28 / 08 / 2024

poligon metrosu açıldı mı

poligon metrosu açıldı mı

Yerin 3’er kat altına inşa edilen Poligon ve F.Altay metro istasyonlarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, test sürüşleriyle eşzamanlı olarak sinyalizasyon ağı ve enerji sistemi gibi çok kapsamlı testlere de başladı.

İzmir Narlıdere Metrosu’nun son istasyonu da açıldı! 

Toplamda 287 milyon Euro’luk yatırımla Fahrettin Altay ile Narlıdere’yi bağlayan Narlıdere Metrosu'nun merakla beklenen son istasyonu da hizmete açıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

İzmirlilere müjde! Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu açıldı!

Milyonlarca İzmirli tarafından merakla beklenen Fahrettin Altay-Narlıdere Metrosu'nun açılışı yapıldı. Söz konusu metro hattı 15 Nisan tarihine kadar ücretsiz olacak.

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı hizmete açıldı!

İstanbul Havalimanı Metrosu Kağıthane-Gayrettepe Etabı resmen hizmete açıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu açılışta önemli açıklamalar yaptı... 

Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu hizmete açıldı!

Türkiye'nin "en hızlı metrosu" olarak lanse edilen ve merakla beklenen Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metrosu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Doha metrosu açıldı!

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında inşa edilen metronun ilk hattı hizmete açıldı. Doha metrosunun ilk seferine Katarlılar ve turistler yoğun ilgi gösterdi. 

Üsküdar-Ümraniye Metrosu açıldı!

Türkiye'nin ilk sürücüsüz metrosu olan Üsküdar-Ümraniye Metrosu açıldı. Metro hattı 16 istasyondan oluşacak..

Altayçeşme Yaya Bağlantı Tüneli açıldı!

Kadıköy Kartal Metrosu Maltepe İstasyonu'nu Altayçeşme ve Girne Mahallelerine bağlayan Altayçeşme Yaya Bağlantı Tüneli açıldı.

Keçiören Metrosu açıldı!

Keçiören Metrosu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan Başbakan Yıldırım, "Burada 9 kilometrenin üzerinde bir hattan bahsediyoruz. 9 durağı var. Günde 50 bin kişiyi taşıyacak." dedi.

İzmir Metrosu Poligon ve Fahrettin Altay istasyonları açıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 9 yıldır inşaatı süren Üçyol-Üçkuyular Metrosu inşaatının nihayet bitirildiğini açıkladı. Kocaoğlu, metronun son etabı olan Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarının açıldığını söyledi...

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy Batıkent-Sincan Metrosu açılış törenine katıldı!

İspanya Başbakanı Rajoy, Batıkent-Sincan Metrosu açılış törenine katıldı. Rajoy: (Bir İspanyol firmasının Batıken-Sincan metro hattının inşasına katkı sunmasına ilişkin) "Biz, sahip olduğumuz deneyimi, Türkiye ile paylaşmaya devam edeceğiz" dedi

İstanbullulara müjde! Kadıköy- Kartal metrosu açıldı!

Günlük 700 bin yolcu kapasiteli Kadıköy-Kartal metrosu açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından bugün yapıldı

Arthur&Miller Real Estate'in Bahçeşehir Ofisi açıldı!

Arthur & Miller Real Estate'in yeni franchise ofisi Bahçeşehir'de hizmete açıldı

Dünyanın ilk çöp oteli Roma'da açıldı!

Dünyanın çöpten yapılan ilk oteli İtalya'nın başkenti Roma'da açıldı

poligon metrosu açıldı mı Haberi

poligon metrosu açıldı mı


Yerin 3’er kat altına inşa edilen Poligon ve F.Altay metro istasyonlarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, test sürüşleriyle eşzamanlı olarak sinyalizasyon ağı ve enerji sistemi gibi çok kapsamlı testlere de başladı. Büyükşehir yetkilileri, tünellerde maksimum güvenliğin sağlandığını açıkladı.


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçyol–Üçkuyular metro hattının son halkası olan Poligon ve Fahrettin Altay istasyonlarında da sona geldi. Test sürüşlerinin yapıldığı bu iki istasyonda, aynı zamanda sinyalizasyon ağı, enerji sistemi ve peronların araçlara bağlı ölçümleri gibi çok kapsamlı testler de gerçekleştiriliyor.


İzmirspor, Hatay ve Göztepe’den sonra hizmete alınacak Poligon ve F. Altay istasyonlarıyla birlikte, İzmir metrosu toplam 20 kilometrelik hat üzerinde 17 istasyonla hizmet vermeye başlayacak. Böylece Bornova Evka 3’ten Fahrettin Altay’a, kentin doğusundan batısına yarım saat gibi kısa bir sürede metro rahatlığı ve konforu...