18 / 05 / 2024

Polenezköy imar kararı

Polenezköy imar kararı

YOĞUN yapılaşma ve kentleşme nedeniyle adeta nefes almakta zorlanan İstanbul’un nadide köşelerinden biri olan Polonezköy’ün imara açılmasına, bilirkişi heyeti de imara açılmaması yönünde görüş bildirdi.

Beykoz'un o mahalleleri için imar kararı! 2. ve 3. etap planları resmen onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kasım ayı olağan toplantısında Beykoz'daki  2. ve 3. Etap İmar Planları'nın onayına karar verildi.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Merkez Bankası faizi ne kadar yükseltmeye karar verdi?

Mehmet Şimşek'in "pozitif reel faiz" mesajı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek haftaki faiz kararı öncesinde önemli bir tartışma konusu haline geldi. Uzmanlar bu mesajın anlamını ve faiz tahminlerini basın mensuplarına açıkladılar. Peki merkez bankası faizi ne kadar yükseltecek?

Ücretsiz doğal gaz tüketimine ilişkin karar resmi gazetede yayımlandı! Yüzde yüz indirim olacak!

Doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen ücretin bir yıl boyunca ücretsiz olacağına yönelik karar resmi gazetede yayımlandı.

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

Ankara Büyükşehir Belediyesi Togo Kulelerini yıkma kararı aldı

Ankara'da Sinan Aygün'ün inşa ettiği Togo Kuleleri'nin yıkılmasına karar verildi. Mansur Yavaş ve Aygün arasında gerilime neden olan kulelerin yıkım süreci 17 Ocak 2018 tarihinde 17. İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararıyla başlamıştı.

Çekmeköy imar planlarına şerh konuldu!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında Çekmeköy ilçesi 1/5000 ölçekli nazım imar planına konulan şerhi kaleme aldı.

İzmir Çeşme'deki imar kararı değişikliği yargıya taşındı!

İzmir'e bağlı Çeşme Belediyesi'nin, bir marketler zincirinin kuracı olarak bulunduğu binayı yıkıp, yerine içinde otoparkın da bulunduğu belediye hizmet binası yapmak için imar planında değişiklik yaptı. Söz konusu değişiklik yapılan itirazlar nedeniyle yargıya gitti. 

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan İzmir Örnekköy imar açıklaması!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesinin yaptığı imar değişikliğine tepki gösteren vatandaşlarla Cumhuriyet Mahallesi'nde görüştü.

İzmir Örnekköy imar planları için pankartlı tepki!

Örnekköy Kentsel Dönüşüm Projesi 2. Etap'ın temel atma töreninde bir grup, bölgedeki imar plan değişiklerine pankart açarak tepki gösterdi. 

Yargıtay'dan milyonlarca kiracıyı ilgilendiren karar!

Yargıtay, milyonlarca kiracıyı yakından ilgilendiren bir karara imza attı. Yargıtay 3. Hukuk Dairesi kararına göre, kiracı, gayrimenkuldeki kullanımdan yaşanan eskime ve bozulmadan sorumlu tutulamayacak...

Gülizar Biçer Karaca'dan Denizli’deki imar kararına tepki!

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin Pamukkale’deki imar kararına tepki gösterdi.

Girne-Çatalköy imar planına destek!

Templos/Zeytinlik Koruma İnisiyatifi, Şehir Plancıları Odası’nın Cuma günkü açıklamasına destek verdi. İnisiyatif, Girne-Çatalköy imar planına aykırı bir gelişmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Polenezköy imar kararı Haberi

Polenezköy imar kararı

Şehir Bölge Plancılarından oluşan 3 kişilik bilirkişi heyeti İstanbul 9. İdare Mahkemesi’ne sunduğu raporda, Polonezköy’ün imara açılmasına neden olacak plan değişikliğinin "Polonezköy’ün bu güne değin gelişmiş olan doğal yapısını ve kırsal karakterli yerleşim düzenini bozucu nitelik arz edeceği" tespitine yer verdi.


Polonezköy Tabiat Parkı sınırı içinde kalan köy alanına, ‘seyrek yoğunluklu konut, düşük yoğunluklu konut ve turizm konaklama alanı’ fonksiyonu getiren planlarla  3. Derece sit alanı sayılan yerleşim alanında inşaat yoğunluğu arttırılırken; 1. Derece doğal sit alanı olan ve ‘çivi bile çakılamayacak’ ormanlık bölgede yer alan 4 alanda inşaat yapılabilmesinin önü açılmış,  Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası tarafından da yargıya taşınmıştı.

"POLONEZKÖY’ÜN ÖZGÜN KARAKTERİ BOZULUR"  

İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nde görülen davada, Polonezköy’e giderek incelemelerde bulunan Şehir Bölge Plancılarından oluşan 3...