05 / 05 / 2024

prefabrik sektörü Konut projeleri teşviki

prefabrik sektörü Konut projeleri teşviki

Uzmanlar, prefabrik yapı malzemelerinin kısa vadede konut ya da çok katlı betonarme yapılarda kullanılmasının teşvikiyle sektörün iş hacmini artıracağı öngörüsünde bulunuyor.

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Yeni konut inşaatlarındaki keskin düşüşle dikkat çeken Alman inşaat sektörü, konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırıyor. 

İnşaat sektöründe zam endişesi: Yapı sektörü konut üretemeyecek duruma geldi!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen yapı maliyetini doğrudan etkileyen beton ve çimentoya son yapılan yüzde 25’lik zamdan sonra yapı sektörü konut üretemeyecek duruma geldi...

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Tasarruf finansman sektörü konut satışlarında ‘baraj’ engeline takılıyor!

Yaklaşık 2 yıl önce BDDK denetimine giren tasarruf finansman sektörü konut satışlarının yüzde 15’ini finanse ediyor. Sistemde en fazla 1 milyon liralık tasarruf imkanının verildiğini belirten sektör yetkilileri, bu rakamın güncellenerek 10 milyon liraya çıkarılmasını talep ediyor.

İnşaat sektörü, konut projelerinde iade hakkı süresinin kısaltılmasını istiyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat sektörü, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'da bulunan ve ön ödemeli konut projelerinde 24 aya ulaşan iade süresinin 3 aya inmesini istiyor.

İnşaat sektörü konut kredisi faiz indiriminden memnun!

Merkez Bankası faiz kararları sonrasında kamu bankaları konut kredisi faizlerinde indirim yaptı. İnşaat sektörü alınan bu faiz indirim kararından oldukça memnun. 

İnşaat sektörü konut açığı için destek bekliyor!

Konutta talep ciddi oranda artmasına rağmen emtia fiyatları ve faiz oranları nedeniyle konut üretiminde hareketlilik durdu. Sektör temsilcileri konut açığı olacağını belirterek destek talep ediyor.

Cevat Öncü: İnşaat sektörü, konut faizlerinin artmasıyla durdu!

İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şube Başkanı Cevat Öncü: "İnşaat sektörü, konut ve genel faizlerinin yükselmesi nedeniyle tıkanma noktasına geldi. Bu krizin uzun olacağını düşünüyoruz" dedi.

Türkiye, prefabrik sektöründe önemli bir oyuncu!

Prefabrik Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Mustafa Tolunay yaptığı açıklamada, "Türkiye, prefabrik sektöründe dünyada son derece önemli bir oyuncu olmuştur" dedi.

Tamer Son: İnşaat sektörünün önü açılmalı!

Çukurova Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Son, inşaat sektörü, konut sektörü ve çarpık yapılaşmayla ilgili görüşlerini paylaştı. Son, “Deprem ülkesi Türkiye’de inşaat sektörünün bekleme lüksü yok” diye konuştu.

Konut sektöründe tarihi zirve!

Ekonominin lokomotif sektörü konut sektörü Mart ayında rekora imza attı. TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya ve KONUTDER Başkanı ve SUR Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas konut satışlarıyla ilgili görüşlerini aktardı.

Bankacılık sektörü, konut kredilerinde yüzde 12 artış bekliyor!

Bankacılık sektörü 2016’da ekonomiye 267 milyar liralık kaynak yarattı. Bankacılık sektörünün bu yıl da kredi hacminde yüzde 15 büyümesi bekleniyor. Garanti Bankası, konut kredilerinde yüzde 12 artış olabileceğini kaydetti.

Bankacılık sektörü konut kredisi faizlerinde üzerine düşeni yapıyor!

HSBC Türkiye Genel Müdürü Selim Kervancı, "Bankacılık sektörü bence üzerine düşeni yapıyor. En son geçtiğimiz bir iki hafta içerisinde özellikle konut kredilerinde yapılan faiz indirimleri bence bunun güzel bir örneği." dedi.

prefabrik sektörü Konut projeleri teşviki Haberi

prefabrik sektörü Konut projeleri teşviki

İnşaat sektörünün gelişmesiyle büyüme hızına ivme katan Türkiye prefabrik sektörü, kamu inşaatlarının azalması, kurlardaki dalgalanmanın oluşturduğu tedirginlik ve seçim sonrası belirsizlikler nedeniyle bu yıl hız kesti. 2014'te bir önceki yıla göre üretimini yüzde 42 artıran sektör, bu yılın ilk çeyreğinde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre üretimini yüzde 21 düşürdü. Prefabrikasyonun halen kayda değer ölçüde sanayi yapısı üretimine bağlı bir sektör olduğuna dikkat çeken uzmanlar, prefabrik yapı malzemelerinin kısa vadede konut ya da çok katlı betonarme yapılarda da kullanılmasının teşvikiyle sektörün iş hacmini artıracağı öngörüsünde bulunuyor. Ayrıca, sektörün gelişiminin sürmesi için kamu yatırımlarından daha fazla pay alması gerektiği vurgulanıyor.


Sanayi yapılarının yanı sıra köprülerden viyadüklere stadyumlardan alışveriş merkezi yapımına kadar birçok kamu faaliyeti ve özel sektör projeleriyle gelişimini sürdüren...