16 / 05 / 2024

polonya türkiye vize muafiyeti

polonya türkiye vize muafiyeti

Türkiye'den Polonya'ya vize muafiyeti getirildi. Söz konusu karar Resmi Gazete'nin 19 Nisan tarihli mükerrer sayısında yayınlandı.

Türkiye'nin kredi notunu yükseldi, Dr. İbrahim Can'dan paylaşım gecikmedi: Vize almak zor, ev sahibi olmak hayal!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's, Türkiye'nin kredi notunu yükseltti. Finansal Yönetim Danışmanı Dr. İbrahim Can durumun borsaya etkisinin beklendiğini belirterek, önemli detaylara değindi...

3 ülkenin Türkiye'den vize başvurularını durdurduğu iddiası...

Almanya, İspanya ve İtalya randevuların tamamen dolduğunu gerekçe göstererek, Türkiye'den yapılan vize başvurularını mayıs ayı sonuna kadar kapatma kararı aldığı iddia edildiği belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'ndan bankalara Kur Korumalı Mevduat uyarısı! Döviz talebini yükseltti!

Merkez Bankası, Hazine karşı taraflı yani TL cinsi Kur Korumalı Mevduatları (KKM) vadesi geldiğinde dövize çevirip, ertesi gün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) karşı taraflı yani döviz dönüşlü dövize dayalı Kur Korumalı Mevduat (KKM) yapan bankalara uyarıda bulundu.

Türkiye'den Polonya'ya vize muafiyeti! Resmi Gazete'de yayınlandı

Türkiye'den Polonya'ya vize muafiyeti getirildi. Söz konusu karar Resmi Gazete'nin 19 Nisan tarihli mükerrer sayısında yayınlandı.

Polonya, Türk müteahhit firmaları için fırsat sunuyor!

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Tahsin Tunç Üğdül, Polonya-Türkiye ilişkilerinde, ticari iş birliğinin önemli bir rol oynamaya devam edeceği belirtti. 

Türkiye'den konut alan yabancıya vatandaşlık hakkı verilmeli!

"Türkiye'den konut alan yabancıya vatandaşlık verilsin" diyen Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Adam Türkiye'ye geliyor. 3-5 milyon dolarlık konut alıyor, biz 1 yıl vize veriyoruz. Böyle bir şey olmamalı" dedi.

Türkiye 3. büyük AVM pazarı oldu!

Cushman & Wakefield'ın hazırladığı rapora göre, Rusya 17,7 milyon metrekare ile Avrupa'nın en büyük alışveriş merkezi pazarı olurken, Rusya'yı Polonya ve 8,3 milyon metrekare ile Türkiye takip etti.

Türkiye, AVM pazarında üçüncü sırada!

Cushman & Wakefield’ın hazırladığı rapora göre, Rusya şu anda 17.7 milyon metrekare ile Avrupa’nın en büyük alışveriş merkezi pazarı olurken, Rusya’yı 9.2 milyon metrekare ile Polonya ve 8.3 milyon metrekare ile Türkiye takip ediyor.

Türkiye AVM pazarında üçüncü sırada!

Cushman & Wakefield’ın hazırladığı rapora göre, Rusya şu anda 17.7 milyon metrekare ile Avrupa’nın en büyük AVM pazarı olurken, Rusya’yı 9.2 milyon metrekare ile Polonya ve 8.3 milyon metrekare ile Türkiye takip ediyor.

Karadağ kapılarını Türkiye'den gelen turistlere açıyor!

İstanbul'dan uçakla sadece bir saat 15 dakika uzaklıktaki Karadağ kapılarını Türkiye'den gelen turistlere açıyor. Türk vatandaşlarından vize istenmeyen ülkede; güneş, kumsal, deniz, doğa, eğlence ve tarihin keyfini bir arada yaşayabilirsiniz

Polonyalı yatırımcı firmalar 24 Mart'ta Türkiye'ye gelecek!

Polonya ile Türkiye arasındaki ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi çerçevesinde Polonya’dan 150 yatırımcı geliyor. 24 Mart’ta Türkiye’ye gelecek heyet Ankara, İstanbul ve İzmir’de düzenlenecek iş forumlarına katılacak.

Başaran Ulusoy: Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil!

AB ülkelerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize uygulamasını sürdürmesini eleştiren TÜRSAB Başkanı Ulusoy, "Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil, kimsenin vize koymaya hakkı yok" dedi

Başaran Ulusoy: Türkiye'ye kimsenin vize koymaya hakkı yok!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy: "Türkiye'ye kimsenin vize koymaya hakkı yok. Türkiye artık vize konulacak bir ülke değil. Benim ülkem bir gün bize vize koyanlara elbette vize koyacak"

polonya türkiye vize muafiyeti Haberi

polonya türkiye vize muafiyeti

Türkiye'ye tursitik amaçla ziyaret etmek isteyen Polonya vatandaşları bundan böyle vize almadan seyahat edebilecek. Söz konusu vize muafiyeti kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.Polonya Cumhuriyeti'nin kimlik kartı hamili vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

6 AYDA BİR 90 GÜN İKAMET SÜRELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre, Polonya Cumhuriyeti'nin kimlik kartı hamili vatandaşlarının Türkiye'ye yapacakları her 180 gün içinde azami 90 gün ikamet süreli turistik amaçlı seyahatlerinde ve transit geçişlerinde vize muafiyeti sağlanacak.

Söz konusu karar, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 18'inci maddesi gereğince...