05 / 05 / 2024

Prof. Högg

Prof. Högg

1956 yılında İstanbul Belediyesi tarafından Prof. Högg İstanbul'a davet edilmiş. İstanbul'un imarı için çok zamana ihtiyaç olduğunu söyleyen şehircilik uzmanı Prof. Högg, Mimar Prost'un hazırladığı projelerden bazılarını da tasvip etmiş.

Kira bedellerindeki hızlı yükselişin sorumlusu tuhaf para politikası mı? Vatandaşlar ne diyor? 

Ev sahipleri ile kiracılar arasında kira zammı tartışmaları sürerken, kira bedellerindeki artışlar ile ilgili yorumlar da gelmeye devam ediyor. TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara, kiralardaki hızlı artış ile ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. İşte o paylaşım...

Antalya'da depremle ilgili hızlı çalışma yapılmalı: Deniz fayları ve binaların risk durumları bilinmiyor!

Prof. Dr. İbrahim Atmaca, Antalya’nın ulaşım, göç, deprem ve kentsel dönüşüm gibi önemli konularına ilişkin konuştu ve deprem için hızlı bir çalışma yapılarak veri toplanması gerektiğini söyledi. 

Megakent İstanbul'a son dakika deprem uyarısı: Hızlanan fay deprem riskini artırıyor! 

Prof. Dr. Osman Bektaş, megakent İstanbul'a son dakika deprem uyarısında bulundu. Beltaş, hızlanan fay hareketini işaret ederek, deprem tehlikesinin arttığını dile getirdi. 

Prof. Dr. Naci Görür üstüne basa basa uyardı! İstanbul'da 100 bin binada insanlar ölümü bekliyor

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da 100 bin binada insanların ölümü beklediğini belirterek, hızlı şekilde o insanlar için çözüm yolları aranması konusunda üstüne basa basa uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Gemlik Körfezi'ndeki 3.5'lik deprem bir haberci! Marmara'da hazırlıklar hızlanmalı! 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Cuma günü Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Peki bu deprem büyük İstanbul depreminin habercisi mi? İşte o açıklamalar...

Prof. Dr. Uzunoğlu’ndan ‘acı reçete’: ‘Seçim sonucu ne olursa olsun...’

Trakya Üniversitesi Öğretim Üyesi iktisatçı yazar Prof. Sadi Uzunoğlu, seçim sonrası ‘acı reçetenin’ beklediğini söyleyerek, “Hükümet değişmese de yeni bir ekonomi yönetimi iktidara gelse de mevcut ekonomi politikası sürdürülemez” dedi.

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk: Marmara denizi 7.2 ile 7.6 arasında büyüklükte kırılacak! İstanbul depreminin zamanı geldi! 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Marmara denizi 7.2 ile 7.6 arasında büyüklükte kırılacak! İstanbul depreminin zamanı geldi! 

Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik asgari ücret için rakam verdi!

Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik, asgari ücrete yapılması beklenen zammı yorumladı ve AK Parti hükümetine eleştiri yöneltti.

Kentsel dönüşüm yasal adımlarla hızlandırılmalı!

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Şeker, kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şeker, kentsel dönüşümün yasal adımlarla hızlandırılması gerektiğine dikkat çekti.

Hüseyin Altaş: AVM’lerin kapalı kaldığı dönemde kira alınmaması Avrupa’da ilk!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, "7. Perakende Teknolojileri Konferansı”nın ilk webinarında yaptığı konuşmada AVM’lerin kapalı kaldığı dönemde perakendeciden kira alınmamasının Avrupa'da ilk olduğunu söyledi.

Ekrem İmamoğlu: Kenti hırpalamadan olası afete hazırlamak zorundayız!

İBB, Prof. Dr. Miktat Kadıoğlu’nun koordinatörlüğünde İstanbul Deprem Konseyi’ni kurdu. Toplantıda konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Kenti hırpalamadan olası afete hazırlamak zorundayız" dedi.

Hüseyin Altaş: BMD üyeleri markalar kira anlaşmazlığı sebebiyle mağazaları açmayabilir!

AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) üyelerinden kira pazarlığı sebebiyle mağazalarını açmak istemeyenler olabileceğini söyledi...

Hüseyin Altaş: ‘Aman kapatın’ diyen AVM çalışanları, şimdi ‘Açılın, işimiz olsun’ diyor!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş en çok AVM çalışanlarının işbaşı yapmak istediklerini dile getirerek, “İlk başta onlar 'Aman kapatın' diyorlardı. Şimdi de 'Açılsın, işimiz olsun' denilmeye başlandı" dedi.

Prof. Högg Haberi

Prof. Högg

İstanbul'un imarı için çok zamana ihtiyaç var.


Yeni gelen şehircilik mütehassısı raporunu ancak 25 gün sonra verecek.


 İstanbul Belediyesi tarafından şehrimize davet edilen Alman şehircilik mütehassıslarından Prof. Högg, dün yanında Belediye İmar Müşaviri ve diğer bazı elemanlar olduğu halde Boğaziçi'nde tetkiklerde bulunmuştur. Öğleden sonra da Belediye'ye gelmiş, şehrin muhtelif planları üzerinde çalışmış ve ilgililerden izahat almıştır.

 Prof. Högg, bu arada kendisiyle görüşen bir muhabirimize, şimdiye kadar yaptığı çalışmalar hakkında edindiği intibaları anlatmış ve demiştir ki: 


 ''- İstanbul'un yabancısı değilim. Bundan evvel de İstanbul'a gelmiş ve bu güzel şehri yakından görmek fırsatını bulmuş bir mimarım. Şimdilik vaktiyle yapılan planları ve bu planların tatbik edilmiş kısımlarını etüd ediyorum. 25 gün sonra bu çalışmalarım hakkında bir rapor hazırlayacağım. Şunu da hemen ilave edeyim ki, İstanbul artık...