06 / 05 / 2024

Projeye aykırı değişiklik

Projeye aykırı değişiklik

Tamer Heper, bir yazlık bölgede dubleks binam var. Sitedeki diğer binalar da dubleks ama bir kısmı üst kattaki terası kapattı ama bizlerin de manzarasını yok etti. Bunlara müdahale edebilir miyiz? sorusunu yanıtladı...

Lüks çadır tesisleri yönetmeliğinde değişiklik! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Lüks çadır tesisleri yönetmeliğinde değişiklik yapıldı. İşte Resmi Gazete'de yayımlanan değişiklikler ile ilgili detaylar...

O ildeki mimarlardan uyarı! ‘Projeye aykırı yapılara izin vermeyin’

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası Denizli Şubesi, Denizli’de son zamanlarda artan projeye aykırı imalat ve kaçak kat yapımlarına dikkat çekerek, ruhsat projelerini kamu yararı lehine kontrol etmeye hazır olduklarını ifade etti.

Mirasçılar dikkat! Miras konusunda çığır açacak değişiklik yapıldı!

Çiftçi Kayıt Sisteminde “intikali gerçekleşmemiz yani henüz mirasçılara paylaşılmamış tarım arazileri” ile ilgili çığır açacak bir değişiklik yapıldı. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Mine Ataman ise bugünkü köşesinde bu değişikliği ilişkin bir yazı kaleme aldı. İşte detaylar...

Hyundai Bayon’un mayıs ayı fiyatlarında büyük değişiklik! Hyundai Bayon’a hatırı sayılır bir zam yapıldı!

Hyundai Bayon'un 2023 yılı mayıs ayı fiyatlarında büyük bir değişiklik yaşandı. Hyundai Bayon'un yeni fiyatına hatırı sayılır bir zam yapılırken, yeni fiyatları görenler gözlerine inanamadı. İşte 10 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar, bugünkü 32128 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Deprem felaketinden sonra yeni değişiklik: Sismik izolatör ve kauçuktan taşıyıcı kolon üretimi için teşvik arttı!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31739 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Dair Yönetmelik bugünkü 31712 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinde Değişiklik!

Asansör Periyodik Kontrol Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31699 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik 2021!

Gayrimenkul Yatırım Fonlarına İlişkin Esaslar Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31676 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31658 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik!

Hazine Taşınmazlarının Tersane, Tekne İmal ve Çekek Yeri Yatırımlarına Tahsisine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31640 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31559 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Projeye aykırı değişiklik Haberi

Projeye aykırı değişiklik

Bir yazlık bölgede dubleks binam var. Sitedeki diğer binalar da dubleks ama bir kısmı üst kattaki terası kapattı ama bizlerin de manzarasını yok etti. Bunlara müdahale edebilir miyiz? Bazı kat malikleri bunlar hakkında toplantıda karar almak gerekir diyor, bazıları yöneticinin dava açması gerekir diyor. Hangisi doğru? 



Kat Mülkiyeti Kanununa tabi bina veya sitelerde projeye aykırı ilave ve değişiklik yapılamaz. Bundan, kat mülkiyetine tabi olmayan yerlerde yapılabilir anlamı çıkarılmasın. Onlarda da yapılamaz ama statü farklıdır. Ben önce kat mülkiyetine tabi yerlerden söz edeyim. Kat mülkiyetine tabi bina veya sitelerde projeye aykın yapılan ilave ve değişikliklere müdahale mümkündür. Bunun için mahkemede dava açılarak eski hale getirilmesi talep olunur, mahkemece bilirkişi incelemesi yaptırılır, projeye aykırılık tespit olunursa eski hale getirilmesi karan verilir. 


Bu konuda...