28 / 07 / 2024

ratan tata

ratan tata

Hintli Tata Motors’un, sahibi olduğu Jaguar ve Land Rover modellerinin üretimi için Suudi Arabistan’da tesis açmayı düşündüğü bildirildi

Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı 8 Türk şirketi!

Son dönemlerde yaşanan düşüşlerle yatırımcılarını hüsrana uğratan Borsa İstanbul güçlü bir yükseliş yakalarken, 300,1 bin takipçili Temettü Hocam, bu kez de dünyanın en büyük varlık fonu olan Norveç Varlık Fonu'nun en çok yatırım yaptığı Türk şirketlerini yazdı.

Tata Group, İngiltere'ye 4 milyar sterlinlik yatırım yapacak!

Hindistan merkezli Tata Group'un, İngiltere'ye 4 milyar sterlinlik elektrikli araç batarya fabrikası yatırımı yapacağı ve üretimin 2026 yılında başlayacağı açıklandı.

Kamu Denetçiliği Kurumu'ndan şaşkına uğratan girişim! İş başvurusunda bulunan kişinin bilgileri veri tabanından silindi!

Kamu Denetçiliği Kurumu emsal bir karar aldı. Bir kişinin kişisel verileri iş başvurusunda bulunduğu kurumun veri tabanından kaldırıldı. 

Altın sahteciliğinde son nokta! Polisler bile şaşırdı! Bakın bilgisayarlar ve cep telefonlarıyla neler yapmışlar...

Kuyumcuları 1 milyon TL’lik zarara uğratan İstanbul merkezli 10 kentte sahte altın operasyonu düzenlendi. Bakırdan elde edilen ve değeri toplamda 10 milyon TL sahte altınları altın suyuna batırdığı öğrenilen çetenin kuyumcuları kandırdığı o yöntem ise polisi bile hayretler içinde bıraktı.

ABD'den gelen şok haber altını uçurdu! Peş peşe açıkladılar! Bu haberi okumadan altınlarınıza elinizi bile uzatmayın!

Amerikan finans piyasasını şoka uğratan son dakika gelişmesi yaşanıyor. ABD'den gelen şok haber altını uçurdu! Peş peşe açıkladılar! Bu haberi okumadan altınlarınıza elinizi bile uzatmayın!

Borsada bu şirketlere dikkat! İşte, şubat ayında yatırımcısını en fazla kayba uğratan şirketler

Kahramanmaraş depremleri nedeniyle Borsa İstanbul geçtiğimiz ay satış ağırlıklı bir seyir izledi. SPK’nın aldığı önlemlerin ardından borsada yeniden dengelenme eğilimi ağır basarken, özellikle bazı şirket hisselerinde yoğun satış baskısı gözlendi.

Piyasalara bir darbe de Avrupa’dan geldi! Kara haberle euro tırmanışa geçti!

Piyasalarda olumlu bir haber için dört gözle bekleyen yatırımcıları şok eden bir haber daha geldi. Kendisinden faiz artırımlarına son verecekleri mesajını bekleyen yatırımcıları büyük bir hayal kırıklığına uğratan Avrupa Merkez Bankası ECB, beklentilerin aksına faiz artışına devam edeceğini duyurdu.

Milyonları şoka uğratan rakam! Aralık ayı enflasyon beklentisini açıkladı

Piyasa uzmanlarının aylık ve yıllık enflasyon beklentisi belli oldu. Aylıkta beklenti yüzde 2,8 olurken yıllık beklenti de yüzde 67 oldu.

Dolar 70 lira olacak! Ceplerde bulunan paralar yok olacak! Ünlü ekonomist Selçuk Geçer’den korkutan açıklamalar

İsabetli tahminleri ile tüm Türkiye’yi şaşkına uğratan Selçuk Geçer, doların ağustos ayında ne kadar olacağını açıklarken yıl sonu tahmini de duyurdu.

Ev sahiplerinden kiracıları yıkıma uğratan talep!

Ev sahipleri, kira ücretlerinin fahiş rakamlara gelmesinin ardından kiracılardan kirayı ödenemez korkusu ile yıllık olarak talep etmeye başladı.

Kamuyu dolandıran çeteye Demir Yumruk operasyonu: İş adamı Erol Evcil gözaltına alındı

Demir çelik sektöründe paravan şirketler üzerinden sahte faturalarla kamuyu zarara uğratan firmalara yönelik 29 ilde gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan şüpheli sayısı 300'e yükseldi. Gözaltına alınan isimler arasında iş adamı Erol Evcil de bulunuyor.

Demirde herkesi şaşkına uğratan gelişme! Ne olduysa aniden oldu

Çin'de demir cevheri vadeli fiyatları arz endişeleri ve koronavirüs kısıtlamalarının gevşetilmesi sonucunda yükseldi. Dalian emtia borsasında en yoğun işlem gören kontrat olan Eylül teslimatlı demir cevheri vadeli kontratı DCIOcv1 Cuma günü yaklaşık 3 ayın en büyük haftalık düşüşünü kaydettikten son

Dikkat! Sahte dolar alarmı!

Son dakika gelişmelerine göre sahte 10 milyon doların piyasaya sürülmek üzere olması gündeme bomba gibi düştü. Dolar almak isteyenlerin ve yatırımcıları şoka uğratan gelişmenin detayları...

ratan tata Haberi

ratan tata


Şirketin Başkanı Ratan Tata, bir İngiliz dergisine verdiği ropörtajda Suudi Arabistan’da bir alüminyum tesisi kurduklarını, buranın hemen yanında araç üretmek için bir tesis kurma konusunu da ciddi anlamda düşündüklerini söyledi. Tata, “Söz konusu tesisle Suudi arabistan’da alüminyum üretimi yapmak çok rekabetçi olacak. Şayet uzun dönemli düşünürsek, bu tesisin yanına büyük kalıp atölyelerine sahip bir otomobil üretim tesisi kurabilir ve ilginç bir işe imza atabiliriz. Bunu gerçekten de düşünüyoruz” dedi.

Suudi Arabistan Madencilik Şirketi “Maaden” ve Alcoa Inc. ortaklığında kurulan alüminyum tesisinin, 2013’te üretime başlaması planlanıyor. Düşük maliyetli doğalgaz ve düşük elektrik fiyatları, Suudi Arabistan’ın önemli avantajları. Suudi Arabistan’da otomotiv üretim tesisi...