25 / 07 / 2024

rant vergisi çözülecekmi

rant vergisi çözülecekmi

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun gayrimenkul sektörüne yönelik olarak açıkladığı değer artışı kaynaklı rant vergisini gayrimenkul sektörü doğru bir uygulama olarak yorumladı. Sektörde sorunsuz ve istenilen projelerin hayat bulacağı dile getirildi.

Erhan Usta'dan flaş öneri: Rant vergisi mutlaka çıkarılmalı!

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Meclis'te yaptığı açıklamasında önemli bir öneriyi gündeme getirdi. İşte Erhan Usta'nın o açıklaması...

Ferdi Zeyrek, 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız'!

CHP Manisa İl Başkanı Ferdi Zeyrek, Manisa'daki kentsel dönüşüm projesine ilişkin konuştu. Zeyrek, kentsel dönüşüme karşı olmadıklarını, Türkiye genelinde güzel örnekler olduğunu söyledi. Ancak 'Kentsel dönüşümde rantın oluşmasına kesinlikle karşıyız diye de belirtti.

Ev sahipleri 'Boş Ev Vergisi'ne de çözüm buldu! Yeni trend eşyalı kiralık daire!

Son günlerde gündemden düşmeyen "Boş ev vergisi" konusunda yeni gelişmeler yaşandı. Ev sahipleri henüz şartları bile belli olmadan boş ev vergisine yakalanmamanın yolunu eşyalı kiralık dairede buldu. İşte detaylar...

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Kanal İstanbul'da son dakika! Rant vergisi alınacak iddiası!

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek olan Yenişehir'den 6-7 milyar dolar rant vergisinin alınmasının öngörüldüğü gündeme geldi. CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nadir Ataman, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yüksek kiralara boş ev vergisi çözümü!

Özellikle İstanbul'da baş gösteren konut krizi gün geçtikçe büyüyor. İstanbul'da 1.8 milyon ev boş. Sektörün önemli isimleri boş evlere vergi getirerek konut krizine çözüm sunulacağını dile getiriyor.

Murat Kurum: Hiçbir projeye rant gözüyle bakmayacağız!

Bakan Murat Kurum, "Hiçbir zaman bakmadığımız gibi bundan sonra da hiçbir projeye rant gözüyle bakmayacağız. İnsanımızın sosyal kültürel yaşamını yukarıya çıkaracak projeleri hep birlikte yapıyor olacağız" dedi.

İmarda yeni rant vergisi tartışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İmar Yasası’nda değişiklik öngören yasa taslağı tartışma yarattı. AK Parti Kocaeli Milletvekili ve İmar Komisyonu Üyesi İlyas Şeker, "Kamunun aldığı harç çok azdı şimdi gerçek değer artışını alacak" dedi...

10 soruda imarda yeni rant vergisi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı taslakta yer alan rant vergisi tekrar gündeme geldi. Peki, arsada meydana gelen değer artışı için vergi ne kadar, nasıl ne zaman ödenecek? İşte 10 soruda imarda yeni rant vergisi...

İmar Kanunu'nda kritik değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 4 yıl önce hazırladığı ‘şehirlerde rant vergisi’ planı tekrar gündeme geldi. Taslağa göre, imar planında yapılan değişikliklerde arsada değer artışı olursa fark devlete ödenecek.

Düz Oranlı Katma Değer Vergisi Sistemi dönemi!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, KDV düzenlemesi hakkında işletmeler için önemli açıklamalarda bulundu. Ağbal, Düz Oranlı Katma Değer Vergisi Sistemi döneminin başlayacağını söyledi.

Parsel bazlı imar tadilatına son verilecek!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, uzun süredir gündemde olan rant vergisi ile ilgili yeni bir değerlendirmede bulundu.

Rant vergisi oranları 2017!

Kentle ilgili, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan vergi rant vergisi oluyor. Rant vergisi Belediyeler Yasa Taslağında yer alıyor..

rant vergisi çözülecekmi Haberi

rant vergisi çözülecekmi

Kamunun da artık bu değer artışından kazançlı çıkacağı belirtilirken, fiyat artışının ise bundan sonraki projeler de etkili olabileceği kaydediliyor. "İmar değeri artışından dolayı yaşanacak değer artışının yar ismin devlete verilmesi bundan sonraki projelerin fiyatlarında etkili olabilir" diyen Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, "İmar artışı müteahidin talep etmesi halinde sağlanacak. Böylece ıoo yerine 150 daire yapılacaksa buradan değer artışını devlete vermesi doğru. Çünkü devlet buradan elde edeceği geliri altyapı yatırımlarında kullanacak" dedi. Uygulamanın doğru olduğunu savunan Okay, böylece devletin kontrolünde istenilen şekilde konsept projeler yapılabileceğini dile getirdi. Diğer türlü imar değişikliği kaynaklı değişikliklerin yıllarca sürdüğünü ve sonrasında sorunlar da yaratabildiğim kaydeden Okay, "Bu uygulamayla 5, 10 ve 50 binlik imar planları yapılarak müteahhitlerin yatırımlarını doğru ve sorunsuz bir...