02 / 06 / 2024

Portakal Hafız Efendi Konağı

Portakal Hafız Efendi Konağı

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, mayısta çıkan yangında zarar gören tarihi konağın restorasyonu için 2 milyon 779 bin 889 lira ödenek ayrıldığı belirtilerek, restorasyon ihalesinin gelecek ay gerçekleştirileceği bildirildi.

Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek!

Türkiye'nin köklü lezzetlerini ve geleneksel tatlarını dünyaya tanıtan Hafız Mustafa, Eskişehir’de okul ve kongre merkezi inşa edecek.

Kumtel Digital Fastfryer 5,5 L Haf-02 airfryer kaç TL? En uygun nerede satılıyor?

Kumtel, son dönemlerin en moda küçük ev aletlerinden airfyer (yağsız fritöz) konusunda sevindirecek bir adım attı. Digital Fastfryer 5,5 L Haf-02 airfryer’ı üreterek görücüye çıkaran Kumtel, ürünü farklı online alışveriş siteleri üzerinden oldukça uygun fiyatla satışa çıkardı.

Asgari ücrete ek zam sonrası gelecek yeni zammı Fatih Portakal açıkladı! Rakamı duyanların ağzı açık kalacak

Asgari ücrete 1 Temmuz'da gelen yüzde 30 zam miktarı çalışanın cebine girmeden ürünlere gelen zamla anında erimeye başladı. Zam furyasına ilk yumurtayla başlandı. İkinci rekor zammın neye geleceğini Faith Portakal açıkladı. Duyanların ağzı açık kalacak!

OPPO Reno7 Z 5G piyasaya sürüldü! İşte özellikleri…

Türkiye’ye de yakın zamanda gelmesi beklenen OPPO Reno7 Z 5G Tayland'da piyasaya sürüldü. Şubat ayında düzenlenen bir etkinlikle tanıtılan OPPO Reno7 Z 5G modelinde 128 GB hafıza bulunuyor…

İzmit Kızılay İş Merkezi'nde yıkım başladı!

İzmit Belediyesi tarafından İstiklal Caddesi Hafız Şerif Sokak'ta bulunan Kızılay İş Merkezi'nde yıkım çalışmalarına başlandı.

Evco İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Evco İnşaat Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fıras Yahia M. Al-Khazrajı ve Hafız Salih  tarafından kuruldu.

Hafız Mustafa Dubai'de mağaza açtı!

1864 yılından beri Türk-Osmanlı tatlarını İstanbullularla buluşturan Türkiye’nin ilk şekerleme markaları arasında yer alan Hafız Mustafa, 5 milyon dolarlık yatırımla Dubai’de mağaza açtı.

İzmit'teki o otopark devredildi!

İzmit Belediyesi Encümeni toplandı. Encümene İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Cem Güler öncülük etti. Karabaş Mahallesi Hafız Selim Efendi Sokak 1044 Ada 111 nolu parseldeki otopark encümen onayıyla devredildi…

Hafız Mustafa Dubai'de şube açacak!

Hafız Mustafa’nın Yönetim Kurulu Üyesi Eren Ongurlar ilk hedef olarak Dubai'de bir şube açacaklarını ve Çikolat Cemil isimli ikinci markalarını piyasaya süreceklerini açıkladı.

G5 Real Estate Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

G5 Real Estate Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdul Hafız Hamandı, Bassam Afıfı,  Hassan Bubtaına,  Majd Jamal Nasuli ve Mohamad Tarek Afıfı ortaklığında kuruldu. 

Hy Internatıonal Turizm Limited Şirketi kuruldu!

Hy Internatıonal Turizm Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Hafız Yasır    Naseem tarafından kuruldu. 

İsrail Osmanlı'nın Hicaz Demir Yolu fikrini çaldı!

Suriyeli araştırmacı Semir Hafız, "İsrail, 100 yılı aşkın geçmişe sahip İslami bir proje olan Hicaz Demir Yolu fikrini çaldı. Bu, çok kötü niyetli bir girişim ve arkasında birçok komplo var" dedi...

Bursa Selami Efendi Tekkesi gün yüzüne çıktı!

Çalışmalarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, 17’nci yüzyılda Yeşil Mahallesi’nde 3000 metrekare bahçe içine kurulan  Selami Efendi Tekkesi, ilk günkü orijinal haliyle kente kazandırdı.

Portakal Hafız Efendi Konağı Haberi

Portakal Hafız Efendi Konağı

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde çıkan yangında hasar gören 1,5 asırlık Portakal Hafız Efendi Konağı, restore edilecek.


Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, mayısta çıkan yangında zarar gören tarihi konağın restorasyonu için 2 milyon 779 bin 889 lira ödenek ayrıldığı belirtilerek, restorasyon ihalesinin gelecek ay gerçekleştirileceği bildirildi.


 Konağın tarihi dokusu ve ince mimarisi korunarak onarılacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"İzmit ilçesinde 9 Mayıs'taki yangında büyük hasar gören Portakal Hafız Efendi Konağı, Osmanlı Mebuslar Meclisine İzmit mebusu olarak katılan Portakal Hafız lakaplı Hafız Rüştü Efendi'ye ait. 1922 yılında Fransız Gazeteci Cloude Farrare ile görüşmek üzere İzmit'e gelen Mustafa Kemal Atatürk ve Kazım Karabekir Paşa'nın, 19. yüzyıl sonlarında yaptırılan bu konakta kaldığı biliniyor."


Açıklamada görüşlerine yer verilen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, projede ihale...