14 / 05 / 2024

Plastik sektörü ithalat

Plastik sektörü ithalat

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) 2013 yılı verilerine göre; plastik sektörü, bir önceki yıla oranla yüzde 11 artışla 13 milyar 881 milyon dolarlık hammadde ithalatı gerçekleştirdi.

İhracatın yarısından fazlasını sanayi sektörü üstlendi!

Türkiye'nin geçen yılki ihracatının yüzde 42,3'ünü, ithalatının ise yüzde 60,9'unu büyük ölçekli girişimler yaparken, ihracatın yüzde 55,4'ü, ithalatın ise yüzde 49,5'i sanayi sektöründe faaliyet gösteren girişimlerden geldi.

METKAP'ta ön satışlar başladı: Akyapı'dan plastik ve metal kaplama sektörüne özel sanayi sitesi!

Gayrimenkul sektöründe 24 yılı geride bırakan Akyapı, yeni sanayi sitesi projesi için düğmeye bastı. İşte kendi içerisinde bulunan arıtma tesisi de bulunan sanayi sitesi ile ilgili merak edilen detaylar...

İsrail'de inşaat sektörü salgın sürecinde hiç durdurulmadı!

srail'de inşaat sektörü salgın sürecinde hiç durdurulmadı dolayısıyla inşaat için gerekli malzemelerin ithalatında yükseliş oldu

Ömer Karadeniz: İnşaat sektöründeki daralma Türk plastik sektörünü ihracata yöneltti!

Plastik Sanayicileri Federasyonu (PLASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Karadeniz, Ekonomik İstikrar Kalkanı önlem paketinin sektörler üzerindeki etkisini değerlendirdi…

Perakende sektörü düşük faizli kredi istiyor!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Sinan Öncel , "Kiralamalarda KDV yüzde 18 iken satışta yüzde 8 olması perakende sektörünü olumsuz etkiliyor. Öte yandan, markalı ihracatın en azından belli bir oranı kadar ithalat muafiyeti getirilmesinin ihracatı teşvik edeceğini düşünüyoruz'' dedi.

Faysa Plastik'ten inşaat sektörüne farklı üretim!

Faysa Plastik, inşaat sektörün temsilcileri ile bir araya gelerek, yeni isteklere uygun üretim yapıyor. Yeni ürün tasarımlarının devam ettiğini söyleyen Bilen, müşteri ihtiyaçları ile hareket ettiklerini belirtti.

Gayrimenkul sektöründe faizler arttı!

Sanayiciden ithalatçıya ve hatta vatandaşa kadar hemen her kesim kurdaki artış nedeniyle ihtiyaçlarım ertelerken bu durum bazı sektörlerde avantaj oluşturdu. Bunların başında küçük yatırımcının her zaman gözbebeği olan gayrimenkul sektörü geliyor.

Türk yapı sektörü ihracat için atağa kalkıyor!

Gerçekleştirdiği 3.4 milyar dolarlık yapı malzemeleri ithalatı ile dikkat çeken ancak Güney Afrika pazarından sadece 45 milyon dolarlık pay alan Türk yapı sektörü daha fazla ihracat için atağa kalkıyor.

Mobilya sektörü cari açığa çare olabilir!

Türkiye'de mobilya sektörü temsilcileri ihracat ve ithalat rakamları arasındaki olumlu farkın ülke ekonomisinin en büyük sıkıntılarından biri olan cari açığa çare olabileceğini belirtti.

Plastik boru sektörü, inşaatta yüzde 10 büyüme hedefliyor!

Günümüzde plastik kullanımı tüm sektörlerde olduğu gibi inşaat sektöründe de her geçen gün artarak ilerliyor. Türkiye 'nin plastik borularının, global pazardan da talep gördüğü belirtildi.

Yaylalar Holding inşaat sektörüne giriyor!

Plastik ve gıda başta olmak üzere 16 sektörde faaliyet gösteren Yaylalar Holding, 2015 yılında adını inşaat sektörü ile de duyuracak...

Plastik sektörü 200 bin ton PET şişenin 85 bin tonunu geri dönüştürüyor!

Türk plastik sektörü, olumsuz algı kampanyalarının bir yenisi ile daha mücadele ediyor. Mavi kapak toplama kampanyası ile ilgili haksız eleştiriler ve değerlendirmeler sektörü zan altında bırakıyor. Peki neden?

Türk çelik sektörü inşaat çeliği soruşturmasından aklanarak çıktı!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ticaret Bakanlığı tarafından ülkemiz ve Meksika menşeli nervürlü inşaat çeliği ithalatına karşı açılan anti-damping ve telafi edici vergi soruşturması Türk çelik sektörünün zaferi ile sonuçlandı.

Plastik sektörü ithalat Haberi

Plastik sektörü ithalat


Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) 2013 yılı verilerine göre; plastik sektörü, bir önceki yıla oranla yüzde 11 artışla 13 milyar 881 milyon dolarlık hammadde ithalatı gerçekleştirdi. 


Chevron Phillips Chemicals Company’nin Türkiye’deki faaliyetlerini yeni ofisiyle genişletmesi, plastik sektörü için önemli bir gelişme olarak gösterildi. Chevron Phillips Chemicals Company Türkiye Ofisi açılışına katılan PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, bu gelişme üzerine yeniden gündeme gelen petrokimya yatırımları konusunda açıklamalar yaptı. 


Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı 2013 yılı verilerine göre; plastik sektörü, bir önceki yıla oranla yüzde 11 artışla 13 milyar 881 milyon dolarlık hammadde ithalatı gerçekleştirdi. Sektör, hammadde ihtiyacının çok küçük bir bölümünü yerli hammadde üreticilerinden sağlarken; ihtiyacın yüzde 85’i aşan bölümü yurt dışından temin ediliyor. 


"Yatırımlar ve planlamalar...