30 / 04 / 2024

polonezköy imara açılacak mı

polonezköy imara açılacak mı

İstanbul'un Anadolu yakasında yer alan Polonezköy'ün yapılaşmasının önünü açacak 1/1000 ve 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı imar planları mahkeme tarafından iptal edildi.

Polonezköy imar planının itiraz süresi 24 Ocak’ta sona eriyor!

Bölgenin 0,15 emsal üzerinden yoğun yapılaşmaya maruz kalacağını belirten Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Tayfun Kahraman, yeni imar planının bölgedeki tabii güzelliğe zarar vereceğini ifade etti.

Çevre Mühendisleri Odası, Polonezköy'ün imara açılmasına itiraz edecek!

Polonezköy'ün imara açılması ekolojik dengeleri bozacak. Çevre Mühendisleri Odası, Polonezköy'ü yapılaşmaya açan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca onaylanarak askıya çıkarılan planı eleştirerek İstanbul'un ekolojik dengesinin bozulduğunu belirtti.

Konut fiyatlarını yüzde 40 düşürecek adım: Hazine arazileri imara açılıyor! 

Türkiye'de konuttaki arz talep dengesinin bozulması konut fiyatlarını uçurdu. Konut fiyatlarını dengelemek için harekete geçen hükümet bazı büyükşehirlerdeki hazine arazileri imara açılacak. Sektör temsilcileri konut fiyatlarını yüzde 40 düşüreceğini belirtiyor...

Konut sorununa yeni yasa geliyor: Hazine arazileri imara açılacak, ev fiyatları düşecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, arzın artırılarak vatandaşın konuta ulaşımının kolay hale getirilmesi ve kiraların düşürülmesi amacıyla Hazine arazilerini imara açacaklarının altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi gelecek yıl açılacak!

Çamlıca Radyo ve TV Kulesi'nde Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) üyeleriyle bir araya gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi'nin gelecek yıl açılacağını söyledi.

Yanan alanlar imara açılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanan yerlerin imara açılacağı iddialarıyla ilgili, açıklamalarda bulundu. 

Marmaris'te yanan alanlar imara açılacak mı?

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Marmaris'teki yanan alanların imara açılıp açılmayacağı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Kanal İstanbul'un ilk köprüsü 2 yıl içerisinde açılacak!

26 Haziran'da temeli atılacak olan Kanal İstanbul Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklamalarda bulunan Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak köprünün iki yıl içerisinde açılacağını dile getirdi.

Datça Kargı Koyu imara açılıyor mu?

Datça'nın cennet köşesi özelleştirmeye açılıyor. Datça Kargı Koyu, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla birlikte bölge imara açılacak.

Çekmeköy'de TRT’ye tahsis edilen arazi imara açıldı mı?

Çekmeköy’de orman ve askeri alan fonksiyonu bulunan TRT’ye tahsis edilmiş olan 453 dönümlük alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca imara açıldı. Ormanlık arazinin 337 dönümüne “TRT Kampüsü ve Uluslararası İstanbul Film Platoları” yapılacak.

9 yılda imara açılan mera alanları ve yapı kayıt belgesi alan yapılar mecliste!

2002 yılından itibaren imara açılan veya kamulaştırılan mera ve yayla sayıları ile bu alanlar üzerinde yapı kayıt belgesi alan yapılar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Subaşı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İstanbul'da bu yıl hangi metro hatları açılacak?

Milyonlarca kişinin yaşamını sürdürdüğü mega kent İstanbul'da raylı sistem yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Peki İstanbul'da bu yıl hangi metro hatları açılacak?

Adana Yüreğir'de rezerv yapı alanları imara açıldı!

Adana'nın Yüreğir ilçesine bağlı Koza ve Yeşilbağlar Mahalleleri’nde vatandaşların inşaat yapmasını engelleyen rezerv yapı alanı iptal edilerek 75 hektarlık bölge imara açıldı.

İstanbul'da bu yıl açılacak metro hatları!

Milyonlarca kişinin yaşadığı mega kent İstanbul'da raylı sistem yatırımları hız kesmeden sürüyor. İşte İstanbul'da bu yıl içerisinde açılacak metro hatları...

Ahmet Aras: Bodrum'un yalnızca yüzde 13'ü imara açık!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras imar planlarıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Mevcut imar planlarında Bodrum'un yalnızca yüzde 13'ü imara açık" dedi.

polonezköy imara açılacak mı Haberi

polonezköy imara açılacak mı

İstanbul 9. İdare Mahkemesi, İstanbul'un Anadolu yakasında halen köy olma özelliğini koruyan ve kent hayatından bunalan İstanbulluların kaçış noktalarından biri olan Polonezköy'ün yapılaşmasının önünü açacak imar planlarının oybirliği ile iptaline karar verdi.


Polonezköy Tabiat Parkı ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 22 Kasım 2013 tarihinde plan değişikliğine gitmiş, Mimarlar Odası ve Çevre Mühendisleri Odası yapılan değişikliğin yoğun yapılaşmaya neden olacağı gerekçesiyle konuyu yargıya taşımıştı.


Dava konusu planlar oy birliğiyle iptal edildi 


İstanbul 9. İdare Mahkemesi, Polonezköy 1/1000 ve 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı imar planlarında yapılan plan değişikliğinin yapılaşma yoğunluğunu arttırdığı, bölgenin doğal ve özgün yapısını bozucu nitelikte olduğu kanaatine vardı. 20 Nisan 2016 tarihinde oybirliği ile alınan kararla, dava konusu planların iptaline karar verildi. Mahkeme, 3 bin 500 tutarındaki mahkeme masraflarının...