19 / 05 / 2024

RA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan

RA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan

Mustafa Baygan, içinde bulunduğumuz mevcut durumda geçici düşüşleri normal karşılamak gerektiğini belirterek “Gayrimenkul hiçbir zaman durmaz, sıkıntılı dönemlerde bile en doğru yatırım gayrimenkul yatırımıdır” dedi.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi 400 baz puanın altına geriledi!

Yeni ekonomi yönetiminin fiyat istikrarını sağlamaya yönelik adımları kademeli olarak uygulamaya girerken, jeopolitik risklere rağmen Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 400 baz puanın altına düştü.

Esas Gayrimenkul 2023 Türkiye’nin en İyi işverenleri listesinde yerini aldı!

Türkiye’nin önde gelen gayrimenkul yatırım şirketlerinden Esas Gayrimenkul,“Türkiye’nin En İyi İşverenleri Listesi”nde 100-249 çalışanı olan şirket kategorisinde 4. sırada yer aldı.

Doğalgaz fiyatı yüzde 90 düşmesine rağmen Türkiye'de hala indirim yok! 

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri azalırken, Avrupa’da gaz fiyatları yüzde 90 geriledi. Ancak Enerji Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamasına rağmen Türkiye’de doğalgaz fiyatları gerilemeyerek sabit kaldı. Peki neden?

Türkiye’de araba satışları patladı! En fazla hangi tip araç satıldı?

Fiyatların alabildiğine artmasına rağmen, Türkiye’de geçtiğimiz yıl otomobil satışlarında patlama yaşandı. Peki bunun nedeni ne ve 2022’de en fazla hangi araç satıldı?

Yabancı yatırımcıların gayrimenkulde ilk tercihi Türkiye!

Yabancı yatırımcılar koronavirüs salgınına rağmen Türkiye'den konut almaya devam etti. Trend Turnkey şirketinin Kurucu ve Yöneticisi Murat Sarıkaya, yabancıların en çok İstanbul ve İzmir'den ev aldığını söyledi.

Avrupalılar pandemiye rağmen Türkiye'den ev aldı!

Inhouse Global Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Ergüven, Avrupalıların Türkiye'ye yaptığı konut yatırımının pandemi sürecinde yükseldiğini açıkladı.

Esas Gayrimenkul dijital dönüşümünü Microsoft Türkiye ile hızlandırıyor!

Esas Gayrimenkul, Türkiye’de ve dünyada büyüyen operasyonlarını etkili bir biçimde yönetmek için uçtan uca yeni bir dijital dönüşüm hareketi başlattı.

Türkiye'ye yatırım yapan yabancı yatırımcıların yüzde 93'ü gayrimenkulü elinde tutuyor!

Gayrimenkul Yurt Dışı Tanıtım Derneği (GİGDER), yabancı yatırımcıların eğilim ve beklentilerini ölçümlemek için yeni bir saha araştırması yaptı. Çalışmada yabancıların uluslararası piyasalarda yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye gayrimenkul piyasasına güvendiği belirlendi.

Ruslar 2020'de Türkiye'den 60.8 milyon dolarlık gayrimenkul aldı!

Rusya vatandaşlarının Türkiye’deki konutlara olan ilgisi Kovid-19'a rağmen geçen sene de arttı. Turk.Estate sitesinin verilerine göre, Ruslar 2020’nin ikinci yarısında Türkiye’den 4,6 milyar ruble (60,8 milyon dolar) değerinde gayrimenkul satın aldı.  

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi: Türkiye, çok cazip gayrimenkul pazarına sahip!

EBRD Gayrimenkul ve Turizm Ekibi Direktör Yardımcısı Stepanova, "Türkiye, gayrimenkul alanında yabancı yatırımcı açısından son derece cazip bir pazara sahip ve Kovid-19 salgınına rağmen bu cazibesini korumaya devam ediyor." diye konuştu.

Mekan Gayrimenkul Türkiye genelinde temsilcilik açıyor!

Mekan Gayrimenkul, uzun yıllar ardından emlak piyasasında edindiği tecrübeyi bayilerle paylaşıyor. Mekan Gayrimenkul Türkiye genelinde temsilcilik açıyor.

Radisson Hotel Group Türkiye'de 5 yılda 50 otele ulaşacak!

Yılmaz Yıldırımlar, dünyanın en büyük otelcilik zincirlerinden birinde çok büyük bir bölge ondan soruluyor. Koronavirüs problemine rağmen Türkiye için hedefleri çok büyük. "Türkiye'de neden beş yıl içinde 50 otelimiz, 10 bin odamız olmasın?" diyor...

2018'de Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 arttı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "2018'de dünya genelinde doğrudan yatırımlar yüzde 13 azalmasına rağmen Türkiye'ye gelen yatırımlar yüzde 12,6 artmıştır." ifadesini kullandı.

RA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan Haberi

RA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan

TÜİK’in konut satış istatistiklerini değerlendiren ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, içinde bulunduğumuz mevcut durumda geçici düşüşleri normal karşılamak gerektiğini belirterek “Gayrimenkul hiçbir zaman durmaz, sıkıntılı dönemlerde bile en doğru yatırım gayrimenkul yatırımıdır” dedi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı Temmuz ayı konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satışları temmuz ayında geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yükseliş gerçekleştirse de 2015 yılı Haziran ayına göre önemli bir düşüş yaşadı. Haziranda 110 bin 657 adet konut satılan Türkiye’de temmuz ayında 96 bin 589 konut satıldı. Bu rakam, beş ayın en düşük satış adedi olarak kayıtlara geçti. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında ise 85 bin 101 adet konut satılmıştı. Konuyu değerlendiren ERA Gayrimenkul Türkiye Koordinatörü Mustafa Baygan, yatırımcıların yaz aylarında beklemeye geçtiklerine dikkat çekerek, ülkenin...