılabilir mi? İşte ayrıntılar...

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır?

Gayrimenkul alım satım işlemlerinde tapu harcını düşük bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesi ile durumu düzeltebiliyorlar. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nasıl yazılır? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçe örneği!

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nedir? İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği!

Tapuda gerçekleştirdiği alım satım işleminde tapu harcını az ödemek için eksik bedel gösteren ancak sonradan pişman olan vatandaşlar tapu harcı pişmanlık dilekçesisi ile durumu düzeltebiliyorlar. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği...

Moonrise İnşaat Mimarlık Müh.Turizm Bilişim Danışmanlık Sanayi İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Moonrise İnşaat Mimarlık Müh.Turizm Bilişim Danışmanlık Sanayi İç Ve Dış Ticaret Anonim Şirketi Maltepe'de Gökhan Aydoğdu tarafından kuruldu.

Seven Hılls İstanbul Turizm Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Seven Hılls İstanbul Turizm Danışmanlık Limited Şirketi Bakırköy'de Engin Barış, Oktay Yarışoğlu ve Şebnem Pekin ortaklığında kuruldu.

Gayrimenkul değer artış kazancı pişmanlık dilekçesi!

Gayrimenkulünü edinme tarihinden itibaren 5 yıl içinde satıp beyannamede bulunmayanlar pişmanlık dilekçesi verebiliyor. İşte gayrimenkul değer artış kazancı pişmanlık dilekçesi...

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği 2022!

Tapu dairesinde ödenecek harç satış bedeli üzerinden ödenmezse taraflar bu hatayı bir dilekçe ile düzeltebiliyor. İşte tapu harcı pişmanlık dilekçesi örneği 2022...

Uhm Gayrimenkul Danışmanlık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uhm Gayrimenkul Danışmanlık Otomotiv Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Murad Kesmez ve Mazlum Hüseyin Kesmez ortaklığında kuruldu.

Kalaa Danışmanlık Sağlık Turizm Otomotiv İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kalaa Danışmanlık Sağlık Turizm Otomotiv İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi Esenyurt’ta  250 bin  TL sermaye bedeli ile Ahmed Mohammed Baharetha Emad Musa I.H. Imad Jamal    Ahmed tarafından kuruldu.

Issam Group Emlak Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Issam Group Emlak Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi Avcılar’da  100 bin TL sermaye bedeli ile Issam H.H.A. tarafından kuruldu.

Pişmanlık hükümlerinden yararlanma şartları Haberi

Pişmanlık hükümlerinden yararlanma şartları

Pişmanlık hükümlerinden yararlanma koşulları!

Pişmanlık ve ıslah, temelinde vergi ziyaı yatan ve vergi dairesinin bilgisi dahilinde olmayan bir olayın kendiliğinden dilekçe ile ilgili makamlara haber verilmesi üzerine uygulanıyor.


Pişmanlık hükümlerinden yararlanma şartları, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehberde şu şekilde açıklanıyor:


Pişmanlık Hükümlerinden Yararlanma Koşulları..

Pişmanlık uygulaması yapılabilmesi için, vergi ziyaının doğmuş olması gerekir. Ayrıca aşağıdaki şartların da gerçekleşmesi gerekmektedir. Bu şartlardan birinin gerçekleşmemesi halinde pişmanlık hükümlerinden yararlanılamaz.


- Mükellefin kanuna aykırı davranışını, üçüncü bir şahıs tarafından resmi bir makama ihbar edilmeden önce kendiliğinden haber vermesi, 


- Mükellefin kanuna aykırı davranışını, idarece herhangi bir vergi incelemesine başlanılmadan önce veya takdir komisyonuna başvurulmadan önce kendiliğinden haber vermesi,


- Mükellefin hiç verilmemiş vergi beyannamelerini pişmanlık talebine ilişkin dilekçenin veriliş tarihinden itibaren 15 gün içinde vermesi,


-...