08 / 07 / 2024

ramazan ayında avm açılış saatleri

ramazan ayında avm açılış saatleri

AVM’lerin Ramazan nedeniyle 11.00’de açılıp, gece 23.00’te kapanması öngörülüyor. Bazı marka sahipleri cumartesi günleri ise AVM’lerin gece 24.00’te kapanmasını, pazar günü ise öğlen 12.00’de açılmasını istiyor...

Bayram festivali Anpa Gross'tan! Çılgın kampanya.. Ramazan Bayramı'nda Ayçiçek Yağı 114,90 TL'ye düştü

Medyada devamlı olarak indirim ve kampanyaları ile gündeme gelen Anpa Gross, Ramazan Bayramı'nda da  çılgın indirimlerine devam etti 14-23 Nisan arası uygulanacak indirime ilgi yoğun oldu.

Ramazan ayında 39 ürünün 30’una zam geldi!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği verilerine göre, Ramazan ayı sonunda market fiyatlarında 39 ürünün 30'unun fiyatı artarken, üreticide 31 üründen 14'ünde fiyat artışı meydana geldi. Markette en fazla fiyat artışı kuru soğanda meydana gelirken, üreticide en fazla fiyat artışı patateste yaşandı.

Çarşı pazarda fiyatlar el yakıyor! İşte mart ayında fiyatları en çok artan ve ucuzlayan ürünler!

Hayat pahalılığı vatandaşları canından bezdirdi. Ramazan ayında bazı marketler temel gıda ürünlerinde ve ette fiyatları sabit tuttuklarını açıklasalar da her gün değişen etiketler tam tersini söylüyor. İşte, geçen ay fiyatları en fazla artan ve ucuzlayan ürünlerin listesi...

Pirinç, nohut, fasulye, mercimek, ayçiçek yağı, salça, zeytin ve daha 900 ürün! Ramazan ayında fiyatlar sabit kalacak

Enflasyonun yüksekten seyretmesi sebebiyle marketler fiyat sabitlemeye gitmişti. Ramazan ayı dolayısı ile Tarım Kredi Kooperatifleri marketleri de temel gıda ve temizlik ürünlerinde fiyatları sabitledi. 

Ülke tarihinin en pahalı Ramazan ayı! Fiyatlardaki yıllık değişim herkesin ağzını açık bıraktı!

Gıda fiyatlarının 2023’ün ilk üç ayında yüzde 19,5 oranında, son bir senede de yüzde 111,9 oranında arttığı ülke tarihinin en pahalı gıda fiyatlarıyla Ramazan ayını karşıladı.

Et ve Süt Kurumu'nun Ramazan ayı fiyatları kesinleşti! İşte fiyatlar!

Et ve Süt Kurumu'nun (ESK) Ramazan ayı fiyatları belli oldu. ESK Genel Müdürü Mustafa Kayhan, "MAP (modifiye atmosfer paketleme) ambalajlı birer kg’lik kıyma ve kuşbaşı vereceğiz. Kıymanın kilogramı 140 lira, kuşbaşının kilogramı da 150 TL’den market raflarında satılacak" dedi.

Kırmızı et fiyatlarında son durum ne? Ramazan’da zam gelecek mi?

Kırmızı et fiyatlarının her geçen gün daha da zamlanmasının ardından bu fiyatlardan şikayetçi olan vatandaş. Ramazan ayında da bu fiyatlarda zam yaşanacak mı merak etmeye başladılar. Peki Ramazan ayında kırmızı et fiyatlarına zam gelecek mi?

AVM Perakende Ciro Endeksi Ekim ayında yüzde 131,2 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, alışveriş merkezlerinde kiralanabilir metrekare başına düşen cirolar bu yılın Ekim ayında İstanbul’da 6 bin 594 TL, Anadolu’da 3 bin 845 TL şeklinde gerçekleşti.

AVM Perakende Ciro Endeksi ağustos ayında yüzde 133,4 yükseldi!

AVM'lerde kiralanabilir alan başına düşen cirolar, ağustos ayında İstanbul'da 5 bin 719 lira, Anadolu'da ise 3 bin 559 lira olarak gerçekleşti. İşte detaylar…

AVM Perakende Ciro Endeksi Temmuz ayında yüzde 80,5 arttı!

Resmi olarak açıklanan verilere göre, AVM Perakende Ciro Endeksi, Temmuz ayında, geçen senenin aynı ayına göre yüzde 80,5 arttı!

Dikkat! Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağı var mı?

Ramazan Ayı'nın başlamasına sayılı günler kala herkes Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma yasağının olup olmadığını merak ediyor...

Bakan Koca soruları cevapladı! Ramazan ayında sokağa çıkma yasağı var mı?

Koronavirüs salgını nedeniyle çeşitli alanlarda tedbirler uygulanmaya devam ediyor. Sokağa çıkma yasağının Ramazan ayında olup olmayacağı, kafelerin çalışma durumu ve tam kapanma gelip gelmeyeceği merak ediliyor...

AVM Ciro Endeksi Ocak ayında yüzde 13,7 azaldı!

AVM perakende ciro endeksi, 2021 Ocak ayında bir önceki aya göre, enflasyondan arındırılmadan hesaplandığında yüzde 13,7 azalarak 214 puana geriledi. 

ramazan ayında avm açılış saatleri Haberi

ramazan ayında avm açılış saatleri

Perakende sektörü alışveriş merkezlerinde açılış-kapanış saatlerini değiştirmeyi tartışıyor. Birleşmiş Markalar Derneği konuyla ilgili markaların görüşlerini alırken, AVM’lerin Ramazan nedeniyle 11.00’de açılıp, gece 23.00’te kapanması öngörülüyor. Bazı marka sahipleri cumartesi günleri ise AVM’lerin gece 24.00’te kapanmasını, pazar günü ise öğlen 12.00’de açılmasını istiyor.


Sahur önerisi

Sektörde bu uygulamanın sadece Ramazan değil tüm yaz sezonu için geçerli olmasını talep edenler de var. Twigy’nin sahibi Sinan Öncel, konuyla ilgili olarak mağazaların Ramazan’da sahura kadar dahi açık kalabileceğini söylerken, Avva’nın sahibi Volkan Atik, “Bazı arap ülkelerinde Ramazan süresince AVM’lerin gece yarısı 03.00’lere kadar açık kaldığını biliyoruz. Bizde 23’e kadar açık kalacak olması elbette olumlu” diyor.

NG Style Yönetim Kurulu Başkanı Nazlı Aldıkaçtı Gürer ise, “Saat düzenlemesi yapılırsa çok güzel olur. Kapanış saati 24.00’ye bile çekilebilir” diye...