23 / 11 / 2024
fuzul

Rant vergisinde değer tespiti doğru yapılmazsa ne olur

Rant vergisinde değer tespiti doğru yapılmazsa ne olur

Rant Vergisi’nde değer tespiti doğru yapılamazsa mağduriyetler yaşanabileceğini ve bunun da ciddi sorunları beraberinde getireceğini söyleyen TDUB Başkanı Bekir Yener Yıldırım’ın konu ile ilgili açıklaması yaptı.

Emlak vergisinde ödeme hangi değer üzerinden yapılacak?

Milyonlarca ev sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için ödemeler devam ediyor.  Peki, emlak vergisinde ödeme hangi değer üzerinden olacak? İşte detaylar...

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergi sorumluluklar arasında yer alan değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz'da başladı. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti nereye ödenir?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti son günü 2018!

2018 yılı vergi takvimine göre gayrimenkul gelir vergisinde 2. taksit ödemeleri 1 Temmuz 2018 itibari ile başlıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti son günü 2018 ne zaman?

Değer artış kazancı vergisi 2018 beyan dönemi başladı!

Gayrimenkulünü geçtiğimiz sene satan ve gelir elde eden kimselerin mükellef olduğu değer artış kazancı vergisinde ilk taksit ve beyan dönemi başladı..

Değer artış kazancı vergisinde 5 yıl sınırı ne zaman kalkıyor?

Gayrimenkullerin iktisap tarihinden itibaren 5 sene içinde elden çıkarılması halinde vergi ödemesi yapılıyor. Peki, değer artış kazancı vergisinde 5 yıl sınırı ne zaman kalkıyor?

Rayiç değer artışında şikayetlerin 3 nedeni!

Yeni Birlik Gazetesi köşe yazarı olan Serpin Alparslan, bugünkü yazısında emlak vergisinde rayiç değer artışıyla ilgili şikayetlerin sebeplerini açıkladı. İşte o haber..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksitinde son 5 gün!

İlk taksiti Mart ayı içerisinde ödenen değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona eriyor. Buna göre değer artış kazancı vergisi 2. taksitinde son 5 gün kaldı..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksitinde son 6 gün!

Gelir Vergisi Kanunu gereğince ödenen değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri 31 Temmuz'da sona eriyor. Buna göre, değer artış kazancı vergisi 2. taksitinde son 6 gün kaldı..

Değer artış kazancı vergisi nereye yatıyor?

İlk taksit ödemeleri Mart'ta yapılan değer artış kazancı vergisinde 2. taksit ödemeleri Temmuz ayı içerisinde yapılıyor. Peki, değer artış kazancı vergisi nereye yatıyor?

Değer artış kazancı vergisinde son 15 gün!

İlk taksit ödemeleri Mart ayı içerisinde yapılan değer artış kazancı vergisinde, ikinci taksit dönemi 15 gün sonra 31 Temmuz'da sona eriyor..

Hasan Zengin: Arazi mülkü değer kazandı!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası, Adana Şube Başkanı Hasan Zengin ülkemizde artık ekonominin üretime dayalı değil, daha çok gayrimenkul rantı üzerinde döndüğünü işaret ederek, arazi mülkünün değer kazandığını ifade etti.

Bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?

Değer artış kazancı vergisinde gayrimenkulün elde ediliş tarihi ve bir bedel karşılığı elde edilip edilmediği vergilendirme kıstası oluyor. Peki, bağışlanan evin değer artış kazancı vergisi olur mu?

Değer artış kazancı vergisinde iktisap şekli!

İktisap tarihinden başlayarak 5 yıl içinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar, değer artış kazancı olarak değerlendiriliyor. Peki, değer artış kazancı vergisinde iktisap şekli nasıl olmalıdır?

Rant vergisinde değer tespiti doğru yapılmazsa ne olur Haberi

Rant vergisinde değer tespiti doğru yapılmazsa ne olur

Yeni İmar Kanunu’nun açıklanması akabinde son günlerde en çok konuşulan konulardan biri de Rant Vergisi oldu. Rant Vergisi’nde değer tespiti doğru yapılamazsa mağduriyetler yaşanabileceğini ve bunun da ciddi sorunları beraberinde getireceğini söyleyen TDUB (Türkiye Değerleme Uzmanları Birliği) Başkanı Bekir Yener Yıldırım’ın konu ile ilgili açıklaması yaptı.



Özellikle Kentsel Dönüşüm olarak bilinen Afet Riski Altındaki Bölgelerin Dönüştürülmesi Kanunu’nun kabulünden sonra şehirlerde imar değişikliklerinden dolayı ister istemez büyük rant gelirleri oluşmaya başladı. Belediyeler gerek bireysel talepler sonucu yapılan imar değişiklikleri, gerekse de kendilerince resen yapılan bölgesel imar değişiklikleri ile oluşan değer artışlarında haklı olarak paylarını almak istiyorlar. Hatta kamunun, bugüne dek bu önemli değer artışlarından herhangi bir şekilde yararlanamadığı, üzerinden vergi alamadığı düşünülürse bu konuda geç bile kalındığı söylenebilir. İmar uygulamasına tabi...